נצנוצים של סוף החג

15.12.12

 

גם השנה חלפו להם שמונה ימים של חג במהירות הבזק. ניסינו בכל כוחינו להימנע ממתכוני סופגניות (ותאמינו לנו, שזה לא היה פשוט...), ולהביא לכן את רוח החג בדרכן הייחודית של 'כלות אורבניות'.

 

צילום: מורן מעיין

 

צילום: אודי גורן, עיצוב: NATALIE MANN - EVENT STUDIO

 

אז לכל אלה שפיספסו ותהו מה היה לנו כאן במהלך הימים האחרונים? נספר שהיה זה בלינג ובלינג: האחד בסשן ציפורניים, והשני בסשן עשינו זאת בעצמינו - בין הקלילים שנראו כאן על גבי דפי הבלוג. האמת, שזאת ההזדמנות לגלות לכן שאת הבלינגים האלה שראיתן כאן השבוע, אנו הולכות לאמץ גם הרבה אחרי שייעלמו מן השטח הסופגניות האחרונות. בינינו, אין כמו הדברים הפשוטים האלה שגורמים למצב הרוח לנצנץ ולנצנץ...

 

צילום: טלי ודבורה צילום

 

צילום: ניב שמשון

 

וכעת, לא באמת חשבתן שניתן למאורע חגיגי כמו סיום החג לחלוף כלא היה. נכון? ברור שנכון! הכנו עבוריכן פוסט חגיגי ואחרון של חג, הגדוש בתמונות יפות שבחרנו ומציג תופעה צילומית מנצנצת במיוחד שנקראת "בוקה", או בשמה הלועזי "Bokeh".

 

צילום: מצטלמים

 

צילום: אודי גורן, עיצוב: NATALIE MANN - EVENT STUDIO

 

צילום: אודי גורן, עיצוב: NATALIE MANN - EVENT STUDIO

 

"בוקה"? מה זה "בוקה"? קודם כל ולפני הכול, סביר להניח שכבר נתקלתן לא פעם ולא פעמיים בתמונות שיש בהן "בוקה". המונח "בוקה" מתייחס לאיכות הטשטוש של אזורים בתמונה שאינם בפוקוס - פשוט כך. צלמים רבים יבדילו בין בוקה "טוב" לבוקה "רע", למרות שחשוב לציין שהמונח הוא סובייקטיבי לחלוטין. בדרך-כלל, בוקה "טוב" ייחשב ככזה בו הטשטוש עדין ונעים לעין, לעומת בוקה "רע" שבו הטשטוש גס ומסיח את העין מהנושא המרכזי. ומה אנחנו מעדיפות? לפעמים כך ולפעמים כך - מבחינתנו, בנצנוץ הזה יש תמיד משהו מהפנט.

 

צילום: מצטלמים

 

צילום: יובל דביר, עיצוב: MOOD

 

ולמרות שציינו כי המונח "בוקה" הוא סובייקטיבי - איכות הבוקה היא תוצאה של איכות העדשה, או במילים אחרות - הדרך בה העדשה מטפלת בנקודות אור. בסופו של דבר, ישפיע העניין גם על "כמות" הבוקה בתמונה. מורכב? קצת. אז מזל שמישהו אחר אוחז במצלמה.

 

צילום: עדי כהן צדק

 

צילום: מורן מעיין

 

צילום: רונן טלקר, פוטוסינתזה

 

דבר אחד נוסף עניין אותנו מאוד, וזה להבין מתי בכל זאת הבוקה קופץ לעין בצורה הברורה ביותר. מעיון בתמונות, הבנו שהתשובה לכך די ברורה... בתמונות שבהן בחלקים ללא הפוקוס בתמונה ימצא מקור אור כמו שרשרת נורות, קו רקיע של עיר, פנסים, נרות, ואפילו תאורה טבעית במקרים נדירים יותר, הבוקה יבלוט במלוא נצנוצו ויעניק לתמונות טאץ' רומנטי וקסום, קצת כמו באגדות.

 

צילום: גלעד ומזל צלמים

 

צילום: מצטלמים

 

לסיום סיומת, אם התאהבתן בתופעת ה"בוקה" נגלה לכן שניתן גם ליצור בוקה בצורת לב ובצורות גיאומטריות שונות. אמנם ברוב המקרים, מדובר כבר בבוקה מלאכותי שלא נגרם מהעדשה אלא ממניפולציות שונות שבהם משתמש הצלם (לדוגמא כיסוי העדשה באלמנט שחור שבמרכזו חור בצורת לב), אך גם ל"בוקה" שכזה יש את הקסם שלו.

 

צילום: טלי ודבורה צילום

 

צילום: טלי ודבורה צילום

 

★ מאחלות לכולכן שבוע טוב ועמוס בנצנוצים לרוב ★

טל והדר

 

*תודה לניב שמשון, הצלם, שעזר לנו להסביר לכן קצת על תופעת ה"בוקה". תודה רבה לך ניב!

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)