10 המכות של כלות בדרך לחתונה

10 המכות של כלות בדרך לחתונה

08.04.25

אף אחד לא אמר שתהליך תכנון החתונה יהיה קל (אבל היי, גם לא הזהירו אותנו שהוא יכול להיות קשה), בדיוק בגלל אלה - המשפט הנודע לפיו יש ליהנות גם מהדרך ולא רק מהיעד הוא נכון שבעתיים בכל הנוגע לחתונות. הרי בכל זאת, מדובר באירוע בן כמה שעות בלבד שמתכננים מספר חודשים קדחתניים. חשבתן שאתן לבדכן בסיפור? אז זהו, שממש לא! קבלו את 10 המכות הבלתי כתובות שכל אחת מאיתנו חווה בדרך לחתונה.

  

1. לתכנן את סידורי ההושבה


להכין את רשימת סידורי ההושבה לחתונה זהו לא פחות מסיוט. הרי במשפחה שלכן דוד חיים לא מדבר עם דודה צילה, שצריכה לשבת בנפרד מסבתא שוש כי מאז הריב הגדול הן לא מדברות.

 

עוד לא דיברנו על כך שבצד שלו אוהבים להשאיר דברים לרגע האחרון, ושתי דקות אחרי שכבר סיימתן להושיב סט של שלושה שולחנות מורכבים במיוחד (או לפחות חשבתן שסיימתן), לפתע מודיעים לכן שלמשפחת לוי יצטרפו ארבעה אורחים נוספים – והסיוט מתחיל בשנית. הצילו!

 
ידין 2

(צילום: ידין חסון)

 

2. פצעונים (או הרפס)

 

אם תציצו בערך "פצעונים" במילון, תיווכחו שהוא מופיע לצד ערך נוסף ושמו "חוק מרפי". הרי ברור ששבוע לפני החתונה יצמחו לכן שני חצ'קונים בגודל של מרפק במרכז הפנים! לא משנה כל טיפולי היופי שעשיתן אצל הקוסמטיקאית עוד חודשים קודם, ושהקפדתן על ניקוי ומריחת קרם הזנה מיוחד שעשוי מאצות מיוחדות שמגיעות מאזור מיוחד ושעולה סכום מיוחד בהחלט, דווקא כמה ימים לפני החתונה תגלו שיש לכן אורחים חדשים על הפנים.

 

גם למי שיש נטייה להרפס, כבר יודעת שהוא יוצא בדיוק במצבי לחץ, ורק מוסיף לחוויית הסטרס הכללית. אגב, כמובן שבמקום חצ'קונים או הרפס עשויים להופיע גם כאבי צמיחת שן בינה, אדמומיות על העור או כל מטרד בלתי צפוי אחר. יאי!

 

סיימון 2

(צילום: תום סיימון)

 

3. חלומות (או יותר נכון, סיוטים) על החתונה


לדרוך על השמלה וליפול, לשכוח את הטבעות בבית, לא לישון כל הלילה שלפני, לגלות שנגמר כל האלכוהול בבר, לפחד שהוא ישבור את הרגל בדרך לשבירת הכוס, לאבד את הכתובה, לשפוך יין על עצמכן בחופה ומה לא. התקופה שלפני החתונה מאופיינת בסיוטים ליליים חוזרים ונשנים תחת הקונספט של "כל מה שעלול להתפקשש בחתונה – המיטב". שמישהו כבר יעיר אותנו!

 

סיימון 3

(צילום: תום סיימון)

  

4. אישורי הגעה


זהו לא רק המטרד הפיזי של להתקשר ולברר מי מגיע, באיזה היקף והאם ודאי או שמתנדנד, אלא שזהו בעיקר החשש כי כמה רגעים לפני, ובעיקר ביום החתונה עצמו, המוני אורחים פשוט יבריזו. אתן חוששות כל כך, שלמרות שבהתחלה רציתן לבחור בחתונה אינטימית ומרגשת שבה תכירו את כל האורחים, עם הזמן שחלף הסכמתן כבר להתפשר ולאפשר לאמכן להזמין אל כל החברות מהספרייה, ועוד לא דיברנו על העדכונים בזמן אמת שניתנים לכן סביב כל אורח לא מוכר כזה או אחר. 

 

יוניק

(צילום: יוניק פוטוגרפי)

 

5. לנסות להשתלט על יותר מדי פרויקטים במקביל


אז תכננתן לחסוך קצת בעיצוב ובעיקר רציתן להפגין את החוש היצירתי שלכן מז'אנר ה"וואו, לא יאומן – הכנת את כל זה?!". מחשבה נהדרת, והיי – כמה זמן כבר ייקח לעטוף את עציצי התבלין בבד יוטה? אז זהו, שלא מעט בכלל! ובדרך בטח בד היוטה ייגמר לכן, ותצטרכו לנסוע שוב לחנות היצירה, וחכו, עוד לא דיברנו על רגעים מאתגרים עוד יותר - למשל כמו שערב לפני החתונה תבקשו מכל בני המשפחה מדרגה ראשונה לעזור לכן להשלים את הכנת סידורי ההושבה - ובדיוק אז תגלו שאין לכן מספיק ברווזונים לקשור אליהם סרטים מפונפנים!

 

אין ספק שתהליך ה-DIY מביא אותנו לתוצאות מושי מושלמות, אבל חשוב רק לזכור שכמו כל דבר טוב אחר בחיים, יש קצת קשיים בדרך, ובסופו של יום "הקשיים" האלו יהפכו לסיפורים הכי משעשעים שתזכרו מתקופת החתונה (מודות).

 

יוניק 2

(צילום: יוניק פוטוגרפי)

  

 

6. להתלבט לגבי השמלה (אחרי שכבר הצלחת לבחור אותה)


כל התהליך הזה של "לבחור שמלה" אף פעם לא נגמר באמת בבחירה של שמלה, כי הרי גם אחרי שכבר בחרתן שמלה, סביר שפתאום תקבלו רגליים קרות לגביה! האם בחרתן את השמלה הנכונה? האם היא מספיק וואו? האם היא בעצם מתאימה לכן? כמובן שכשמדובר בתהליך של תפירת שמלה מאפס מדד החששות מכפיל את עצמו בחזקת עצמו. אוף, למה אין תלבושת אחידה או משהו?!

  סיימון

(צילום: תום סיימון)

  

7. לבחור שיר חופה ייחודי


כי מצד אחד הוא צריך להיות מרגש (אבל לא בנאלי), ומצד שני הוא חייב להיות רומנטי (אבל לא קיטשי) ומצד שלישי אין מצב שתמחזרו שיר שכבר שמעתן בחופה אחרת. בחירת שיר חופה מנקזת את הרצון להיות ייחודיות, לרגש, להפתיע ובסופו של יום לגלות שמאגר שירי החופה הוא לא כזה גדול כמו שבהכרח חשבתן – ושלמרות שזו אולי הייתה ״אהבה ממבט ראשון״, זו בהחלט לא הפעם הראשונה שבחרו בו לשיר חופה.

 

אחרי הבחירה מגיע שלב השכנוע העצמי, ואז מגיע שלב הפשרות של בחירה בשיר שכבר שמעתן באיזו חופה או שתיים. אל חשש, בסופו של דבר, גם אם מדובר בשיר הכי מושמע בחתונות לאורך ההיסטוריה, ברגע האמת הוא ירגיש לכם הכי-הכי שלכם.

 

10 51

(צילום: Ido Sitbon Photography)

 

   

8. לחפש לוקיישן לצילומי זוגיות


אם יש דבר חשוב יותר מהחתונה עצמה – הרי שאלו התמונות שיישארו אחריה. צילומי הזוגיות שלפני חייבים להיות מתוחכמים ונהדרים – השאלה היא רק איפה לערוך אותם? אז נכון, לפעמים הצלם ימליץ לכן על לוקיישן היסטרי שיתאים לוייב שאתן מחפשות – אבל זה לא אומר שתסתפקו בהמלצתו, וגם אם כן, עד שתגיעו לבחירה זו, סביר שתנדדו עם בן הזוג בהרבה לוקיישנים. 

 

אנקונינה 2

(צילום: אלון אנקונינה)

 

 

9. אזעקות 

 

בארץ כמו שלנו, אנחנו כבר יודעות שהבלת"מים יכולים לצוץ בכל מקום. בין אם מדובר באזעקה בעקבות טיל ששוגר מתימן, מהנחיות של פיקוד העורף שהשתנו או מאפשרויות נוספות שהשורה התחתונה שלהן היא בעיקר: טפו, טפו שלא נדע. אגב, לפני חמש שנים, החשש של זוגות בתקופה סביב החתונה היה דווקא מהנחיות משרד הבריאות או מהודעה על סגר שיכולה ברגע אחד לטרוף את הקלפים. מה נגיד, לא היה משעמם כאן בשנים האחרונות. אז בואו פשוט נייחל לימים שקטים, לא רק כדי שנוכל להתחתן רגועות, אלא עבור החיים עצמם. 

 

מארק

(צילום: מארק מאמא)



10. למצוא מקום להתארגנות

 

ההיצע של מקומות התארגנות גדל פלאים בשנים האחרונות ועדיין - לא תמיד פשוט למצוא את הספוט המדויק שגם יכיל את כמות האנשים הנדרשת, גם יתאים לתקציב, גם יהיה הכי גורג'ס, גם קרוב ללוקיישן החתונה וגם וגם וגם. אם הסתבכתן, אתן מוזמנות לקטגוריית מקומות ההתארגנות שלנו שבה יש המון אפשרויות ברחבי הארץ. תמיד גם שווה להתייעץ עם החברות בקבוצה הסודית! 

 

ידין

(צילום: ידין חסון)

 
 רגע אחרי שסיימנו להוציא קיטור, שווה לזכור שתקופת ההכנות לחתונה, גם אם היא יכולה להיות מלחיצה ומעט מעייפת, היא בעצם התקופה הכי כיפית וייחודית שיש. תקופה מלאה בציפיות וחיפושים ותכנונים ובעיקר התרגשות אינסופית. במבט לאחור, כל "המכות" האלו יהפכו לאנקדוטות משעשעות מתקופה חד פעמית - שאפילו יהיה כיף להיזכר בהן (טוב נו, אולי חוץ מסידורי השולחן). 

מאת:כלות אורבניות