מתנות חתונה מתוקות, מתוקות

05.10.13

 

יום הולדת יש רק פעם בשנה והיום גם אנו חוגגות אותו. כן, כן, ביחד, באותו היום ממש! אתן יכולות לקרוא לזה צירוף מקרים או יד הגורל, אך אנו מאמינות בלב שלם שלא במקרה נולדנו באותו התאריך אבל ב-ד-י-ו-ק!

 

ההיכרות ביננו מחזירה אותנו שלוש שנים לאחור, לפורום חתונות בתפוז ולימים בהם גם אנחנו תיכננו את החתונות הפרטיות שלנו. ההתאהבות הוירטואלית היתה מיידית ומעט אחרי שהתחתנו, בסמיכות תאריכים לא מאוד מפתיעה, החלטנו שהגיע הזמן לפגוש האחת את השנייה פנים מול פנים. אז נפגשנו והתאהבנו ומיד התחלנו לחלום ביחד חלום מתוק על בלוג החתונות הישראלי הראשון, על "כלות אורבניות", שיביא עימו למחוזותינו את כל ההשראה שחיפשנו לאורך חודשי התיכנונים והאירגונים של החתונות הפרטיות שלנו ולא ממש הצלחנו למצוא. האמת שהוא פשוט נולד שם, על שולחן בית קפה תל אביבי, והחודש ממש (בדיוק כמונו) חוגג הבייבי המשותף יום הולדת כשמאחוריו שלוש שנים נפלאות ושתי אימהות גאות. מזל טוב לך בלוג יקר שלנו!

 

אז כן, כפי שכבר שמתן לב היום אנחנו בענייני חגיגות וכמו שאומרים - אין חגיגה בלי עוגה, אך אצלינו בכלות אורבניות אנו מוכנות תמיד (ואפילו מעדיפות) להחליף את העוגה במקרון או בקאפקייק! מזל, מזל גדול שאנו מכירות אישה אחת מתוקה ומוכשרת שקוראים לה נטלי לוין מ"עוגיו.נט", ואת המתכונים שלה אנו שומרות קרוב קרוב על מנת שנוכל לשלוף ולהכין ברגע המתאים.

 

צילום: נועה מגר

 

את נטלי כבר יצא לכן לפגוש על גבי דפי הבלוג לא פעם ולא פעמיים, אך היום אנו מארחות אותה בהקשר מאוד מיוחד ואישי. לא מזמן החליטו נטלי ונמרוד, בן זוגה בעשור האחרון, להתחתן ולנטלי היה ברור כבר אל מן ההתחלה שהיא חייבת להכין משהו בעצמה לאורחים. בתחילה היא חפצה בקרוקמבוש חגיגי - עוגה ענקית ומרשימה המורכבת מהמון פחזניות קטנטנות ומענגות, אך מהר מאוד הבינה שיצירת מופת כמו זאת היא פרויקט רציני, כזה שלא ממש מסתדר לבצע רגע לפני החתונה. בסופו של דבר התכנית השתנתה ואשת המתוקים החליטה שהיא אופה מתנות קטנות ואכילות - דואט מקרונים בשני טעמים שונים, האחד מקרון תות והשני מקרון אספרסו ושוקולד מריר, שנארזו יחדיו בנייר צלופן שקוף. בעיננו מדובר במתנת תשומת לב שמשאירה טעם מתוק בפה וגם בזיכרון - מושלם.

 

ואם חשבתן שלאפות מקרונים רבים כל כך על-ידי הכלה זה מרשים, חכו, כי יש לנו עוד! במהלך אותו השבוע, בו התחתנו השניים, נערכה גם מסיבת החתונה וגם באירוע הזה רצתה נטלי להטביע את טביעת האצבע האישית והמתוקה שלה. ומה היא הכינה הפעם? קאפקייקס קטנטנים, בטעם שוקולד ואייריש קרים, עם מרנג איטלקי ופולי קקאו גרוסים. משתוקקות כבר לדעת היכן המתכונים? הם כמובן מחכים לכן ממש כאן למטה, ולנו רק נותר למצוא את המישהו הזה שיפנק אותנו. בשמחה רבה היינו רצות אל עבר המטבח וההכנות, אבל יום הולדת יש רק פעם בשנה והפעם אנחנו אלה שמחכות לפינוקים. אהממ, אהממ…

 

מוכנות? היכונו היכונו, המתכונים כאן לפניכן!

 

 צילום: נועה מגר

 

מקרון תות

40 עוגיות כפולות

 

למקרון:

200 גר' אבקת סוכר

130 גר' אבקת שקדים

100 גר' חלבונים

קורט מלח

40 גר' סוכר לבן

צבע מאכל אדום

 

למילוי:

30 גר' מחית תותים

גרידה מלימון שלם

2 כפות שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד לבן קצוץ

מעט צבע מאכל אדום (להדגשת הצבע)

 

אופן ההכנה:

1. מנפים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים לתוך קערה גדולה. חשוב לנפות היטב ולא להשאיר גושים גדולים בתערובת. במידה ונשארים מעט גושי שקדים שאינם עוברים בנפה - לא מכניסים אותם לתערובת.

2. מניחים את החלבונים והמלח בתוך קערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר מרנג והתערובת מתחילה להלבין.

3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג יציב ומבריק. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים עד שהוא נטמע בתערובת.

4. מוסיפים לקערת המרנג את האבקות המנופות, ומתחילים "להפיל" את התערובת בקיפול בעזרת מרית. ברגעים הראשונים מערבבים במעט אגרסיביות, ולאחר מכן עוברים לקיפול עדין, עד שהתערובת אחידה, יציבה, אבל לא נוזלית (ועדיין ניתנת לזילוף).

5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגולים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או סילפט). העיגולים צריכים להיות אחידים פחות או יותר בגודלם, ובמרווחים (הם מעט מתרחבים במהלך האפייה).

6. משהים את המקרונים למשך כשעה בטמפרטורת החדר (לפני האפייה) עד שנוצר מעין קרום דקיק. בזמן זה מחממים את התנור ל-150 מעלות.

7. אופים את המקרונים במשך 10-13 דקות, עד שנוצרת להם "רגל" והם תפוחים ויפים.

8. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים במקרונים. רק כשהם קרים לגמרי אפשר להפרידם מנייר האפייה. מסדרים את המקרונים בזוגות.

9. מכינים מילוי: בקערה קטנה מניחים יחד מחית תותים, גרידת לימון, שמנת מתוקה ושוקולד לבן וממיסים בפולסים במיקרוגל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

10. מצננים את התערובת לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שהיא במרקם נוח לזילוף.

11. מעבירים לשק זילוף, מזלפים על העוגיות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים".

 

צילום: נועה מגר

 

מיני קאפקייקס שוקולד ואייריש קרים עם מרנג

כ-80 קאפקייקס קטנטנים בגודל ביס

 

לקאפקייקס:

200 מ"ל (כוס) שמן צמחי

3 ביצים

400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת חמוצה

300 גר' (כוס וחצי) סוכר

קורט מלח

2 כפות ליקר אייריש קרים

80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן

שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד צ'יפס

 

לציפוי שוקולד:

150 גר' שוקולד מריר קצוץ

120 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה

כף ליקר אייריש קרים

 

למרנג איטלקי:

4 חלבונים

240 גר' (כוס ורבע פחות כף) סוכר

60 מ"ל (רבע כוס) מים

 

לקישוט:

פולי קקאו גרוסים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח ואייריש קרים וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.

3. מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים עם עטרות נייר, מפזרים מעל כל שקע כמה שבבי שוקולד. חשוב לא למלא את השקעים עד הסוף אלא רק עד ל-2/3 מגובהם, משום שהקאפקייקס תופחים.

5. אופים את הקאפקייקס במשך כ-9-10 דקות עד שקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים.

6. מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.

7. מכינים ציפוי: בקערה קטנה מניחים יחד שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים (על מנת שלא לשרוף את השוקולד). מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי אחיד ומבריק.

8. מערבבים פנימה את האייריש קרים.

9. טובלים כל קצה עליון של קאפקייק בציפוי השוקולד. מצננים את הקאפקייקס המצופים במקרר במשך כחצי שעה ובינתיים מכינים את המרנג.

10. מרנג איטלקי: בסיר קטן עם תחתית עבה מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הסירופ עד לדרגת הכדור הרך (117-118 מעלות, כדאי ורצוי להשתמש במדחום סוכר).

11. כשהסירופ מגיע ל-100 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים בקערת מיקסר עם מטרפה.

12. ברגע שהסירופ מוכן, שופכים אותו בזרם דק על החלבונים תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה מאוד, ממשיכים להקציף עד שהקערה קרה למגע ומתקבל מרנג יציב ומבריק מאוד.

13. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית מרנג קטנה מעל כל קאפקייק.

14. מקשטים בפולי קקאו גרוסים ומגישים.

15. שומרים את הקאפקייקס המוכנים במקרר בקופסה אטומה עד 3-4 ימים. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.

 

❤❤❤

 

מאחלות לכן המשך שבת מתוקה, מתוקה!

שלכן תמיד, טל והדר

 

קרדיטים

לפוסט המלא ב"עוגיו.נט" ליחצו כאן.

צילום: נועה מגר

מאת:כלות אורבניות