המדריך המלא: עיצוב הזמנה לחתונה לבד

09.02.21

יותר ויותר זוגות מחליטים לעצב בעצמם את ההזמנה לחתונה שלהם, לנצל את כישוריהם הטכנולוגיים וליצור משהו לגמרי לבד. אם אתן קוראות את המילים הללו, כנראה שאתן משתייכות אל אותה קבוצת זוגות (או לפחות משתעשעות עם המחשבה) שמתכננים לעצב לבד את ההזמנה.

 

רגע לפני שנצלול אל עומק הטיפים - שימו לב שיש צורך בהיכרות בסיסית עם תוכנות עריכה (פוטושופ ואילוסטרייטור למשל). גם אם אתן לא מומחיות-על, אבל יש לכן את הטאץ׳, אנחנו בטוחות שתמצאו את טיפים הללו כשימושיים ביותר. בואו נתחיל!

 

איגור לובינסקי

(צילום: איגור לובנסקי)

 

רגע לפני שמתחילים

 

ודאו מה גודל המעטפה שלכן

 

אם מקום האירועים מספק לכן מעטפות, בררו את גודלן מולם. אם החלטתן לבחור מעטפות בעצמכן, עדיף שתבחרו אותן לפני שלב העיצוב (אגב, גודל המעטפות נאמד בסנטימטרים).

מתוך הפינצטה שלנו

 

 

התאימו את אופי ההזמנה לסוג הנייר

 

קחו בחשבון שלא כל הפריטים מתאימים לכל סוגי הנייר, חשוב שתתאימו את חומר הגלם לנראות וצבעוניות ההזמנה. למשל, פרחים מצויירים בצבעי מים יראו פחות טוב על נייר חלק ומבריק, והנייר האידיאלי בשבילם הוא נייר מט ממוחזר.

 

gallery 4 35

(צילום: חיים אפריאט)

 

 תכננו מה בדיוק תרצו לכתוב בהזמנה

 

קחו בחשבון שגדלי פונטים שונים זה מזה, וחשוב לראות שהפרופורציות של הדף ביחס לכמות הטקסט מתאימות זו לזו.

 

חשבו על סגנון מראש

 

יש לכן קונספט עיצובי לחתונה? תמיד כיף לשלב אותו בעיצוב ההזמנה, כך שמתקבלת אצל האורחים תחושה של פריביו מגניב שמכין אותם לקראת הבאות.

 

gallery 2 37

(צילום: תומר לשר)

 

gallery sapir1

(עיצוב: עיצוביסטית. צילום: LUZ)

 

אין לכן רעיון? גוגל איט!

 

יש אין סוף טמפלייטים (למשל זה), תמונות ואיורים ברחבי הרשת שניתנים לרכישה בכמה שקלים בודדים. אם מצאתן משהו שיכול לשמש לכן בסיס ויזואלי טוב? רכשו אותו וכך תוכלו לקבל את התמונה באיכות גבוהה.

 

 

במהלך שלבי העיצוב

 

ודאו עם בית הדפוס את צבעי המדפסות

 

כשאתן עובדות על הקובץ, הקפידו לעבוד על קובץ שהגדרת הצבעים שלו היא CYMK. זה הפורמט שבתי הדפוס מדפיסים בו, וכשתעבדו על הקובץ במחשב תוכלו לקבל את הצבעים הקרובים בנראותם לגרסה המודפסת.

 

gallery 5 37

(צילום: חיים אפריאט)

 

השתמשו בפיפטת צבע להתאמת הצבעים

 

אם בחרתן להשתמש בפוטושופ או אילוסטרייטור, כלי הפיפטה יהיה שימושי במיוחד, כיוון שהוא דוגם את הגוונים מתוך העיצוב שלכן בלחיצה אחת, ומאפשר שימוש חוזר בהם בנקודות שונות בהזמנה. זאת, כדי ליצור עיצוב אחיד בו כל הצבעים מתאימים זה לזה.

 

הטקסט המומלץ להזמנה סטנדרטית

 

אל תשכחו לציין את: תאריך האירוע (הלועזי והעברי), כתובת המקום, שעות (לרוב של קבלת הפנים, החופה והמסיבה), שמות הורי הכלה והחתן, שמות בני הזוג.

 

gallery 10 34

(צילום: גיל ורון עיצוב: נטלי קלוג)

 

טאצ׳ים אחרונים

 

אל תשכחו להוסיף שוליים להזמנה

 

כשבית הדפוס מדפיס את ההזמנות, הוא חותך אותן כדי להפרידן זו מזו. שימו לב שכשאתן מעצבות אתן משאירות רווח של 2 מ״מ, שיגיע בדמות ״בלידים״ או המשך של העיצוב שגולש מההזמנה, כדי שלא ייחתך שום חלק מההזמנה עצמה.

 

 

שירן אטד

(עיצוב: שירן אטד. צילום: איה ואבי)

 

שמרו את הקובץ בפורמט PDF של Adobe ובאיכות הגבוהה ביותר

 

חשוב, חשוב, חשוב. מדובר בפורמט שמגיע אל בית הדפוס ואותו הם מדפיסים, וכמובן שעליו להיות באיכות הכי גבוהה שניתן.

 

ערכו הדפסת ניסיון

 

אל תוותרו עליה! ההזמנה תמיד נראית מעט שונה בדפוס לעומת מסך המחשב, וחשוב שתראו האם הפונטים שבחרתן קריאים, אם הצבעים משתלבים יחד ואם אתן אוהבות את התוצר הסופי. רק אחרי שהכל תקין, הדפיסו את העותקים בכמות הרצויה.

 

gallery 11 31

(צילום: איה ואבי. עיצוב: המיתוגיה)

 

מאת:כלות אורבניות