דרס קוד: הכל על תהליך בחירת השמלה המושלמת

30.08.22

אחד השלבים הכי כיפיים ומרגשים לקראת החתונה הוא כל מה שקשור בשמלה, ורק המחשבה על כך מעלה לנו פרפרים כיפיים בבטן. אז כן, יש המון פאן שכרוך בעניין, אבל כמו כל דבר שאנחנו עושות בפעם הראשונה, גם לא מעט שאלות וחוסר ודאות. בקבוצה הסודית שלנו עולות לא מעט פעמים סוגיות הקשורות במדידות ובבחירת השמלה, והחלטנו שהגיע הזמן לענות על כו-לן! 

 

תוהות כמה מדידות תצטרכו? מה צריך להביא או עם מי כדאי לבוא? כל התשובות ממש כאן למטה. Let's get educated:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

השבוע ליווינו את אמילי, מנהלת הקבוצה הסודית שלנו, במדידות לקראת החתונה שלה. היא בחרה בדגם ההורס NOA מתוך הקוקלציה החדשה של המעצבת דנה הראל. הגענו יחד איתה לסטודיו לגמרי נרגשות, ושאלנו את דנה המקסימה את כל השאלות שלכן: 

 

כמה חודשים לקראת החתונה כדאי להיסגר על שמלה? 

תלוי באיזו עונה מתוכננת החתונה. בתקופת הקיץ מעצבות השמלות עמוסות יותר, ולכן כשמדובר בתפירה אישית (דגם קיים שנתפר לפי מידות הכלה במיוחד) מומלץ להגיע חצי שנה מראש. כאשר מדובר בשמלה להשכרה טווח הזמן מתקצר, ואפשר להגיע גם 3 חודשים לפני החתונה, מכיוון שזהו תהליך פשוט יותר של התאמת הדגם הקיים על גוף הכלה. עדיין כדאי להגיע מספיק זמן מראש כדי לשריין את הדגם המבוקש. בתקופת החורף המצב רגוע יותר ואפשר להגיע שלושה חודשים או אפילו חודשיים לפני הזמן. 

 

כמה פעמים צריך להגיע למדידות? 

הממוצע הוא שלוש מדידות. הכל תלוי בדגם, במבנה הגוף ובקונסטרוקציה הנדרשת. גם לדגם קיים זה תלוי בכמות התיקונים. בגדול ניתן לומר שהכמות נעה בין אחת לשלוש. 

 

5

 

6

 

7

 

8

 

עם מה חשוב להגיע למדידה?

עדיף להגיע למדידה עם תחתונים בצבע גוף. אם יש חזה גדול יחסית כדאי להביא חזיה טובה, כי לפעמים היא משמשת ללקיחת מידות מדויקות. למדידה הראשונה אתן לא חייבות להגיע עם עקבים, כי ישנם נעלי עקב בסטודיו. במדידות מתקדמות כשבחרתן כבר נעליים, חשוב להביא אותן. אם אתן מתכננות ללבוש מחטב כדאי להגיע איתו, ובכלל - ככל שהמדידות מתקדמות כדאי להגיע עם כל מה שאתן מתכננות להיות איתו באותו היום. 

 

האם חשוב לברר אם יש את המידה שלי לפני שאני מגיעה?

מומלץ להגיע בכל מקרה. כשאתן בוחרות בתפירה חדשה השמלה נתפרת לפי מידותיכן ואין צורך לבדוק אם המידה קיימת. כשמדובר בהשכרת סמפל מדובר כבר בשמלה קיימת שרק עוברת התאמות על הגוף, ולכן אפשר פשוט להגיע. למידות קטנות או גדולות במיוחד שווה לבחור בתפירה מאפס. אם יש מעצבת שהתאהבתן בעבודות שלה, תמיד שווה לבוא, לראות ולמצוא את הפתרון המתאים לכן. 

 

9

 

10

 

11

 

12

 

עם מי כדאי להגיע למדוד או לבחור שמלה?

דנה ממליצה להגיע עם מקסימום שתי מלוות ולא יותר, כי ריבוי דעות יכול לבלבל. בנוסף, שווה לבחור בחברות המרימות ולא בחברות הביקורתיות. חווית מדידת השמלה אמורה להיות חוויה כיפית עם החברות הטובות, כזו שבה תחושו הכי טוב עם עצמכן. 

 

מתי אני צריכה לבחור נעליים?

The sooner the better. ברגע שיש לכן את הלוק השלם עם הנעליים אתן יכולות להבין את הפרופורציות הנכונות ולהבין איך תיראו ביום שלן. טכנית, במדידה הלפני אחרונה אתן כבר חייבות להגיע עם הנעליים, בהתאם להן נקבע אורך המכפלת, ואתן יכולות להסתובב בסטודיו ולראות שהאורך טוב (ולדמיין את עצמכן כבר צועדות לחופה, אומג!).

 

13

 

14

 

15

 

מה לגבי שיער ואקססוריז? 

דנה מספרת שהיא מייעצת לגבי שיער ואקססוריז לפי טעמה, ולפי מה שהיא חושבת שהכי מתאים עם השמלה. בנוגע לשיער - לרוב מעצבי השיער יבקשו תמונות של השמלה כדי להבין איזו תסרוקת תהיה הכי בול.

 

את מי אפגוש שאגיע? את המעצבת? התופרת? 

תפגשו תמיד את המוכרת, אבל המעצבות גם לרוב נמצאות בסטודיו ומגיעות לראות ולעשות פיין טיונינג כשצריך. גם התופרות יכולות להגיע ולתת עצות חשובות. אשת הקשר הקבועה שלכן היא מי שמכרה לכן את השמלה. עם הסגירה תקבלו את הטלפון של הסטודיו ונייד של המוכרת, אליה תוכלו לשלוח שאלות. 

 

17

 

19

 

20

 

יש לכן עוד שאלות? מוזמנות לשאול בקבוצה הסודית שלנו! ותמיד תמיד שווה להתעדכן בסיילים שווים של מעצבות ומעצבי שמלות הכלה הכי מעולים, במדור סיילים שלנו. מאחלות לכן שתמצאו את השמלה הכי הכי מושלמת, ואל תשכחו ליהנות מהדרך. 

 

קרדיטים:

צילום: דריה גלר 

מאת:כלות אורבניות