לא יפות ולא שמחות? כל המיתוסים הלא נכונים על חתונות קטנות

17.08.20

התקופה אחרונה וכל הטלטלות שהביאה עמה יצרו מהפך מחשבתי בכל הקשור לחתונות, ואילצו את כולנו לחשב מסלול מחדש. בכולנו מחלחלת ההבנה שככל הנראה, מי שתרצה להתחתן בקרוב תצטרך לעשות זאת בקטן. אבל כשכל כך התרגלנו לכך ש'חתונה קטנה' בישראל היא כזו שמונה 250 איש, חלקנו מתקשות לדמיין אירוע של כמה עשרות, ואנחנו שומעות לא מעט קולות של אכזבה עמוקה. בעינינו, היא נובעת בעיקר ממיתוסים על חתונות קטנות, שחלקם פשוט אינם נכונים בעליל. 

 

אז מעבר לחתונות המצומצמות והמקסימות שנארח אצלנו בבלוג בתקופה הקרובה שישכנעו אתכן אחרת, אנחנו חייבות להפריך את המיתוסים המרכזיים על חתונות קטנות, ולהסביר למה הן יכולות לצאת הכי מדהימות שרק אפשר (ואפילו לפעמים יותר מהגדולות, אבל אל תגלו). 

 gallery 31 4

(צילום: שי אשכנזי)

 

המיתוס: לא צריך מנהל או מפיק

דווקא בחתונה בלוקיישן נטול פסיליטיז ייעודיים (ורבות מהחתונות הקטנות הן כאלה ומתרחשות בבית או בשטח) חברת הפקה ומנהלי אירוע הם חשובים כדי לדאוג לתשתיות, ליצור אירוע מתוקתק, ולתאם בין כל בעלי המקצוע השונים. מפיק או מנהל אירוע גם מורידים מבני הזוג ובני משפחתם את הצורך לדאוג לכל הפרטים ומאפשרים להם ליהנות מהספיישל דיי שלהם כמו שצריך. 

 

gallery 31 4

(צילום: שי אשכנזי)

  

המיתוס: חתונה קטנה היא לא שמחה ולא מרגשת

יש איזו מוסכמה לפיה כמות האנשים היא שהופכת את האירוע ל"שמח". זה לאו דווקא נכון. כשהמוזמנים הם האנשים הכי קרובים לבני הזוג ולא כל מיני קרובים רחוקים ואנשים מהעבודה של הדוד יוסי, השמחה אמיתית ומזוקקת, וגם הרחבה הופכת בקלות למלאת חיים ורוחשת. בנוסף, חופה קטנה היא הזדמנות לאמץ מחו"ל את הקטע של קריאת נדרים מתחת לחופה, וזהו רגע משמעותי ומרגש שמבטא את חשיבות המעמד בצורה שאין לה תחליף. 

 

gallery 31 4

(צילום: ג'ן סלדקוב)

 

gallery 31 4

(צילום: ג'ן סלדקוב)

 

המיתוס: אירוע קטן הוא אירוע קצר

ישנה אמונה שאירוע קטן הוא פחות מחייב, עלוב יותר ולכן גם מסתיים מוקדם. ממה שאנחנו רואות בשטח, זהו לא המצב. שמנו לב שכאשר האנשים שמופיעים לאירוע הם הקרובים ביותר, אלה שהתרגשו והתכוננו לקראתו, יש להם את הרצון לרקוד עד השעות הקטנות ולחוות כל שלב ושלב באירוע במלואו. השמחה שלהם היא מלאה ואמיתית, ויש להם את הנכונות להישאר אפילו לוויקנד שלם. 

 

gallery 31 4

(צילום: תום סיימון)

 

gallery 31 4

(צילום: תום סיימון)

 

המיתוס: מפסידים הרבה כסף

מקובל שבחתונות בישראל האורחים מביאים צ'קים שמכסים את עלות החתונה, ובמקרים מסוימים אפילו הופכים את האירוע כולו לרווחי מבחינת בני הזוג. אבל הדבר לא נכון בכל המקרים. מאוד תלוי בכמות האורחים ורמת ההשקעה הכספית בחתונה. לפעמים ניתן להגיע גם למצב של הפסד כספי. לפעמים ישנו אכן ישנו רווח יפה.

 

ומה קורה כשהחתונה קטנה? בדרך כלל עלות החתונה עצמה תהיה נמוכה יותר, והמוזמנים ממילא הם האנשים שייתנו את המתנות הנדיבות ביותר, כך שיש סיכוי טוב שתצאו שוב ברווח מסוים.   

 

gallery 31 4

 

gallery 31 4

(צילום: שי אשכנזי)

  

המיתוס: חתונה קטנה וצנועה מחייבת שמלה פחות שווה

אם מראש תכננתן להתחתן עם שמלה מזארה לא נשבור לכן את התוכניות, אבל אם הסיבה היא צמצום גודל האירוע אתן ממש לא חייבות לוותר על הלוק החלומי שראיתן בוויז'ן המקורי שלכן. הרי אם אתן משקיעות בכל פרט ופרט ומרימות אירוע יפהפה ומלא שיק, למה שהאאוטפיט יישאר מאחור? השמלה לא חייבת להיות פומפוזית ומלאה בפאייטים ונוצות, ואתן יכולות לגמרי לקבל את הפרינסס מומנט שלכן גם כשהאירוע קטן.

 

gallery 31 4

(צילום: תום סיימון)

 

המיתוס: חתונה קטנה נראית פחות טוב ומצטלמת פחות יפה

אם אתן עוקבות אחרי הבלוגים המובילים בחו"ל יש מצב שכבר הבחנתן שברוב החתונות שם מדובר בכמות מוזמנים של כמה עשרות בני אדם, ואין ויכוח על כך שהן הכי מדויקות, מוקפדות ומלאת סטייל. חתונות מעבר לים מלמדות אותנו שדווקא בקטן קל יותר להשקיע בפרטים וליצור משהו באמת יוצא דופן, שמצטלם סופר מדהים. זה הזמן לאמץ.

 

gallery 31 4

(צילום: עידן חסון // עיצוב: עידו פריד)

 

gallery 31 4

(צילום: עידן חסון // עיצוב: עידו פריד)

 

כלות מהקבוצה הסודית שלנו שהתחתנו בקטן מספרות איך גם עבורן נשברו מיתוסים:

 

נאור מלמד מספרת: 

"אנחנו חשבנו שלא צריך ריקודים כשיש רק 20 מוזמנים ולא צריך דיגיי כי זה יהיה קצת פאתטי. גילינו שהרחבה הייתה שמחה בטירוף! הרחבה הייתה מלאה בחברים ובמשפחה הכי קרובה שבאה לעשות הכי שמח שיש".

 

סיוון אלקיים קילשטיין מספרת שהחתונה הקטנה היתה הזדמנות לחתן להיות גם די.ג'יי:

"בן בנה סט שלם לכל הערב וקנה את כל הציוד הנלווה של מכונת עשן, פנסים למיניהם וגם מיקרופון. הכל כדי לתת לקהל את החוויה המושלמת, הרי זה אירוע מיוחד מאוד בשבילו אז חייב שיהיה מושלם. ובאמת כך היה, הוא פתח את הערב בהופעת לייב, הלהיב את כולם במיקרופון ושטף אותנו באורות ועשן בשלט רחוק. היה לו את כל החופש בעולם ״לרדת״ לקהל שהיה במרחק פסיעה ממנו ולרקוד מתי שרק רצה. כולם נהנו בטירוף והמוזיקה הייתה להיט (ליטראלי). אז החלום הקטן שלו להופיע התגשם ולנו היתה מסיבת חתונה שתיזכר לנצח". 

 

ירדן שניפצקי מספרת:

"אם הייתי יודעת שחתונה מצומצמת יכולה להיות כל כך מושלמת זה היה חוסך ממני כל כך הרבה בתקופה הזאת... התלבטתי אם לאירוע מצומצם יש צורך בשתי שמלות כשאחת מהן גדולה עם שובל ואמא שלי שכנעה אותי לקחת את שתיהן ואני הכי שמחה בעולם שלא ויתרתי על אף אחת מהן. ממליצה לכולן ללבוש את השמלות שתכננו...".

 

שגית רוזנהק מוסיפה: 

"אנשים נוטים לחשוב שאם מזמינים מעט אנשים שעיקרם בכלל זה המשפחה הקרובה אז הרחבה תהיה נטושה ולא מאוישת, אבל ההפך הוא הנכון. מי שנמצא בחתונה המצומצמת אלה האנשים שהכי רוצים לשמוח ולשמח. מקטנים עד גדולים. באמת ככה החתונה שלי הייתה! לא ירדנו מהרחבה! אני לא יודעת אפילו איך האוכל הוגש לשולחנות מלבד סיפורים כי כל האירוע דקל ואני פיזזנו ברחבה. הרגשתי מוקפת בכל שלב בריקודים ולרגע לא מצאתי את עצמי לבד".   

 

מאי דרור מסכמת: 

"אני חושבת שבעצם מהות החתונה היא החופה. הרגע בו נישאים אחד לשני ונשבעים אמונים וביחד יוצאים לדרך חדשה של בנייה ושל יחד. היה לי קשה להגיע להבנה הזו אם לא הייתה מגיעה הקורונה, הכוונה שלי היא שתיכננו במשך שנה שלמה את החתונה, והתעסקנו באיך האירוע יהיה מושלם מכל הבחינות ובעצם שכחנו מהיותינו זוג שמתחתן ומממש את אהבתו. וממש ברגע אחד בתוך עשרה ימים אירגנו אירוע של 19 איש שהיה לא פחות ממושלם עם האנשים הכי קרובים לנו. אז המסקנה היא שמה שחשוב הוא הזוג עצמו שמממש את אהבתו ביום מיוחד זה ופחות כל 'הרעש מסביב...'".

מאת:כלות אורבניות