מציאת שמלת הכלה המושלמת: המדריך המלא לתהליך

13.03.24

אחד השלבים הכי כיפיים ומרגשים לקראת החתונה הוא כל מה שקשור בשמלה, ורק המחשבה על כך מעלה לנו פרפרים כיפיים בבטן. אז כן, יש המון פאן שכרוך בעניין, אבל כמו כל דבר שאנחנו עושות בפעם הראשונה, גם לא מעט שאלות וחוסר ודאות. 

לכן, החלטנו לייצר לכן מדריך שייקח אתכן יד ביד לאורך כל השלבים שבדרך, כולל פירוט מדויק של מה שתצטרכו לדעת בכל שלב ושלב. אחרי הקריאה הזו תדעו בדיוק מה מצפה לכם, וגם בדיוק איך חוו את כל העניין כלות שהיו שם לפניכן. 

 

נכון שזה מרגיע? אז קחו נשימה עמוקה, ובואו נצלול פנימה! אתן מוזמנות גם לדלג לשלב בו אתן נמצאות, לפי תוכן העניינים: 

 

שלב ההשראה 

שלב הפגישות

שלב המדידות

טיפים של חברות הקהילה שלנו! 

 

Tulip MF גאלה 2

(צילום: Philip Gay // שמלה: גליה להב)

 

לפני הכל - שלב ההשראה 

כל המידע שמסביב קצת אובר וולמינג ואתן מבולבלות? אם כן, בטוח ירגיע אתכן לגלות ש-80% מחברות הקהילה שלנו סיפרו שהיו מרוצות מאוד בנוגע ללוק הסופי שלהן, והשאר הגדירו עצמן כ'די מרוצות'. אז הסטטיסטיקה כבר לטובתכן.

 

איפה מתחילות לחפש שמלה כלה?

אנחנו ממליצות בשלב הזה לפתוח את הראש כמה שיותר. אתן מוזמנות לשוטט בבלוג שלנו בין מעצבי שמלות הכלה השונים ובין הסקירות של הקולקציות החדשות ולגלות לאט לאט למה אתן מתחברות. שווה גם לעקוב באינסטגרם אחרי מעצבים שאתן מחבבות ולאט לאט להבין מה הסגנון שאתן רוצות. כמעט 80% מהעונות על הסקר שלנו סיפרו שהשתמשו באינסטוש כדי למצוא מעצבים שדיברו אליהן, וכמובן שגם הקבוצה הסודית, הבלוג שלנו וחתונות של חברות טובות היו מקורות טובים להשראה. 

 

RUBI 1

(צילום: דניאל אלסטר // שמלה: סטודיו מדינה)

 

לטס גט טו ביזנס - קביעת פגישות עם מעצבי שמלות כלה 

 

באיזה שלב כדאי להתחיל לקבוע פגישות?

על פי הסקר שערכנו, רוב הכלות עושות זאת בטווח של 5 עד 9 חודשים לפני החתונה שלהן. 

אם אתן מעריכות שסוג השמלה שתבחרו יהיה בתפירה מאפס אצל אחד המעצבים המובילים, מומלץ לסגור שמלה לפחות חצי שנה מראש, בעיקר כשמדובר בחתונה שמתקיימות בעונה (מאי עד נובמבר). כמה שיותר מוקדם, יותר טוב. 

 

האם אני חייבת להיות סגורה על הסגנון שאני רוצה לפני הפגישות?

על פי הסקר שלנו, רוב הכלות לא היו לגמרי סגורות על הסגנון שלהן, והיה להן כיוון כללי. קצת יותר מחצי סיפרו שהסגנון שרצו השתנה לאורך הדרך… כך שאתן ממש לא חייבות להיות הכי נעולות על סטייל מסוים. 

 

אצל כמה מעצבים כדאי לעבור?

על פי הסקר שערכנו רוב הכלות פוגשות בין 1 ל-4 מעצבים. אנחנו ממש מאמינות שהכל עניין של תחושת בטן ואם נראה לך על הפגישה הראשונה שזה 'זה' - לא חייבים להמשיך לעוד ועוד פגישות. 

 

19 6

(צילום: דודי חסון // שמלה: אלון ליבנה)

 

מה ההבדל בין שמלת כלה בתפירה אישית ובין שמלה מהקולב? ואילו עוד אפשרויות של שמלות כלה יש?

שמלה בתפירה אישית - מדובר בדרך כלל על דגם מתוך הקולקציה של המעצב.ת שנתפר מחדש עבורכן, בהתאם למבנה הגוף ולצרכים נוספים שלכן. מם הסתם, תפירה מאפס דורשת הרבה יותר עבודה ולכן זוהי אופציה יקרה יחסית לאחרות. 

 

שמלה מהקולב - הכוונה לשמלה קיימת שרק עוברת הצרה או שינויים אחרים כדי להתאים למבנה הגוף שלכן.

 

עוד אפשרויות הן רכישת שמלה בסייל או מיד שניה - במקרים הללו, המחירים יהיו נוחים יותר. במדור סיילים שלנו תוכלו להתעדכן במכירות שמתרחשות ממש בימים אלה, ובקבוצה הסודית שלנו עולה מדי חודש פוסט שרשור מכירה שבו תוכלו למצוא כלות שמוכרות את השמלות שלהן.

 

אחרי רכישה של שמלה ביד שניה או בסייל התהליך ייראה דומה לזה שתעברו כשמדובר בשמלה מהקולב, מכיוון שרוב הסיכויים שתצטרכו לעשות שינויים לפי מבנה הגוף שלכן. לפעמים תצטרכו למצוא עצמאית תופרת שתעשה את השינויים עבורכן, ולפעמים - כשמדובר בשמלה בסייל - התהליך של התאמת השמלה למידות הגוף יקרה בסטודיו בו מצאתן את השמלה. 

 

ANNAGOWN 1

(צילום: דניאל אלסטר // עיצוב: ליליה ריבקין)

עם מי כדאי להגיע לפגישות הראשונות אצל מעצבים? 

אנחנו ממליצות להגיע עם מקסימום שתי חברות/בנות משפחה ולא יותר, כי ריבוי דעות יכול לבלבל. בנוסף, שווה לבחור בחברות המרימות ולא בחברות הביקורתיות… חווית מדידת השמלה אמורה להיות חוויה כיפית עם החברות הטובות, כזו שבה תחושו הכי טוב עם עצמכן. כ-77% מחברות הקהילה שלנו הביאו איתן את אמא גם לחיפושי שמלה וגם למדידות. 

 

האם חשוב לברר אם יש את המידה שלי לפני שאני מגיעה?

מומלץ להגיע בכל מקרה. כשאתן בוחרות בתפירה חדשה השמלה נתפרת לפי מידותיכן ואין צורך לבדוק אם המידה קיימת. כשמדובר בהשכרת סמפל מדובר כבר בשמלה קיימת שרק עוברת התאמות על הגוף, ולכן אפשר פשוט להגיע ולראות מה יש. למידות קטנות או גדולות במיוחד שווה לבחור בתפירה מאפס. אם יש מעצבת שהתאהבתן בעבודות שלה, תמיד שווה לבוא, לראות ולמצוא את הפתרון המתאים לכן.

 

Dana Harel SS24 Rebeca 5 529x800

(צילום: דודי חסון // שמלה: דנה הראל)

 

את מי אפגוש שאגיע? את המעצבת? התופרת? 

תפגשו תמיד את המוכרת, אבל המעצבות גם לרוב נמצאות בסטודיו ומגיעות לראות ולעשות פיין טיונינג כשצריך. גם התופרות יכולות להגיע ולתת עצות חשובות. אשת הקשר הקבועה שלכן היא מי שמכרה לכן את השמלה. עם הסגירה תקבלו את הטלפון של הסטודיו ונייד של המוכרת, אליה תוכלו לשלוח שאלות

 

כמה תעלה לי שמלת החתונה?

שאלת השאלות! אלה נתוני הסקר שלנו:

25% מהכלות מצאו שמלת כלה במחיר של עד 4,000 ש"ח.

25% שילמו בין 4,000 ל-6,800.

25% שילמו מ-6,800 עד 10,000.

ו-25% שילמו יותר מ-10,000. 

בין מי ששילמו יותר מ-10,000 יש 6% ששילמו בין 15,000 ל-20,000 ו-2.5% ששילמו יותר מ-20,000. 

המחיר הכי גבוה שעלה בסקר הוא 33,000 ש"ח, לשמלה בעיצובה של לי גרבנאו.

 

הנתון שהפתיע אותנו הוא שחצי מהעונות סיפרו שהוציאו פחות (!) ממה שתכננו בהתחלה. כ-20% סיפרו ששילמו 1,000 ש"ח יותר ממה שתכננו, כ-16% שילמו 2,000 יותר וכ-13% שילמו 3,000 ש"ח יותר ממה שתכננו. 

 

אולי בכלל שווה לי להזמין את השמלה אונליין?

רק אחוז אחד מהעונות על הסקר שלנו הזמינו את השמלה שלהן אונליין, אבל כולן סיפרו שהיו מאוד מרוצות מהבחירה. חלק הזמינו מעלי אקספרס (!), חלק מאסוס והיו גם אתרים נוספים כמו Revolve. מובן שרובן שילמו הרבה הרבה פחות משמלת מעצבים כאן בישראל. טווח המחירים מתחיל ב-150 ש"ח ועד ל-2,700, כולל תיקונים. מובן שמדובר כאן בבחירה שהיא לא לכל אחת, אבל אם מדגדג לכן להזמין - לכו על זה, מקסימום זו תהיה השמלה השניה. 

 

Anne1 1(צילום: דודי חסון // עיצוב: ערבה פולק)

 

יאי! בחרתן שמלה! מה קורה עכשיו?

 

כמה פעמים צריך להגיע למדידות? 

הממוצע הוא שלוש מדידות. הכל תלוי בדגם, במבנה הגוף ובקונסטרוקציה הנדרשת. גם לדגם קיים זה תלוי בכמות התיקונים. בגדול ניתן לומר שהכמות נעה בין אחת לשלוש.

 

עם מה חשוב להגיע למדידה?

עדיף להגיע למדידה עם תחתונים בצבע גוף. אם יש חזה גדול יחסית כדאי להביא חזיה טובה, כי לפעמים היא משמשת ללקיחת מידות מדויקות. למדידה הראשונה אתן לא חייבות להגיע עם עקבים, כי ישנם נעלי עקב בסטודיו. במדידות מתקדמות כשבחרתן כבר נעליים, חשוב להביא אותן. אם אתן מתכננות ללבוש מחטב כדאי להגיע איתו, ובכלל - ככל שהמדידות מתקדמות כדאי להגיע עם כל מה שאתן מתכננות להיות איתו באותו היום. 

 

מתי אני צריכה לבחור נעליים?

The sooner the better. ברגע שיש לכן את הלוק השלם עם הנעליים אתן יכולות להבין את הפרופורציות הנכונות ולהבין איך תיראו ביום שלן. במדידה הלפני אחרונה אתן כבר חייבות להגיע עם הנעליים, בהתאם להן ייקבע אורך המכפלת, ותוכלו להסתובב בסטודיו ולווודא שהאורך מתאים לכן (ולדמיין את עצמכן כבר צועדות לחופה, אומג!).

 

20 6

(צילום: רותם לבל // שמלה: לירון פרטוש)

 

מה לגבי איפור-שיער ואקססוריז? איך משתלבים כל האלמנטים לכדי לוק שלם?

יש מעצבות שמייעצות לגבי שיער ואקססוריז לפי טעמן, ולפי מה שהן חושבות שיתאים לשמלה. בנוגע לשיער - לרוב מעצבי השיער והמאפרים יבקשו לראות תמונות של השמלה כדי להבין איזו תסרוקת תהיה הכי בול.

 

מה הסיכוי שיהיה לי קרייסס בדרך?

כאן יש לנו גוד ניוז! כמעט 80% מהעונות על הסקר שלנו סיפרו שלא היה להן שום קרייסס בדרך. מי שכן דיווחו על משבר, סיפרו שהיה קשור בחרטה על השמלה הנבחרת (בכתבה הזו תוכלו למצוא טיפים שיעזרו לכן להימנע מהמוקש הזה), אחרות סיפרו על משבר מול המעצבת או שראו שמלה אחרת שאהבו יותר, אבל מדובר סך הכל באחוזים קטנים מהעונות. 

 

DSCF4021copy2

(צילום: אלמוג גבאי // שמלה: לי פטרה גרבנאו)

 

אחרי הכל…

 

איך יעבור עלי התהליך כולו בסך הכל?

אם לסכם לפי החוויה של חברות הקהילה שלנו, יו אר אין פור א פאן רייד. כ-66% סיפרו שהחוויה הייתה מרגשת וכיפית. עם זאת, יש מי שהיו אדישות לנושא, או פשוט היו מעדיפות להיות כבר אחרי הכל. 

ומה עם החוויה מול הסטודיו? כאן הנתונים עוד טובים אפילו יותר. כמעט 70% סיפרו שהיה מעולה, כ-25% אמרו שהיה טוב מאוד. אחוזים בודדים תיארו חוויה סבירה או פחות מכך. 

 

לקינוח - הנה כמה טיפים מנצחים של חברות הקהילה שלנו!


- אחרי שבחרת שמלה - לא להסתכל או ללכת למעצבות אחרות, זה סתם מבלבל וגורם לתחושה של ״יכולתי לבחור טוב יותר״ אין סוף לזה.

- להתחיל מוקדם, ולהתחבר לא רק לסטייל של המעצב/ת אלא גם ליחסי האנוש, זה תהליך משותף וחשוב החיבור עם המעצבת. 

- לא להתפשר עד שממש מרגישים בנוח עם הבחירה. 

- לחקור ולאסוף השראות, וכן למדוד משהו שונה כדי לדעת מה את פחות אוהבת. 

- להקשיב ללב שלך! גם אם הוא אומר לך משהו שלא ציפית לשמוע! לנסות לנתק רעשי רקע ודעות של אחרים ולהיות עם ראש פתוח כי את תופתעי :)

מאת:כלות אורבניות