‫קוקטיילס לשנה החדשה, צ׳ירס!‬

30.12.13

 

אחד הצלילים הערבים ביותר לאוזנינו הינו צליל הנקישה של שתי כוסות משקה זו בזה, אך עוד לפני הכול כמובן שהכוסות הללו חייבות להיות יפות מראה ומלאות בקוקטייל הכי סטייליש שרק ניתן לדמיין... אז תאמרו לנו אתן יקרות שלנו - כלות אורבניות או לא כלות אורבניות?!?

 

לקראת השנה האזרחית שבפתח, החלטנו שהגיע הזמן להפסיק ולחלום על קוקטיילים מהפנטים ביופיים, כאלה שאנו לא מפסיקות לראות על גבי דפיהם של מגזינים מרחבי העולם, ולעשות מעשה: להפשיל את השרוולים, כן כן, לקבץ כמו תמיד את האנשים הכי מוכשרים בסביבה (וכשאנו אומרות ״הכי מוכשרים״, אנחנו בהחלט מתכוונות לכך - חכו ותראו…) ולצלם את הפקת האלכוהול הראשונה של הבלוג-מגזין שלנו!!! נשמע מרגש? אתן בהחלט צודקות. נספר לכן כי גם אנחנו התרגשנו, עוד לפני שבכלל ראינו את התוצאות המדהימות מיום הצילומים הזה.

 

צילום: אילן מור

 

לצורך המשימה פנינו ל״בבקה״ שמיד הבינו מהי ההפקה הזאת עליה אנו חולמות, ומשם… הכול זרם, בצורה חלקה ומושלמת. 

 

מוש בודניק, איש קוקטיילים אגדי ואחד מבעליו של המקום הכי תל-אביבי בסביבה, ה״סושיאל קלאב״, גוייס גם הוא למלאכה ובנה בעבורינו תפריט קוקטיילים שכל כלה אורבנית תשמח ללגום ממנו, לא רק בערב השנה האזרחית החדשה אלא גם בחתונתה. במהלך עבודתינו המשותפת על ההפקה סיפר לנו מוש כי ב״סושיאל קלאב״ נערכות החתונות הכי אורבניות שאתן יכולות לחלום עליהן, חתונות שישי בצהריים בסגנון ״קוקטייל פארטי״, עם בר קוקטיילים מהפנט - בהחלט לא מסוג הברים שאנו רגילות לראות באירועים מסביבנו.

 

ומי על הצילום בהפקה המדוברת? אילן מור, צלם שהוא משהו, משהו (אבל באמת משהו!). את אילן אמנם הכרנו תחילה כצלם העומד מאחורי חתונות רבות ויפות שיצא לנו לראות, אך לא מכבר ציפור קטנה לחשה לנו באוזן כי מדובר באיש מקצוע בעוד כמה תחומים, שכן שנים רבות עמד הוא מאחורי עמדת הבר בכמה מן הברים התל-אביביים הכי הכי. וכששמענו את זה, ידענו מיד - אילן הוא בהחלט האיש לצלם את הפקת האלכוהול, פרי מוחן הקודח של טל והדר מ״כלות אורבניות״.

 

אז אחרי שליקטנו את הנבחרת המנצחת לטובת ההפקה, יצאנו לדרך והתחלנו במשימה, כדי שתוכלו גם אתן ליהנות מרשימת קוקטיילים משובחת, העשויה בהחלט לעשות לכן את ערב השנה האזרחית החדשה! קבלו במחיאות כפיים את חמישיית הקוקטיילים המנצחת שלנו!

 

 

ה-״Julep״ הוא אחד המשקאות הקלאסיים הקיימים עוד מתחילת המאה ה-19. מדובר במשקה המסורתי של מרוץ הסוסים המפורסם, ה״קנטקי דרבי״ שמתקיים בארה״ב. הקוקטייל עצמו מוגש בכוסות מתכת מסורתיות, בדיוק כפי ששתו אותו גם בעבר, וכשמסורת וטעם נפגשים - מתקבל הדבר המהפנט הזה.

 

 

 

מרכיבים:

10 עלי נענע

10 אוכמניות

*20 מ״ל סירופ רוזמרין ביתי

10 טיפות אנגוסטורה ביטר (Angostura Bitters)

50 מ״ל ג׳ק דניאלס

20 מ״ל סאוור (תערובת מיץ לימון ומי סוכר)

 

אופן ההכנה:

ממלאים את הכוסות בקרח גרוס. מערבבים את המרכיבים ומרוקנים את המשקה לכוסות. לסיום, מקשטים באוכמניות טריות ובגבעול רוזמרין.

 

*מתכון לסירופ רוזמרין

חצי ק״ג סוכר

חצי ליטר מים

אופן ההכנה: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים שני גבעולי רוזמרין, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות או עד שנוצר סירופ סמיך. מסננים את הסירופ החם ומאכסנים במקרר עד שבוע ימים.

 

 

אי אפשר להרכיב רשימת קוקטיילים משובחת לחגיגות שנה אזרחית בלי הקוקטייל הקלאסי הבא - הוא מבעבע, מעט מריר עם הרבה מתוק, הכי חגיגי שיש.

 

 

 

מרכיבים:

קוביות סוכר

אנגוסטורה ביטר (Angostura Bitters)

שמפניה

 

אופן ההכנה:

מטפטפים על קוביות הסוכר כמה טיפות של אנגוסטורה ביטר (Angostura Bitters), מניחים קוביית סוכר בכוס שמפניה ומוזגים את השמפניה.

 

 

הפעם מדובר בקוקטייל אנגלי קלאסי, ״המרענן הרישמי״ של טורניר הטניס הידוע ווימבלדון - אשר מרענן גם לנו את ערב השנה החדשה. הוא יפה, צבעוני וטעים, בדיוק כפי שהוא נראה.

 

 

 

מרכיבים:

40 מ״ל ליקר Pimms

20 מ״ל ג׳ין

ג׳ינג׳ר אייל

 

אופן ההכנה:

מוזגים את המשקה לכוס גבוהה המכילה קרח, פלחי תפוזים, חצאי תותים, פלחי מלפפונים, אוכמניות ועלי נענע. את יתרת המשקה בכוס משלימים בג׳ינג׳ר אייל.

 

 

את קוקטיל ה״קפיריניה״ אתן ודאי מכירות, אך לא את הטויסט שתפגשו כאן הפעם: טויסט טרופי ומרענן על הקוקטייל הברזילאי המפורסם, אפילו הפיל שלנו הצטרף לחגיגה.

 

 

 

מרכיבים:

לימונים כתושים

פלחי אננס ומנגו

פסיפלורה

60 מ״ל קשאסה (Cachaca)

2-3 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה:

לתוך כוס גבוהה המלאה בלימונים כתושים, פלחי אננס ומנגו, פסיפלורה וקרח כתוש מוזגים קשאסה. להשלמת הטאץ' האקזוטי מקשטים בגבעול רוזמרין ובפיטאיה.

 

 

גם את קוקטייל הקוסמופוליטן ודאי יצא לכן ללגום לא פעם ולא פעמיים, אך היום מחכה לכן עוד טוויסט מרענן על הקוקטייל המוכר והידוע. כחלק ממרכיביו המפתיעים יחכו לכן בפנים רימונים, ג׳ינג׳ר ולימון. מו-שלם.

 

 

מרכיבים:

ג׳ינג׳ר טרי כתוש

50 מ״ל גריי גוס סיטרון (Grey Goose Le Citron)

20 מ״ל ליקר תפוזים (Grand Marnier)

30 מ״ל מיץ לימון

50 מ״ל מיץ רימונים

15 מ״ל סירופ גינג׳ר והדרים

 

אופן ההכנה:

כותשים את הג׳ינג׳ר הטרי ומוסיפים לו את שאר המרכיבים. מנערים ומוזגים לכוס מרטיני. ניתן לקשט בגרגרי רימון ובזסט לימון.

 

 

אחחח… כמה יופי, כמה… מזל שערב השנה האזרחית כבר כמעט כאן, בכדי ללגום פעם נוספת את הקוקטיילים המרהיבים הללו! מאחלות לנו וגם לכן, להמשיך ולשמוע תמיד נקישות, נקישות, נקישות בין כוסות גדושות המלאות בקוקטיילים מרהיבים, צ׳ירססס!

 

קרדיטים

קונספט וסטיילינג: כלות אורבניות, מוש ומורן בודניק - סושיאל קלאב

הפקה: בבקה

לוקיישן וקוקטיילים: סושיאל קלאב

צילום: אילן מור