קינוחים זה יאמי

15.10.14

קינוח לחג כבר הכנתן? אם לא, הפוסט הזה בדיוק בשבילכן, ואם בנוסף לכך אתן מחובבות המתוק - אז בכלל! המלצתנו החמה היא להכין לעצמכן כוס קפה, כי תיכף מגיע המשהו הטעים הזה לצידה.

 

האחראי המרכזי לפוסט המושחת הבא הוא שף הקומה הרביעית, שי כהן, אשר הוסיף להפקת ראש השנה שלנו מתיקות אין קץ. הרי בכל שולחן חגיגי, מחכים לכוכבים שמגיעים בסוף הארוחה - קינוחים, קינוחים, קינוחים… גם אם הבטן כבר מלאה.

 

 

במהלך הצילומים, הכוכבים המתוקים האלה היפנטו אותנו לגמרי, וברוח השנה החדשה בחר שי להכין לנו קינוחים בסימן של חידוש ושל פיוז׳ן אמיתי, תוך הבאת טעמים ממקומות רחוקים ואקזוטיים כמו למשל הודו ותאילנד, עם פרשנות מקומית שהפכה את החיבור למעניין במיוחד.

 

כיאה לקינוחים היו הם מתוקים אך גם מתובלים בצורה מעניינת, כשכל ביס וביס הפתיע את בלוטות הטעם שלנו ועשה לנו חגיגה אמיתית בפה.

 

 

כעת, אחרי כל התיאורים המפתים האלה כמובן שנשתף אתכן במתכון אחד סודי מתוך הסט (ששש… לא לגלות לאף אחד!). יאמי מתחיל לגמרי כאן.

 

 

פאלודה חגיגית

 


 

מרכיבים:

חבילת אטריות שעועית

1 ליטר מים

350 מ״ל שמנת

800 מ״ל חלב קוקוס

3 טיפות תמצית ורדים

300 גר׳ סוכר

150 גר׳ קורנפלור

200 מ״ל מים

 

סירופ:

1 ליטר מים

1 ק״ג סוכר

טיפת תמצית ורדים

מל׳ גרנדין

 

אופן ההכנה:

1. יוצקים לתוך סיר את המים, השמנת, חלב הקוקוס, הסוכר ותמצית הורדים ומביאים לרתיחה.

2. מערבבים קורנפלור ב-200 מ״ל מים.

3. לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב עד לקבל מוס.

4. בסיר אחר מרתיחים 2 ליטר מים עם כף סוכר, כשהמים רותחים חולטים את אטריות השעועית לחצי דקה ומקררים.

 

הכנת הסירופ:

1. מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ ומצננים.

2. מוסיפים את תמצית הורדים והגרנדין.

3. שומרים בקירור.

 

אופן ההגשה:

1. מערבבים סירופ ואטריות שעועית ומסדרים בכוס הגשה.

2. יוצקים את המוס מעל האטריות המתובלות ובוזקים מלמעלה פיסטוקים קלופים וקלויים.

 

 

אז מהו הקינוח שיחכה לכן בערב החג? כבר החלטתן? בכל אופן זיכרו שאי-אפשר לסיים את ארוחת החג בלי משהו מתוק וטעים טעים. בתאבון!

 

קרדיטים

קונספט וסטיילינג: כלות אורבניות

לוקיישן: הקומה הרביעית

הפקה ועיצוב: טלי פייס

צילום: ליאור והדס צלמים

קינוחים: שף שי כהן, הקומה הרביעית