מעשייה מתוקה

12.09.14

ים של מתוקים: יפה ועשיר כל-כך בצבעים, בטעמים ובניחוחות - וכן, זה בדיוק מה שתיראו כאן היום. נשמע טעים? אנחנו מ-ב-ט-י-ח-ו-ת לכן שזה טעים!

 

אם עדיין לא זכיתן להכיר את הקבוצה הסודית שלנו, זאת שרוחשת פעילות יומם וליל ממש כמו כוורת דבורים, בהחלט שהגיע הזמן. אחת הסוגיות העולות שם שוב ושוב הינה סוגיית המתנות לאורחים, וכך אנו יודעות שכבר לא מדובר רק בטרנד חולף שצויין על-ידינו מזמן, אלא במגמה שהיא כאן בכדי להישאר. אתן הרי רוצות שהיא תישאר…

כשאנו נשאלות מהי המתנה האולטימטיבית להעניק לאורחים בתום האירוע אנו עונות כי מדובר בעולם ומלואו: ישנן מתנות בעלות ערך אישי, ישנן כאלה בעלות ערך חברתי ואחרות שכל מטרתן לפנק את האורחים באופן חד-פעמי ולעשות להם טעים בפה ונעים בלב.

 

כשהגיע לידינו מארז ממתקי הילדות הארץ ישראליים של קייטרינג מעשייה, כל החושים שלנו עברו לכוננות שיא ומיד ידענו שמדובר במתנה מו-שלמת שכל אורח לבטח ישמח לקבל. המעטפת היתה מרשימה בדיוק כמו תכולתה ובפנים מצאנו המון מתוקים מהפנטים: קרמל של שקדים שלמים, כדורי טחינה וסילאן, מרמלדת פסיפלורה, סוכריות טופי של פיסטוק, טראפלס שוקולד קפה והל, דפי שוקולד לבן ותבלינים, מרציפן דובדבנים, ורחת לוקום בעלי ורדים ופיסטוק - היה יאמי אחד גדול!

 

 

מבחינתנו קסמם של הממתקים הללו לא רק בטעמם אלא גם בתהליך יצירתם, שנעשה כמובן בעבודת יד מדוקדקת על-בסיס חומרי גלם טבעיים: לא תמצאו שם לא צבעי מאכל, לא חומרים משמרים, וחלקם של הממתקים אף מותאמים לטבעוניים שביננו.

 

צילום: כלות אורבניות

 

ובכדי שתוכלו גם אתן להתנסות בהכנתם של קומץ מן הממתקים, פנינו לקייטרינג מעשייה וביקשנו שיחלקו עם כולנו את הסודות המתוקים שלהם. לכן רק נותר להצטייד במרכיבים ולצלול למטבח - וכן, אפשר ואף רצוי ״להצטייד״ בחתן האורבני שלכן לצידכן, לכמה שעות מתוקות של יחד. יהיה כיף!

 

 

כדורי טחינה וסילאן

כ-35 יחידות

 

מרכיבים:

250 גר׳ עוגיות חמאה

170 גר׳ טחינה גולמית

150 גר׳ סילאן

כוס קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים את עוגיות החמאה במעבד מזון עד למרקם חולי ומעבירים לקערה. 

2. מוסיפים את הטחינה והסילאן ומעבדים בידיים עד לקבלת בצק גולמי.

3. מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בקוקוס קלוי.

ניתן לשמור עד חודש במקפיא ועד כשבועיים במקרר.

 

 

רחת לוקום

כ-80 יחידות 

בתבנית 20x30 ס״מ

 

מרכיבים:

300 מ״ל מים

4 כפות מיץ לימון מלימון טרי

1 ק״ג סוכר

1 כפית קרם טרטר

1 כוס + 1 כף קורנפלור

200 מ״ל מים

1/4 כוס מי זאהר

 

תוספות:

חצי כוס פיסטוקים קלויים

2 כפות עלי ורדים

 

להגשה:

50 גר׳ אבקת סוכר

50 גר׳ קורנפלור

 

אופן ההכנה:

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומנפים על הנייר קורנפלור כך שיכסה את התבנית בשכבה דקה.

2. שמים את 300 מ״ל המים, מיץ הלימון, הסוכר והטרטר בסיר ומביאים לרתיחה.

3. בינתיים מערבבים את הקורנפלור עם 200 מ״ל מים. מוסיפים בהדרגה לסירופ הרותח ומבשלים על להבה בינונית עד שהסירופ מסמיך. 

4. מנמיכים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה תוך ערבוב.

5. מוסיפים את מי הזאהר ומבשלים תוך ערבוב עוד כדקה. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים את הפיסטוקים ועלי הורדים ומערבבים.

6. יוצקים את הנוזל הסמיך לתבנית ומנערים עד לפיזור אחיד ומלא. מכסים בשכבה נוספת של קורנפלור.

7. משאירים בטמפ׳ החדר לכמה שעות עד להתייצבות. 

8. ההגשה: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והקורנפלור ומפזרים על משטח עבודה. מחלצים בעדינות את רחת הלוקום מהתבנית ומניחים על המשטח. חותכים אותה למלבנים או לריבועים (מומלץ לפזר מתערובת הסוכר גם על הסכין, להקלת החיתוך), ומגישים.

ניתן לשמור במקרר עד כשלושה שבועות.

 

 

כדורי מרציפן בטעמים

כ-20 יחידות

 

מרכיבים:

200 גר׳ מרציפן איכותי (המכיל לפחות 60% שקדים)

30 גר׳ מחית פרי

20 גר׳ חמאת קקאו מומסת וחמימה (או לחילופין שוקולד לבן באותה הכמות)

 

לציפוי:

120 גר׳ אבקת סוכר

20 גר׳ קורנפלור

 

אפשרויות נוספות לציפוי:

1 כוס שקדים גרוסים

1 כוס קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה:

1. באמצעות מיקסר מרככים את המרציפן.

2. מחממים מעט את מחית הפרי ומוסיפים לקערת המערבל. מעבדים עד שהמחית נטמעת במרציפן. מוסיפים את חמאת הקקאו ומעבדים למרקם אחיד. מאחסנים את הקערה כשעה במקרר.

3. מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והקורנפלור.

4. יוצרים ממחית המרציפן כדורים קטנים ומצפים בתערובת האבקת סוכר-קורנפלור. אם רוצים, מצפים גם בשקדים גרוסים או בקוקוס קלוי.

ניתן לשמור עד כחודש בהקפאה ועד כשבוע במקרר.

 

בתיאבון ובהצלחה אהובות!

 

תגיות: