יש לי יום יום חג!

25.03.13

 

אין כמו לקום בבוקר של חג, ולדעת שבעוד כמה שעות בודדות נשב בחיק המשפחה ונהנה כולנו מארוחה חגיגית הכוללת שלל מאכלים טעימים, כאלה שעושים לכולנו נעים בבטן. המאכלים הטעימים הללו, אמנם דורשים קצת הכנות והיערכות מוקדמת (כי מה לעשות, משמיים הם כנראה לא יפלו עלינו…), אך גם אם נזכרתן ברגע האחרון, מצאנו עבוריכן כמה מתכונים שיעשו לכן ארוחת חג חלבית, כשרה וטעימה.

 

 

לכן, לפני שגם אנחנו צריכות לרוץ מהר, מהר אל עבר הקניות האחרונות והבישולים, ביקשנו מהשף המוכשר חיים סבג העומד מאחורי "מעשייה", להרכיב עבורינו כמה מנות קלילות ומרעננות אשר ביחד הופכות לארוחה שלמה.

 

וכיצד עושים זאת? פשוט עוקבים אחר המתכונים הבאים בקפידה רבה, ותאמינו לנו שבסיום הארוחה - המחמאות לא יפסיקו מלהגיע. הנה זה מתחיל: שתי מנות ראשונות, מנה עיקרית מנצחת וכמובן שאי אפשר לסיים את החגיגה מבלי המשהו המתוק הזה בפה.

 

 

 

מצרכים:

20 עגבניות שרי קטנות

 

למילוי:

צרור עשבים בינוני המורכב מפטרוזיליה, כוסברה ועלי בזיליקום

3 שיני שום בינוניות

40 גר' פיסטוק קלוי ללא קליפה

30 גר' גבינת פרמזן

5 כפות שמן זית

קורט מלח

 

לסלסה:

10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

2 בצלי שאלוט קצוצים

כף עלי זעתר או אורגנו טריים

כף שמן זית

כף גרידה עדינה של תפוז

 

אופן ההכנה

1. חותכים את העגבנייה בחלקה העליון בערך בגובה 3/4 מן הבסיס, כמעט עד הקצה כך שישאר מעין מכסה.

2. טוחנים באמצעות מעבד מזון את כל רכיבי המילוי ב"פולסים" קצרים לתערובת אחידה וגסה.

3. ממלאים את העגבניות ומסדרים על מגש אפייה. אופים בחום של 180 מעלות ל-5-8 דקות.

4. בינתיים מכינים את הסלסה - מערבבים את כל רכיבי הסלסה בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. מוציאים את העגבניות מן התנור, ממתינים כ-3 דקות ומגישים יחד עם הסלסה.

 

 

 

 

 

חומרים ל-4 מנות

 

לקרם פיקורינו וזעפרן:

2 בצלי שאלוט קצוצים היטב

20 גר' חמאה

6 חוטי זעפרן

1/2 כוס יין לבן

200 מ"ל שמנת מתוקה

75 גר' גבינת פיקורינו מגורדת

 

אופן ההכנה

1. משרים את חוטי הזעפרן ביין הלבן לחמש דקות ובינתיים מאדים במחבת כבדה וקטנה את החמאה ובצלי השאלוט עד שהבצלים נעשים שקופים.

2. מוסיפים את היין והזעפרן, מביאים לרתיחה ומצמצמים על אש נמוכה כ-5 דקות.

3. מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים לחמש דקות נוספות.

4. מוסיפים את הגבינה אט אט תוך כדי בחישה מתמדת, טועמים וממליחים במידת הצורך.

5. מכסים ושומרים על הרוטב חמים.

 

לארטישוק הממולא:

4 ארטישוקים מנוקים מקוצים ושערות מושרים במיץ לימון ומים

2 כפות חמאה

1/2 כוס יין לבן

1 כוס ציר ירקות

4 ביצים 

מלח גס ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גריל.

2. מרתיחים סיר עם מים ויין לבן. מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים 5-7 דקות לריכוך מלא. מוציאים מן המים.

3. מניחים בתבנית אפייה ושוברים ביצה לכל לב של ארטישוק. מתבלים את הביצה במלח ופלפל ומכניסים לתנור.

4. אופים בחלקו הגבוה של התנור 3-5 דקות עד שהחלק העליון של הביצה מתגבש, אך החלמון עדיין נשאר נימוח.

5. בינתיים מורחים על הצלחת 2 כפות של קרם פיקורינו וזעפרן, מוציאים את הארטישוק המוכן אל הצלחת ומגישים מייד.

 

 

 

 

 

חומרים ל-6 מנות

 

לדג:

1 ק"ג פילה של מוסר ים מנוקה מחולק ל-6 מנות, עם העור

מיץ מ-2 לימונים

3 כפות שמן זית

1 כף סילאן

עלי טימין קצוצים

2 שיני שום ירוק כתוש

 

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי לבן

1 צרור פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים היטב

5 שיני שום

שמן זית

3/4 כף מלח

3 כוסות מים רותחים

 

לקישוט:

6 יחידות פלפל שושקה

 

אופן ההכנה

 

לאורז:

1. מחממים סיר כבד, מאדים את האורז עד שנעשה שקוף.

2. מוסיפים שיני שום קצוצות, מלח, עשבים קצוצים.

3. מוזגים על הכול מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות, מכוסה על אש קטנה.

 

לדג:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מכינים את חומרי המרינדה, מושחים את הדג ומכניסים לתנור על גבי נייר אפייה, כשהעור כלפי מטה.

3. אופים 10-15 דקות, עד שהדג משחים ונותר עסיסי. מגישים על גבי האורז.

 

פלפל שושקה אדום קלוי:

1. קולים את הפלפלים על האש.

2. מכניסים לשקית נייר, קושרים, מניחים להתקרר כחצי שעה.

3. מקלפים את הפלפל ומסלסלים על הדג.

 

 

 

 

 

מצרכים:

400 גר' תותים יפים וטריים מאוד

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' שוקולד חלב

200 גר' שוקולד לבן

100 גר' פיסטוקים שבורים וטחונים

 

אופן ההכנה

1. ממיסים כל אחד מהשוקולדים בתורו על קערה מנירוסטה, המונחת על סיר מים רותחים (באן מארי).

2. כשהשוקולד נמס, טובלים את התות בשוקולד ומעבירים לגילגול בצלחת עם הפיסטוקים השבורים והטחונים.

3. מקררים על נייר אפייה במקרר למשך כשעה וחצי.

 

 

 

איזה מזל שיש לנו את השף חיים סבג, שגם ברגע האחרון מאפשר לנו לצאת מעניין ארוחת החג כמו גדולות, עם מתכונים מנצחים! מוזמנות לספר לנו על ההכנות לארוחה שלכן, ולשתף בתפריט... אנחנו סקרניות.

 

 

וכעת, הגיע הזמן לאחל לכן מכל הלב חג פסח שמח ואביבי, שיהיה גם טעים, גם פורח והכי חשוב - גדוש בחתונות יפות!

 

בינתיים רצנו לבדוק מה מתרחש בין הסירים שלנו…

 

אוהבות, 

טל והדר

 

צילום: אסף רזון, עודד מרום

מאת:כלות אורבניות
תגיות: