ט"ו בשבט מתוק

20.01.11

 

אנחנו אוהבות להפוך כל חג לחגיגה גדולה וגם אם זה חג צנוע כמו ט"ו בשבט, חג קטנטן שכזה שנוטים לחלוף על פניו, בשבילנו זה רק תירוץ ממש טוב לצאת קצת מהשגרה ולהכין משהו מיוחד וחגיגי.

אז לכבוד חג הפירות היבשים שמסמלים את כל טוב הארץ שלנו ביקשנו מנטלי לוין הקונדיטורית, בעלת הבלוג עוגיו.נט, לפנק אותנו במתכון מתוק שמשלב בתוכו פירות יבשים ואגוזים.

נטלי הציעה לנו להכין "מנדיאנט". במה מדובר אתן שואלות? מדובר במטבע שוקולד קטן וחמוד שעליו מוטבעים פירות יבשים ואגוזים שונים. בהחלט מתכון שמכיל בתוכו את כל רוח החג הט"ו-בשבטית!

המתכון אמנם דורש טיפה התעסקות והקפדה אבל התוצאה כל-כך יפה, מקסימה וחגיגית שאנחנו לפחות לא עמדנו בפניו וישר רצנו לנסות...

 

צילום: נטלי לוין

 

 

מנדיאנט Mendiant

(נקראות גם "עוגיות קבצנים", על שום העובדה שבכל יחידה יש כמה חתיכות בודדות של פירות יבשים ואגוזים, כאילו קבצן אסף אותם)

המתכון באדיבות נטלי לוין

♥♥♥

 

200 גר' שוקולד מריר קצוץ דק (מחולק ל130 גר' + 70 גר')

2/3 כוס של פירות יבשים ואגוזים לפי הטעם

(הרכב מומלץ: משמשים, חמוציות, דבלים, פיסטוקים, אגוזי לוז ופקאן סיני)

שקית זילוף חד-פעמית

תבנית עם נייר אפייה

 

אופן ההכנה

1.מתחילים עם הפירות היבשים והאגוזים: קוצצים את הפירות היבשים לחתיכות קטנטנות.

2.קולים את הפיסטוקים ואגוזי הלוז עד שהם מזהיבים. יש שתי אפשרויות לעשות זאת:

קלייה בתנור: מחממים תנור ל-170 מעלות. מפזרים את האגוזים על תבנית ואופים 8-12 דק', או עד שהאגוזים מפיצים ריח קלוי נהדר.

קלייה על מחבת: מניחים על מחבת יבשה את האגוזים, ועל אש בינונית קולים אותם תוך השגחה צמודה והזזתם במחבת.

***את הפקאן הסיני אין צורך לקלות***

3.קוצצים גס את הפיסטוקים, הפקאנים ואגוזי הלוז.

4.ממיסים 130 גר' מכמות השוקולד לחלוטין במיקרו או על בן-מארי. כאשר השוקולד נמס, מוסיפים לו את שארית השוקולד הקצוץ (70 גר'), וטורפים היטב עד שהוא נמס לחלוטין והתערובת אחידה ומבריקה.

5.מעבירים את השוקולד לשקית זילוף, חותכים חור קטן, ומזלפים עיגולים קטנים (קוטר של 1-2 ס"מ) על נייר אפייה.

6.לאחר שהעיגולים הוזלפו מניחים על כל אחד מהם מעט מתערובת הפירות היבשים והאגוזים.

7.מניחים לעיגולי השוקולד להתקשות במקרר.

8.מסירים את העיגולים מנייר האפייה ושומרים בקופסא אטומה במקרר.

 

***הכנת מנדיאנט שוקולד לבן***

אופן ההכנה של מנדיאנט עם שוקולד לבן זהה למתכון הנ"ל, אך יש להוסיף לשוקולד המומס (לאחר הערבוב עם השוקולד הקצוץ) גם כפית שמן צמחי (לא שמן זית), על מנת לדלל מעט את השוקולד. האופציה המקצועית יותר היא לשים מעט חמאת קקאו, אך אני יודעת שלרוב האנשים אין אותה בבית.

 

ואלו המנדיאטים שלנו, הגירסא הלבנה

 

והגירסא השוקולדית

 

תודה לנטלי על הרעיון המקסים והמתכון המוצלח ובהזדמנות זו נאחל לכולנו ט"ו בשבט שמח והלוואי שנטיעות החג יוכלו לעזור ולשקם את הכרמל האהוב על כולנו.

 

אוהבות,

הדר וטל