הצעות הגשה אביביות לחג - חלק שני

08.04.15

אחרי הפוסט הקודם אתן לבטח שואלות את עצמכן מה הפעם, כלומר איך אפשר להתעלות על שולחן חג שמורכב מיריעת כותנה ועליה קרש לצד שולחן שמורכב מגזרי עיתונים ועציצים חשופים. אז התשובה הפשוטה היא שהכל אפשרי, בטח כשהדימיון של דרור גולן אינו יודע גבולות. 

 

אם בפעם הקודמת הצגנו בפניכן שתי הצעות הגשה מאוד לא שגרתיות, הפעם ממתינים לנו שני קצוות הספקטרום: שולחן אחד שהוא ללא ספק יוצא דופן מבחינת המקוריות שלו ושולחן נוסף שדווקא מתחבר מאוד לתמונה הקלאסית שיש בראשנו כשחושבים על ערב החג, אך בכל זאת נוכח בו הסטייל של דרור גולן. אנו בטוחות שבשלב הזה סיקרנו אתכן אז ניגש כעת למלאכה...

✮✮✮

שולחן שאריות הבדים

 

 

לאחר שכבר הצלחנו להשתחרר מהקונספציה הזו לפיה שולחן חג מוכרח להגיע עם מפה מסודרת, דרור ביקש לאתגר אותנו אפילו יותר ולקחת אותנו לשלב הבא: שולחן העשוי משאריות של בדים שהונחו אחד על גבי השני. גם מי שאין לה את הבדים המתאימים בבית, יכולה לגשת לכל חנות בדים ולקנות ממנה כמה שאריות במחיר נמוך.

 

 

כשהבדים נערמים נוצר לו פסטיבל של צבעים אך גם של טקסטורות יחד עם תחושה חמימה שפשוט לא ניתן להשיג באמצעות השימוש ביריעת בד יחידה.

כלי אלומיניום, אפונה ריחנית ועלי ליריופ ירוקים הונחו מעל הבדים כדי להוסיף מרקמים לשולחן, מבלי לגרוע את הפוקוס מהכוכבים הראשיים וכל זאת עוד לפני שנגענו בסוגיית התפריט אשר יוגש עליו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מדויק המשפט שאומר Less is more, אז כל שנותר כעת הוא רק להציב את בקבוק השתייה במקומו ולצפות לאורחים אשר בוודאי אינם יודעים איזו הפתעה ממתינה להם.

✮✮✮

השולחן הקלאסי

 

 

בד הכותנה חוזר לפגוש אותנו גם הפעם, אלא שכעת הוא חובר לתחרה איטלקית המונחת מעליו ויחד הם יוצרים את התחושה החגיגית הזו שמצפים לפגוש בחג. אם בשולחנות הקודמים שערכנו הייתה תחושה מאוד מודרנית ושונה - אז השולחן הנוכחי והאחרון בסדרה לוקח אותנו לזמנים של פעם, הודות לכלים עם האיורים הכחולים, פרחי הורוניקה הלבנה והליריופ הירוק.

 

 

בסידור השולחן הנוכחי הצבע הלבן הוא הדומיננטי והוא פשוט מהפנט אותנו עד שממש נראה כאילו אפשר לשקוע בתוכו. גם השולחן הזה מצליח להיות מאוד שורשי, אלא שבמקום להתחבר לטבע כמו הקודמים בסדרה, הוא מתחבר לשורשי העבר, אך גם בו יש טוויסט עכשווי המדגים כיצד גם בקלאסיקות יש מקום לתמרון ולגיוון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮

לחשוב מחוץ לקופסא, ללכת למקומות חדשים ובעיקר להקשיב לתחושת הבטן. שמחנו על האפשרות לעשות את כל זאת ועוד לקראת החג ואנו מקוות שגם אתן עושות בדיוק מה שמרגיש לכן נכון וניהנות מהתהליך... אז חג שמח!

 

קרדיטים

הפקה: כלות אורבניות ו- דרור גולן

קונספט וביצוע: דרור גולן

כלים: המעדניה

צילום סטילס: נטלי שור

לוקיישן: פארמה קולטורה

צילום וידאו: VELO

דרינקים: יין מבעבע רוזה ויין מבעבע ברוט של MARTINI