הצעות הגשה אביביות לחג - חלק ראשון

31.03.15

ערב החג מתקדם אלינו בצעדים מהירים ובדיוק בתקופה הזו של השנה אנו מנסות לחשוב מה הוא מסמל עבורנו: מדובר בזמן למשפחתיות, זמן לאירוח, זמן להתחדשות. כל האלמנטים הללו דומים מאוד למהות של החתונות האורבניות ולכן אנו רואות הרבה מן המשותף ביניהם שהרי האירוח בבסיסו, מטרתו היא לגרום לאורחים להרגיש הכי טוב שרק אפשר - כאשר גם שולחן החג וגם האירוע האורבני, אמורים לשקף את אופיו של המארח ואת הפרשנות שלו לערב המיוחד שהוטל על כתפיו לארגן.

 

בדיוק כפי שבעולם האירועים אנו רואות מגמה של חידושים ופרשנות אישית, כך אנו גם מאמינות שניתן לנהוג לגבי אירוח החג. אירוח בסגנון קלאסי - כבודו במקומו מונח אך בכל זאת יש מקום לרענן ולפלפל את האווירה כך שהאורחים יוכלו לחוות ערב פסח כהלכתו, אך בסגנון קצת שונה.

 

ידענו שאם ברצוננו להגיש עבורכן פרשנות אחרת, האיש שלנו למשימה הוא דרור גולן. לא פעם ראינו אותו רוקם במקצועיות ובמהירות רבה שולחן אחר שולחן, הצעות הגשה וסידורים שלעולם לא היינו מעלות בדעתנו וכך גם האורחים שלו נותרים משתאים אל מול התוצאה.

 

יצרנו יחדיו שתי הצעות הגשה אותן תפגשו כעת ושתיים נוספות אותן תפגשו לקראת ערב החג הבא וכמו תמיד: אתן מוזמנות לשאוב רעיונות, לקחת את זה למקום האישי שלכן ופשוט להתמלא בהשראה - שכן זו לעד תהיה המטרה של הבלוג-מגזין האהוב שלנו, גם ככל שהעונות משתנות והחגים חולפים.

 

 

✮✮✮ 

שולחן פרחי הבר

 

 

השולחן הראשון שהכין עבורנו דרור, נועד להוציא אותנו מתבניות החשיבה הקבועות: לא מוכרחים להניח על השולחן מפה עם שוליים מגוהצים מהחנות ולא מוכרחים לקנות זר ארוז מהמשתלה. שולחן חג ארצי ומחובר לטבע, הוא כזה שאותו מארגנים באמצעות חומרים יש מאין, כמו למשל פרחי בר המותרים לקטיף אותם אספנו הישר מהשדה, יריעת בד מכותנה לבנה ממנה יצרנו ראנר ארוך ומעליה הצבנו קרש מחוספס שיהפוך למעמד עבור כלי השולחן החמים ואותם פרחים שקטפנו קודם לכן. גם הפרחים עצמם הועמדו בתוך מבחנות וכלי זכוכית שונים ולא בהכרח בתוך אגרטלים. 

 

הלוקיישן בו נערך השולחן בסמוך לגינת הירק של פארמה קולטורה אשר בה עובדים בשיטת Farm to table, היווה את ההשראה ליצירת השולחן כולו - אשר נועד ללכוד את האווירה הייחודית שהקיפה אותנו ולתרגם אותה גם לכדי העיצוב.

 

 

 

 

 

בנוסף למרכז השולחן, כל אורח גם מקבל קיט משלו הכולל כלי אמייל ובהם מונח לוע הארי האכיל ולצדו בקבוקון אישי ובו פרג. היכרות עם פרחים חדשים תמיד מצליחה לרגש אותנו ואילו הפרג התגלה כפרח מרהיב ביופיו. השילוב בין החומרים אשר הוצאו מהקשרם המקורי, מרחיק אותנו מהסטריליות הרגילה של שולחן החג, בעוד שהדואט בין כלי האימייל לבין הפרחים היפים, לוקח את העיצוב למחוזות חגיגיים כנדרש.

 

 

 

 

 

 

✮✮✮

שולחן המגזינים

 

 

את המגזינים שלנו אנו נוהגות לסדר על שולחן הקפה ולעלעל בהם מדי פעם. דרור גולן בחר להשתמש בהם כחומר גלם לכל הדבר, בעת שתלש את עמודי הכרומו המבריקים והניח אותם אחד בסמוך לשני עד שהם כיסו את פני השולחן וכך נוצרה לה מעין מפה יוצאת דופן. אך אפילו זו לא נקודת השיא בעיצוב, שכן את עציצי התבלין שסודרו על גבי המגזינים, הוא בחר להניח חשופים ישירות על השולחן ללא שום כלי שיאחוז בהם. דרור ממליץ להשקות את העציצים יום קודם כך שרטיבות לא תהרוס את דפי העיתונים ושוב אנו חוזרות למראה הארצי והמחוספס הזה, אותו פגשנו גם בסידור השולחן הקודם.

 

 

צלחות אלומיניום בהירות ועיצוב מינימליסטי ליוו את השולחן במטרה לתת את הדגש לשני האלמנטים הבולטים בו: העציצים החשופים וגזרי העיתונים, כך שנוצר הפעם שילוב בין צבעוניות עזה לבין גווני ירוק טבעיים, שילוב שמתחבר לאווירת החג וגם לאסתטיקה האהובה עלינו.

 

 

 

 

ירקות שלוקטו מהשדה של פארמה קולטורה קישטו את כלי האלומיניום והפכו למעשה לפיס דקורטיבי לכל דבר. כבר סיפרנו לכם שירקות בעיצוב הם טרנד חם, חם, חם והנה הדגמה מעולה לכך על גבי שולחן החג.

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮

עונת האביב תמיד אופפת אותנו בתחושה של התחדשות אך השנה, מדובר בתחושה חדה ועזה במיוחד. מצפות כבר להציג עבורכן הצעות הגשה נוספות לחג ואת כל החידושים, ההפתעות והטוויסטים הלא שגרתיים שממתינים לנו גם בהמשך...

 

בינתיים, כלות אהובות שלנו, נאחל לכן חג שמח ועמוס באהבה, כי לא משנה באיזה באופן תציגו את שולחן החג שלכן - העיקר שהוא יהיה מוקף באנשים שאתן הכי אוהבות!

 

קרדיטים

הפקה: כלות אורבניות ו- דרור גולן

קונספט, סטיילינג ועיצוב: דרור גולן

כלים:שף אייל גימשי, המעדניה

צילום סטילס: נטלי שור

לוקיישן: פארמה קולטורה

צילום וידאו: VELO

דרינקים: יין מבעבע רוזה ויין מבעבע ברוט של MARTINI