המסע לגיאורגיה עובר בבטן

15.12.15

אם היינו מאפשרות לראדר הטרנדים שלנו לזהות את המקום הכי חם שיש, הוא כנראה היה מצביע על גיאורגיה מבין כל המקומות בעולם.

 

המטבח הגיאורגי

 

המטבח הגיאורגי

 

המטבח הגיאורגי

 

כן, גיאורגיה. לא הייתן חושבות שמדובר במקום אקזוטי ונחשק, אבל בקהילת הלייף סטייל המקומית הוא הפך לשם דבר בשנים האחרונות עם מסעדות שהוקמו על טהרת מאכלי העדה וכמובן שמדובר גם ביעד נחשק לטיולים באווירה קצת שונה.

 

המטבח הגיאורגי

 

גם לעולם החתונות גיאורגיה חלחלה בהצלחה ולכן כיום זוגות מתחילים להתרגל לרעיון לבחור דווקא ביעד הלא שגרתי הזה כלוקיישן לירח דבש ויש אפילו חתונות אזרחיות שנערכות שם.

 

המטבח הגיאורגי

 

אז מה פשר המשיכה דווקא למקום הזה מכל המקומות בעולם? קודם כל, גיאורגיה יפיפייה: יש בה המון מה לראות ומקומות יפיפיים לטייל בהם.

 

המטבח הגיאורגי

 

האוכל הגיאורגי ידוע כאוכל טעים, עשיר ומתובל בטעמים מדויקים ובמדינה עצמה יש פולקלור מרתק שהופך אותה לאקזוטית, שונה.

 

המטבח הגיאורגי

 

בעיצומו של הטרנד, נערך אירוע בריברסייד שמבקש לחגוג את המנות הגיאורגיות בצורה הכי אותנטית שיכולה להיות ובהשתתפותה של Tekuna Gachechiladza שהיא שפית וממש אושיה בפני עצמה בגיאורגיה. יחד עם קייטרינג מעשיה, הם רקחו כמה מנות גיאורגיות קלאסיות לשמחת האורחים.

 

המטבח הגיאורגי

 

תוסיפו לתמהיל גם עיצוב בהשראה גיאורגית ומוסיקה מסורתית - וקיבלתן ביקור במקום רחוק אבל בעצם קרוב - הישר בריברסייד וחוויה אנתרפולוגית, קולינרית ויו ניים איט.

 

המטבח הגיאורגי

 

בין המנות שהוגשו היה ניתן למצוא את החצ'פורי המפורסם, כדורי פולנטה ממולאים בגבינות ועטופים בפנקו וגלילות חציל בממרח שקדים, מתובלים בתיבול גיאורגי מסורתי וזרעי לימון. מיותר לציין שהתיאבון שלנו מתפתח לנוכח כתיבת המילים הללו והצפייה בתמונות, לא היינו מתנגדות למנה גיאורגית מסורתית מונחת על השולחן שלנו ממש כעת.

 

המטבח הגיאורגי

 

אם תהיתן מה הופך את המטבח הגיאורגי למרתק כל כך, אז כנראה שמדובר בלוקיישן של גיאורגיה, שמושפע ממוטיבים ערביים, עותמניים, מונגוליים ואפילו השפעות מצפון הודו. כל המוטיבים הללו חוברים יחדיו למגוון קומבינציות, טקסטורות, טעמים וריחות שפשוט הופכים את האוכל הגיאורגי לז'אנר קולינרי שלא ניתן לעמוד בפניו.

 

המטבח הגיאורגי

 

אגב, גם בטבילסי, בירת גיאורגיה, חלה בשנים האחרונות התעוררות של ממש ולכן לצד המטבח המסורתי והקלאסי, השפים שם מתנסים גם במאכלי עדות אחרות ובמטבחים בינלאומיים, כך שההתעוררות היא לגמרי הדדית.

 

מרתק וכיף לפגוש בתרבויות חדשות ולהכיר אותן באמצעות הקיבה.

 

קרדיטים

לוקיישן: ריברסייד

שפים: טקונה גצ'יצ'יליאדזה ומעשייה

צלם: ויקי לוי

הפקה: אורלי הראל "האירועים של גיל"