חתונת שטח: כל הפרטים מאחורי הקלעים

20.10.24

אנחנו יודעות שרבות מחברות הקהילה שלנו חולמות על חתונת שטח, בעיקר בשלבים ההתחלתיים של תכנון החתונה, בימים בהם הן מרשות לעצמן לעוף עם הויז’ן ולהתחבר לרצון הכי ראשוני שלהן. 

 

אבל בשלב הזה, רוב הזוגות לא ממש יודעים איך נראה תהליך של תכנון חתונה שכזו, ומה צפוי להם לאורך הדרך. לכן, החלטנו שהגיע הזמן להאיר את הזרקור אל אחורי הקלעים של חתונה שטח ועל כל מה שקורה לאורך התהליך, החל מהמפגש הראשוני של הזוג עם ההפקה ועד ליום הגדול. 

 

לכן ישבנו לשיחה צפופה עם המפיקה נטע עברון, שסיפרה לנו על התהליך המלא של חתונת שטח מקסימה בהפקתה. אז אם כבר בחרתן בסטייל חתונה שכזה או שאתן מתלבטות אם ללכת על זה - אנחנו בטוחות שהמסע של ניצן וגל ליום הגדול שלהם בהחלט יכול לעזור בהחלטה.

 

nitzangal037

(ניצן, גל והכלבה לורה בבוקר הגדול)

 

בחירת לוקיישן 

תמיד אנחנו אומרות שכימיה היא נדבך סופר חשוב במפגש שלכן עם כל איש או אשת מקצוע סביב החתונה. במקרה של הזוג שלנו, ניצן וגל, נרשם קליק מיידי עם נטע המפיקה. אפשר לומר שהקראש היה ממש הדדי, ובשיחה עם נטע בהחלט אפשר להבחין בלבבות בעיניים כשהיא מדברת על השניים האלה. הלוואי על כולנו:)

 

ניצן וגל הגיעו לפגישה הראשונה עם נטע 9 חודשים לפני החתונה, ולמעשה - הם דווקא חשבו על חתונה רגילה בלוקיישן לאירועים. משפט אחד שזרקה ניצן בסוף הפגישה, שינה הכל. היא הזכירה כבדרך אגב שאימה מתגוררת בקיבוץ מגידו, ויש לקיבוץ שטח באזור תלמים שאולי ניתן להשתמש בו לחתונה. 

 

נטע התלהבה מהרעיון, ועוד יותר התלהבה כשהגיעה לשטח הירוק והפורח והבינה שיכול להיות פשוט מושלם לחתונה. 

 

nitzangal001

 

nitzangal004

 

 

הויז'ן  

בשלב הראשוני תכננו בני הזוג יחד עם נטע את הקונספט הכללי, בהתאם לתקציב. כפי שכבר אולי הבנתן, מדובר כאן בזוג קולי וחמוד, והחתונה נראתה בהתאם - קלילה, כיפית ומלאת קסם. השניים חלמו על קוקטיילים צבעוניים, סקסופון רגוע ברקע ואורחים שפשוט נהנים מהחוויה.

 

הקונספט שתפרה להם נטע בהתאם לויז'ן היה של חתונה הפוכה בשישי אחר הצהריים, עם 300 אורחים. קבלת הפנים נערכה ב-16:00 ואחריה, ארוחה, חופה ומסיבה. בני הזוג הלכו על טקס חילוני, כולל נדרים שכתבו לעצמם והקריאו בפרטיות זה לזו ביום החתונה (רעיון ממש חמוד למי שחוששים להקריא בפומבי). 

 

סידורי הישיבה כללו מבוגרים בהושבה וצעירים בשולחנות אבירים ובריהוט אלטרנטיבי, עם פינות כיפיות שהם יכולים לנוע ביניהן במהלך החתונה, לפי מצב הרוח והחשק באותו הרגע. 

 

בכל הנוגע לתקציב, נטע מודה שאמנם חתונות שטח הן יקרות מחתונות רגילות באולם, אך יש משהו ששווה לשים אליו לב - מכיוון שחתונות שטח נערכות בדרך כלל בעונת החתונות ובימים חמישי ושישי - כשמגיעים להשוואה מול גני אירועים בעונה ובימים הללו ההבדל מצטמצם, והפער עומד רק על כמה עשרות אלפי שקלים. 

 

nitzangal016

 

nitzangal006

 

 

תנאי השטח 

השטח הנבחר מתאים מאוד לחתונה מכיוון שהוא כולל חיבורים למים ושירותים, אך ללא פסילטיז נוספים של אולם אירועים. מעבר לכך, היה צורך לדאוג לחשמל, ריהוט, הצללות, תאורה והגברה.  

החתונה התקיימה לקראת סוף ספטמבר, תאריך שבו לרוב לא יורד גשם - אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל, כך שכולם היו צמודים לאפליקציות מזג אוויר לאורך תקופת התכנון. מצד שני - גם שמש חזקה יכולה ממש לפגום בהנאה. לבני הזוג היה חשוב מאוד לדאוג להצללה גם עבור שעתיים של שמש שהיו צפויות בשעות החתונה ולהציב גם צ'ילרים כך שלאורחים יהיה תמיד נעים והכי פאן. 

  

nitzangal014

 

 

סגירת ספקים 

כל הספקים הגדולים נסגרו בשלושת החודשים הראשונים של תכנון האירוע. בהם הצלמים, עורך הטקס וכל מה שקשור בחשמל, ריהוט, הצללות, תאורה והגברה. הריהוט הוא אלמנט שעשוי להשתנות במהלך התכנון ואת העדכון האחרון עשתה נטע מול הספקים, שבוע לפני החתונה.

את העיצוב לקחה על עצמה אם הכלה, ונטע דאגה לה לכל מה שתצטרך. היא בחרה את הפרחים והסטייל, ונטע - הייתה האישה שלה לכל העבודה שמסביב. 

 

nitzangal002 1

 

 

אישורים, ביטוח ומה שביניהם 

זה החלק הכי פחות זוהר בתכנון חתונת שטח, ולכן כיף לדעת שלא תצטרכו לגעת בו בכלל. בכל מקרה, חשוב להזכיר שיש צורך באישור מהמשטרה לעריכת אירוע, וכמובן - לדאוג לביטוח מתאים לאורחים. נטע דאגה לכל הפרטים הללו מספיק זמן לפני יום החתונה.

 

חשוב גם לעדכן את השכנים - אם הכלה דאגה לשלוח הודעה בקבוצת הוואטסאפ של הקיבוץ ולעדכן את התושבים בכך שתתקיים חתונה (כולל התנצלות על הרעש). 

בנוסף, דאגה נטע גם לאבטחה מתאימה - מערכות אבטחה בכניסה לקיבוץ וידאו שלא נכנס אף אדם שלא אמור להיות במקום, ושני מאבטחים דאגו לפטרולים בשטח ולשמירה על הכספת. 

 

nitzangal007

הפרטים הקטנים (והחשובים!)

נכון שאלה בסוף הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל? זה בדיוק התפקיד של מפיקי האירועים. אנחנו לא מתכוונות כאן דווקא לדיטיילים עיצוביים אלא לדברים קטנים שיכולים ממש להרוס את היום שלכם. כמו למשל, זבובים, חשמל שנופל או שירותים לא נקיים ורעננים. לכן, גנרטור חירום הובא למקום, ריסוס נגד זבובים נעשה פעם-פעמיים בשבוע במהלך כל החודש שלפני החתונה. וגם - נמצא מנקה לשירותים, כן כן. זה גם חשוב למדי. 

 

nitzangal010 1

 

nitzangal013

 

היום הגדול!

ביום האירוע קמה נטע בארבע (!) בבוקר, הגיעה לשטח בשבע וההקמות החלו - היא דאגה לוודא שכל פרט מגיע בדיוק על פי הרשימה. הקייטרינג היה אמון על הקמת השולחנות, ונטע - עם העובדים מטעמה - בדקו שהכל נעשה בהתאם לסקיצות.  

 

גם התאורה, ההגברה וההצללות הגיעו. השטח הפך אט אט מדשא ריק ללוקיישן לאירוע. אחרי שכל הדברים הגדולים הוקמו, זה היה הזמן לדאוג לשאר: למאפרות, לשמשיות, לצ'ילרים ולעמדת המארחת. 

 

ואיך נראה הלו"ז של בני הזוג? ב-7:30 הגיעה ניצן ללאלי, לוקיישן מהמם להתארגנות, ב-11:30 הגיע הצלם, ב-13:30 התקיים המפגש. ב-14:00 יצאו השניים לצילומים (כולל הקראת נדרים אישית) וב-15:30 הגיעו ללוקיישן. 

הכלבה של בני הזוג, לורה, לקחה חלק כמעט בכל שלב ביום החתונה, וסיכות עם דמותה שהוזמנו מאלי אקספרס אפילו חולקו לאורחים במהלך האיוונט. חמוד ממש.  

 

nitzangal022


nitzangal045

 

nitzangal058

 

nitzangal078

 

סביב חצות הסתיים האירוע, וכמובן שנטע נשארה בו עד הסוף, כולל פירוק ופינוי המקום. הכיכרה הפכה שוב לדלעת והלוקיישן לאירועים חזר להיות דשא של קיבוץ. סביב אחת בלילה הגיעה משאית לאסוף את הציוד ובשתיים בלילה יצאה נטע הביתה. עייפה וסופר מרוצה, עד לפעם הבאה. 

  

קרדיטים:

צילום: עופרי ברנע

מאת:כלות אורבניות