6 טיפים מעולים ליצירת רשימת מוזמנים לחתונה שלכן

אין ספק שבניית רשימת המוזמנים לחתונה היא אחד השלבים הכי מורכבים, מתישים ומאתגרים בה. ברור, לא מדובר באפיון שתופס ב-100% לכל הזוגות, אבל מהניסיון שלנו (ומהניסיון של לא מעט מכן), הכנת הרשימה הזו עשויה להציף מתחים שונים ולהוריד את הגוד-וייבז הכלליים שיש סביב ההכנות לחתונה.

 

לצד כל זאת, הבשורה המשמחת היא שאתן לגמרי יכולות לשלוט בשלב הטריקי הזה ולהצליח להביא את בניית רשימת המוזמנים שלכן לכדי פרוייקט קליל וקטן, עוד ׳וי׳ שצריך לסמן בדרך אל החתונה שלכן. איך תעשו זאת? אספנו 6 טיפים פשוטים, מדויקים ומעולים שיסייעו לכן ביצירת הרשימה באופן הכי קליל שיש. בואו נתחיל.

 

אלי ראול

(צילום: אלי ראול)

 

1. האם תרגישו בחסרונו של מישהו?

 הטיפ הראשון והחשוב הזה מכווין אל עבר הסיטואציה המוכרת בה עולים לכן שמות של חברים ומכרים שאתן מתלבטות לגבי ההזמנה שלהם לחתונה. הטריק שלנו למקרה הזו הוא פשוט - ערכו לעצמכן סימולציה, לרגע בו תהיו בחתונה שלכן. האם תרגישו בחסרונם של אותם אנשים? האם יעציב אתכן בדיעבד שהם לא נכחו? אם התשובות לשתי השאלות הללו היא כן, הוסיפו אותם אל רשימת המוזמנים. אם לא, זה הזמן לנפות.

 

עידן חסון סיו אגם

(צילום: עידן חסון // עיצוב: סתיו אגם)

  

2. דברו עם ההורים שלכן ושל בני/בנות זוגכן על המוזמנים שלהם

 ורצוי שתעשו זאת כמה שיותר זמן לפני החתונה. בקשו מהם ליצור רשימה מסודרת של כל בני המשפחה הקרובים והרחוקים, השכנים, החברים שלהם מהעבודה/מהפרלמנט/פילאטיס וכל מי שעולה בדעתם. בסופו של דבר מדובר בחלק נרחב מכמות המוזמנים שיהיו בחתונה שלכן, וחשוב שיהיה לכן סדר גודל לגבי כמות האורחים המלאה.

 

תום ברטוב וולצוק

(צילום: תום ברטוב // עיצוב: מיכל וולצ'וק)

  

3. פלאס-וואנס

 כשאתן עורכות את רשימת המוזמנים, אל תשכחו שלעתים מתווספים בני או בנות הזוג של המוזמנים שלכן. אתן יכולות לנסות לשלוט בהגעה שלהם בהזמנה או הזמנה שלהם מראש, אבל קחו בחשבון שהפתעות ביום החתונה עצמו הן בלתי נמנעות (וזה עובד לשני הכיוונים - אורחים שמגיעים במפתיע וכאלו שמבריזים במפתיע).

 

תום סיימון

 (צילום: תום סיימון)

  

 4. ערכו את ״מבחן הזמן״

 יש לכן חברה או חבר ותיקים שאתן ממש אוהבות אבל אתן לא יודעות אם כדאי להזמין. במצב כזה, השאלות שהיינו ממליצות לכן לשאול את עצמכן הן כאלו: האם ראיתן את אותם אנשים בשנה הקרובה? האם אלמלא החתונה הייתן חושבות על לדבר איתם? האם אתן הייתן נפגעות אם אותו אדם לא היה מזמין אתכן לחתונה שלו? אם התשובות לכל השאלות הללו היא לא, כנראה ששווה לשקול מחדש את ההזמנה של אותם אנשים.

 

שני רייך

(צילום: שני רייך)


5. שימו את עצמכן בנעליים שלהם

 התרגיל הבא הוא אידיאלי לרמת קירבה מסויימת מאד של מוזמנים, לרוב הם משתייכים אל מעגלים חברתיים מהעבר שלכן, או אל יחסים קרובים-רחוקים בהווה שלכן, וזה הולך כך: שימו את עצמכן בנעליים שלהן. פשוט כך. אם הייתן מקבלות הזמנה מהם לחתונה, הייתן מתבאסות או שמחות ללכת? אם התחושה שלכן שהזמנה כזו תעיק עליכן, סביר שהסיכוי שהתחושה הדדית הוא די גבוה.

 

מארק מאמא

(צילום: מארק מאמא)

 

 6. אל תשכחו מהויז׳ן שלכן

 טיפ חשוב ביותר לסיום - זכרו שהחתונה היא בסופו של דבר שלכן. נכון, רגשות האשם מול ההורים, האחים והחברים עשויים לצוף, אבל אם (למשל) חלמתן על חתונה אינטימית ואיכשהו מצאתן את עצמכן עם 600 מוזמנים, זה הזמן לערוך שיחה עם מוקדי ההזמנות העודפות ולהסביר להם בנחת ובאווירה חיובית על המצב הנתון. אנחנו בטוחות שזה יכול לסייע בהשבת כמות המוזמנים אל התכנון המקורי שלכן. 

 

יור סטורי

(צילום: YOUR STORY)

 

בטוחות שבסוף הערב (או הצהריים) תחושו עטופות באהבה, ושהנוכחות של מי שחשוב באמת בחייכן תהיה לגמרי מורגשת. אז למרות שהדרך לשם אולי קצת מעייפת, אבל בסופו של דבר היא בהחלט שווה את הרגעים הקסומים שעתידים לבוא. 

 

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)