איך בוחרים פלייליסט לא שגרתי (אבל מרים!) לחתונה?

02.05.23

אם יש משהו אחד משותף לכל הכלות על פני הגלובוס הוא הרצון שלאורחים שלהן יהיה הכי שמח, ומה מרים את המוד יותר ממוזיקה? אבל יש כאן קאץ', כי מצד אחד אם אנחנו מבינות במוזיקה, נרצה שהפלייליטס שלנו יהיה הכי מיוחד ולא בנאלי ומשעמם, אבל מצד שני - שתהיה רחבה הכי רותחת. אז מאיפה מתחילים?

 

כדי להבין איך ליצור פלייליסט לא חרוש אבל עדיין הכי מרים שיש, אספנו ארבעה דיג'ייז שאנחנו מעריכות, שסיפקו לנו את הטיפים המנצחים שלהם. 

 

במיני פסגת דיג'ייז שיצרנו השתתפו בן אזולאי, מור דהרי, צח זיו וסער לגזיאל, לכל אחד מהם יש איכויות שונות ויכולת קריאת קהל מעולה, כך שידענו שיענו לנו על כל שאלה הכי במדויק. דיג'יי בן אזולאי הוא שם בולט בתעשיית המוזיקה, שעבד כרמיקסר עם נועה קירל ואביעד נחום, וכבר שנים שהוא רזידנט בפאנג'ויה. 

  4

 

למור דהרי יש ותק של יותר משני עשורים על העמדה, והוא פועל מתשוקה אדירה למוזיקה. צח זיו הוא דיג'יי תזזיתי ומלא אנרגיות שהופכות אותו לאהוב במיוחד במסיבות הסטודנטים ולסער לגזיאל יש רזומה שכולל 15 שנה במקצוע והופעות בפסטיבלים נחשבים. אנחנו ממליצות לנגן את הסרטונים בכתבה ברקע, ולהינות מהסט שממחיש את יכולותיהם. 

 

 

אז נתחיל בשאלת השאלות - אם אנחנו רוצות מוזיקה שונה ויוצאת דופן בחתונה - מאיפה אנחנו מתחילות?

 

“להיות שונה ויוצא דופן זה פועל יוצא של בחירת דיגיי נכון, בחירת אולם/גן והגישה והקשב שלכם הזוגות לאנרגיה ברחבה בזמן הריקודים”, מסבירים הדיג’ייז. אם לומר זאת במילים אחרות, אל תחשבו רק על המוזיקה, אלא קחו בחשבון את כל המכלול. בעיקר שימו לב לפרטים הבאים: 

 

לבחור לוקיישן לחתונה שיש בו מקום של כבוד לרחבה - הדיג'ייז שלנו מסבירים שהווייב המיוחד מתחיל עוד בבחירת הלוקיישן שלכן. חשוב לוודא שברחבה יש מספיק מקום לאורחים שלכן לרקוד בחופשיות (אבל גם לא לבחור ברחבה גדולה מדי לחתונה מצומצמת, שתיתן תחושה של ריק). כדאי לבחור במקום שיש בו זרימה נעימה של הקהל מהארוחה לרחבה. אם אתן הולכות על חתונת שטח, חשוב לוודא שהמקום שייעדתן לריקודים אכן מתאים. 

 

8 

 

לבחור דיג'יי שגרם לכן לרקוד - כדאי לבחור בדיג'יי שגרם לכן לרקוד בחתונה אחרת, או מישהו שנדלקתן על המוזיקה שהציג בפניכן בפגישה האישית. אם יש לו ידע נרחב, הוא ידע לשלוף יציאות מגניבות ברגעים הנכונים - וזה מה שיהפוך את הפלייליסט למיוחד באמת. 

 

ליצור לדיג'יי את התנאים הכי טובים - הגברה מעולה ותאורן מקצועי יכולים טו מייק או ברייק את האירוע כולו. להפקה בה צולמו הדיג'ייז שלנו נבחרה תאורה של דנאור ואפשר לראות כמה הבחירה המדויקת משפיעה על הוייבז. אז כמובן שבלוקיישן מסודר אין לכן את האופציה לבחור, אבל חשוב לראות מראש איך נראית מסיבה במקום ולוודא שמדובר במערכות הכי איכותיות. 

 

להתמסר למוזיקה - "ברגע שהזוג מתמסר ורוקד מכל הלב זה מוקרן החוצה ומאפשר לדיגיי לשלוט יותר טוב בקהל”. מסבירים הדיג’ייז. אז כן, ברגע שאתן מרימות, גם החברים והמשפחה יהיו שם עבורכן.

 

 

2

 

איך מאזנים בין מוזיקה מרקידה לטעם האישי שלנו?

 

"אחד התפקידים הכי חשובים של דיג'יי הוא לנגן מה שהקהל יאהב, אבל עם זאת חשוב גם להפתיע את הקהל”, מסבירים הדיג'ייז, והם מספרים שהסוד לאיזון הנחשק הוא בחירת רגע שבו הכ-ל מתקתק והרחבה הכי חיה, וזה המקום שבו אפשר לשלוף מהשרוול שירים לא שגרתיים אבל סופר מגניבים, שיוצרים את החותמת המוזיקלית יוצאת הדופן. כן, זה הסוד. 

 

מה המרכיבים שהופכים פלייליסט למיוחד? 

 

שילובים נכונים - הפלייליסט צריך להתחיל מ-3-2 שירים סופר טרנדיים ומרימים, ומשם לשלב בין חדש לישן ולהעניק טוויסטים מיוחדים לשירים שכבר שנים מתנגנים ברחבה. הדיג'ייז שלנו מגלים שהקוקטייל המושלם הוא שילוב של איזון, גיוון ותחכום. 

 

9

 

מיקסים מיוחדים - בן אזולאי מסביר שיש כמה דברים שהופכים שירים לבלתי שגרתיים. הם צריכים להיות כאלה שרוב הדיג'ייז לא מנגנים אותם, וכאלה שהקהל אולי מכיר אבל שכח מהם, או שנוצר להם רמיקס חדש ומרענן.

 

 "לדוגמה, אפשר לנגן את השיר 'Gimme! Gimme! Gimme' של אבבא שחזר לאופנה, הוא אומר, "ולהפוך אותו למיוחד בשילוב הווקאלים של השיר 'חלליות' - של ברי סחרוף. זה מוסיף גיוון ותחכום, ובגלל שהם באותו סולם נוצר מיקס מאוד מוזיקלי". כלומר - לקחתן שיר אהוב, מוכר וסוג של חרוש ויצרתן לו טוויסט מגניב.

 

6

 

אם אנחנו רוצות פלייליסט שיוצא מהקופסה, איך אפשר להתכונן לפגישה עם הדיג'יי?

חקירה פנימית - הדיג’ייז שלנו ממליצים לכן לצלול פנימה ולחקור את עצמכן ממש טוב: היזכרו במסיבות עבר, בהופעות שהייתן בהן, בדיסקים ישנים, באמנים אהובים, בפסטיבלים שהשאירו חותם, כדי להתחיל ולתרגם את החוויות שנצרבו בראש שלכם לסגנונות מוזיקה ופלייליסטים.

 

אינספיריישן בורד מוזיקלי - בתחילת התהליך מומלץ לפתוח קבוצה בוואטסאפ ולאגור רעיונות לשירים ששניכם אוהבים. כך שבסוף נוצר בנק שירים די גדול שיישקף טוב את הטעם והסטייל האישי שלכם, וייצור לכם סוג של לוח השראה מעולה להמשך. בהצלחה!

 

קרדיטים:

צילום סטילס: תום סיימון

וידאו: Apex Media Crew - Amit Maymoni

לוקיישן: ביער

תאורה: דנאור

 

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)