שיגעון הקאפקייקס

23.11.10

 

אז מיהן אותן קאפקייקס מדוברות?

• הן הומצאו במאה ה-19 בארה"ב.

• מדובר בעוגות קטנות המגיעות בשלל אינסופי כמעט של טעמים, עיצובים ושילובים.

• המקור לשמן, "קאפקייקס", מבוסס על שתי תיאוריות. האחת טוענת כי הן נקראות ככה בשל צורת אפייתן בכוס, ואילו השנייה גורסת כי כל המרכיבים מהם הוכנו נמדדו באמצעות כוס במקום במשקלים.

• טרנד הקאפקייקס העולמי החל לבצבץ על מסך הטלוויזיה שלנו לפני עשור כמעט, בעודנו צופות בקרי בראדשו (כוכבת הסדרה "סקס והעיר הגדולה") נוגסת בקאפקייק ורדרד ומתוק. בסרט "סקס והעיר הגדולה 2" המשיכו לככב העוגות הקטנטנות בסצנה בה שרלוט, עומלת על הכנתן של קאפקייקס ביתיים ומושלמים במיוחד.

• יעד הכיבוש הבא של הקאפקייקים הוא הקהל הישראלי. קונדיטוריות מתוקות נפתחות חדשות לבקרים ברחבי הארץ, כשכל מטרתן היא לשבות אותנו בקסמן של עוגות הפלא הקטנות.

 

לסיכום נאמר כי אלו הן מיני-עוגות שיקיות, אופנתיות ונוטפות עיצוב. אז אחרי כל זה אנו שואלות אתכן, מה צריך יותר מזה כקינוח למסיבת רווקות הכי מתוקה שרק אפשר לבקש? ועכשיו קדימה, לעבודה...צירפנו מתכון קליל ופשוט!

 

www.stylemepretty.com

 

מתכון לקאפקייקס

כמות: 12 יחידות

 

חומרים לקאפקייקס:

120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר לבן

3 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל אמיתית

גרידת לימון

½ 1 כוסות קמח לבן

½ 1 כפיות של אבקת אפייה

¼ כפית מלח

¼ כוס חלב

 

1. חממי מראש תנור לחום של כ-180 מעלות צלזיוס, והכיני מנז'טים בתבנית שקעים (12 שקעים).

2. בקערת המיקסר ערבבי יחדיו את החמאה והסוכר עד אשר מתקבלת תערובת אוורירית. הוסיפי את הביצים, אחת בכל פעם, והמשיכי לערבב היטב.

3. הוסיפי לתערובת את תמצית הווניל וגרידת הלימון.

4. בקערה נפרדת ערבבי יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

5. הורידי את מהירות המיקסר והוסיפי את תערובת הקמח והחלב לסירוגין (התחלה וסיום עם הקמח). בסיום התהליך אספי את השאריות בדפנות הקערה באמצעות לקקן וערבבי קלות.

6. חלקי את התערובת באופן שווה ל-12 המנז'טים ואפי כ-18-20 דק', עד אשר הקאפקייקס מקבלות צבע שחום וקיסם המוכנס לעוגה יוצא נקי.

7. הוציאי את הקאפקייקס מהתנור ודאגי לצננם על רשת צינון. אין לצפות אותן לפני שהן מתקררות לחלוטין.

 

חומרים לגנאש:

230 גר' שוקולד מריר

¾ כוס שמנת מתוקה

30 גר' חמאה

אפשרות: 1 כפית ברנדי

 

1. הניחי את קוביות השוקולד המריר בקערה.

2. חממי בסיר קטן, על חום בינוני את השמנת המתוקה והחמאה. הביאי את התערובת עד לסף רתיחה ומייד שפכי אותה על קוביות השוקולד החתוכות.

3. אפשרי לתערובת לעמוד כ-5 דקות לפני הערבוב.

4. ערבבי והוסיפי את הברנדי במידת הצורך.

5. הניחי לתערובת להתקרר בהמשך כמה שעות במקרר, ולאחר-מכן צפי את הקאפקייקס.

 

 * המתכון באדיבות דבי שורץ המקסימה, שמכינה קאפקייקס מתוקים-מתוקים.

 

www.stylemepretty.com

 

ובלי שום קשר, רק רצינו להזכיר לכן שכמו תמיד אנחנו ממש סקרניות לשמוע על הקינוחים המתוקים במסיבת הרווקות שלכן. אז אל תשכחו לשתף אותנו! אנחנו תמיד כאן!

 

♥♥♥

 

.The images are taken from: Style Me Pretty

מאת:כלות אורבניות