עשינו זאת בעצמנו: קינוח בצנצנת

26.05.12

 

שנייה לפני שערב החג הכי לבן על לוח השנה מגיע אלינו, תקף אותנו רצון עז להיכנס למטבח ולשקוד על הכנתו של קינוח חגיגי שיחתום את הארוחה. אז מיד נכנענו לרצון הזה, שלפנו את המתכון שנתנה לנו אשת המתוקים בכבודה ובעצמה - נטלי לוין מעוגיו.נט, הוצאנו את צנצנות הזכוכית השקופות שלנו, שרק חיכו להתמלא בשכבות של עונג מתוק, ויצאנו לדרך... מהר, לפני שהחג מגיע!

 

 

על חיבתנו העזה לצנצנות ודאי כבר יצא לכן לשמוע, כשבכל פעם אנו אוהבות להשתמש בהן למטרה שונה. הפעם הן תיפקדו על תקן של כלי הגשה אישיים, טויסט הגשה שאנו ממליצות לכן לאמץ בחום. על ראשה של כל צנצנת הודבקה פתקית מעוצבת, והוצמדה לה כפית עץ קטנה. חישבו איך ברגע אחד, ממש כמו במעשה קסמים, הצנצנות המתוקות האלה ישדרגו כל ארוחה, קטנה וגדולה.

 

 

 

אז אם יש לכן שעה פנויה בלו"ז עד לארוחת החג (וכן, כדאי לכן לפנות אחת כזאת), אתן יותר ממוזמנות להצטרף אלינו ולבלות אותה בהכנת הקינוח של נטלי. המתכון כאן לפניכן, פשוט וקל, והתוצאה - אחחח... כמה שהיא טעימה!

 

 

קינוח קרם מסקרפונה, פירות יער בקרמל וקראמבל 

4-5 צנצנות

 

לקרם מסקרפונה:

225 גר' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר

70 גר' אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

250 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

 

לפירות יער בקרמל:

200 גר' פירות יער קפואים, מופשרים

50 גר' סוכר לבן

מיץ מחצי לימון

2 כפות ברנדי

 

לקראמבל:

50 גר' קמח לבן

40 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

30 גר' סוכר חום דמררה

 

אופן ההכנה:

1. קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל, ומקציפים במהירות בינונית עד שהחומרים מתאחדים.

2. מוסיפים בזרם דק את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד שנוצר קרם יציב.

3. מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים 1/2-2/3 מגובה הצנצנות.

4. פירות יער בקרמל: במחבת בינונית מניחים סוכר ומניחים קרמל. כשהקרמל מוכן מוסיפים מיץ לימון, פירות יער וברנדי.

5. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים יחד עוד 4-5 דק', עד שפירות היער מזוגגים בתערובת הקרמל ומתרככים מעט.

6. מצננים לחלוטין לפני השימוש.

7. קראמבל: מחממים תנור ל-175 מעלות.

8. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה וסוכר לתערובת פירורית.

9. מעבירים את הפירורים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהם מזהיבים.

10. מצננים את הפירורים לחלוטין.

11. הרכבת המנה: מעל כל צנצנת עם קרם מסקרפונה שמים 1-2 כפות מקרמל פירות היער, ומעל הכול מפזרים קראמבל. מגישים מיד.

 

 

 

 

צילום: כלות אורבניות

 

מאחלות לכולכן חג שבועות שמח בסימן לבן, לבן, לבן!

✿✿✿

טל והדר

מאת:כלות אורבניות