עשינו זאת בעצמנו: מאפינס הדבש הכי הכי

03.09.13

 

מבחינתנו שנה חדשה מתחילה בדיוק ברגע בו הבית מתמלא בנינוחות אפייה של מאפינס הדבש הכי הכי. את המתכון הזה יצא לנו להכין לראשונה לפני כמה שנים ומאז הוא אורח קבוע במטבחינו, כזה שחוזר לבקר מידי שנה בשנה. 

 

לפעמים מתחשק לנו קל ופשוט, לפעמים מתחשק לנו קצת יותר מסובך - אך הפעם, במיוחד לכבוד החג, מדובר במתכון מן הסוג הראשון. את כל החומרים מכניסים לקערה אחת (כן, אחת!), מערבבים ויוצקים ישירות אל תבנית המאפינס. ומהיכן לקוח המתכון המנצח הזה? מספר שכולו מתוק, אחד שנמצא כבר שנים ארוכות על מדף ספרי הבישול והאפייה שלנו, "סודות מתוקים" אשר מאחוריו עומדת לא אחרת מקרין גורן. השם הרישמי שהעניקה קרין למאפינס הללו הוא "מאפינס דבש שילדים אוהבים", אך בשבילנו יהיו אלה תמיד - "מאפינס הדבש הכי הכי".

 

 

מתחילים עם החומרים, תשעה בלבד, ובסיום - יש לכן שלל מכובד של מאפינס דבש.

 

 

שימו לב לכוכבים הראשיים במתכון: קינמון, תה ודבש. איזה תה? הכוונה היא להשתמש בתה מן הסוג הפשוט ביותר, אך מכיוון שלא היה לנו אחד כזה בבית השתמשנו בתה קמומיל ודבש ויצא נפלא לא פחות.

 

 

המתכון לפנינו? המצרכים מוכנים? כן וכן! התחלנו במלאכת הערבוב, בדיוק לפי ההוראות המופיעות במתכון (תחילה החומרים הרטובים ורק לאחר מכן הצטרפו לחגיגה החומרים היבשים) וקדימה, לתבנית. 

 

 

כעת, מתחיל לו השלב הקשה באמת: לחכות לרגע בו המאפינס יצאו מן התנור, כי ריח האפייה שמתפשט בכל הבית קשה מנשוא.

 

 

רכים ושחומים הוצאנו אותם מהתנור. את המאפינס שלנו אנו אוהבות בגודל לא גדול מידי ולכן גם דאגנו שלא למלא את תבניות הסיליקון יתר על המידה.

 

 

עכשיו רק צריך את הקפה או התה שליד, קצת אבקת סוכר מלמעלה וזהו - אפשר לומר בתיאבון! את המתכון המלא, תוכל למצוא ממש כאן למטה ואם יש לכן שאלות כלשהן - אל תהססו, נשמח לנסות ולעזור.

 

 

צילום: כלות אורבניות

 

מאפינס דבש הכי הכי
מתוך הספר "סודות מתוקים" של קרין גורן

 

מצרכים ל-24 מאפינס בתבנית שקעים:

1 כוס סוכר (200 גר')

1 כוס דבש (320 גר')

1 כוס שמן (240 מ"ל)

1 כוס תה מוכן ופושר (240 מ"ל)

6 ביצים

3 כוסות קמח (420 גר')

1 כף אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כף גדושה קינמון

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.

4. יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז'טים) או בעטרות סיליקון (כפי שאנחנו השתמשנו) ואופים 15-20 דק', עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

 

✿✿✿

 

נאחל לכן שנה טובה, מתוקה, מלאה באהבה ובכלות אורבניות לרוב!

 

נשיקות,

טל והדר

מאת:כלות אורבניות