עשינו זאת בעצמנו: גרנולה ביתית מעולה

28.11.16

גם אם אתן לא בדיוק טיפוסים של בוקר (ואולי בעיקר אם אתן לא), אתן חייבות להודות שכשקמים לארוחת בוקר שווה - כל היום נראה אחרת; לא רק שהבוקר עצמו נטען באנרגיות טובות, יש תחושה שאתן משקיעות בעצמכן ומעניקות לגוף שלכן את מה שמגיע לו. 

 

food gallery 1 

המחשבה הזו נכונה פי כמה כשמדובר בבוקר החתונה שלכן ובבוקר שאחריה; שני הימים האלה הם ימים מלאי התרגשות ואדרנלין והגוף שלכן זקוק לכל האנרגיה שהוא יכול לקבל - ביום החתונה, בגלל ההתרגשות, הריקודים והמאמץ הנפשי והפיזי לאורך היום כולו ובבוקר שאחרי - כדי להיטען מחדש. 

 food gallery 2 

אז מה אפשר להכין שיהיה טעים, בריא, מזין מאוד ופשוט להכנה? גרנולה ביתית פריכה וטעימה! הכיף הגדול בגרנולה שמכינים לבד, היא שניתן לשים בה איזה תוספות שרוצים ואוהבים והיא יוצאת (כמובן) הרבה הרבה יותר טעימה מכל גרנולה קנויה.  

 

food gallery 3

food gallery 4

food gallery 5

אם עוד לא השתכנעתן נאמר לכן רק שבעינינו, שקיק גרנולה לדרך הוא מתנה נפלאה לתת לאורחים שלכן כשהם יוצאים מהחתונה ולאור העובדה שזה כל כך פשוט להכנה - מדובר באחת המתנות הכי משתלמות שתוכלו להעניק. 

 

גרנולה ביתית: החומרים הדרושים  

 

food gallery 6

 

100 גרם שמן קוקוס (אם השמן מוצק, יש להמיס אותו)

400 גרם שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס סוכר קנים
2 כוסות אגוזי פקאן
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי (טהור)

רעיונות לתוספות ושדרוגים:
- שתי כפות קקאו (מוסיפות טעם וצבע שוקולדי)
- אפשר להחליף את החמוציות בגרעיני חמניות

 

אופן ההכנה

בתוך קערה גדולה, מערבבים את כל החומרים; מתחילים מהיבשים ומוזגים מעליהם את שמן הקוקוס וסירופ המייפל. 

מערבבים היטב את התערובת וטועמים. במידת הצורך - מוסיפים עוד קצת סירופ מייפל, להגברת המתיקות. 

 food gallery 7

food gallery 8

food gallery 9

food gallery 10

food gallery 11

food gallery 14

 

מרפדים כלי חסין אפייה בנייר אפייה ושופכים לתוכו את התערובת המוכנה. משטחים היטב בכף עץ ומכניסים את התבנית לתנור.

 

food gallery 17

food gallery 18

food gallery 21

 

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות (עדיף במצב טורבו), במשך 20 דקות. במידה ואתן אוהבות גרנולה ככה וקראנצ'ית יותר - תנו לה להיאפות במשך 5 דקות נוספות. 

 food gallery 22

לאחר האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטטנות. את הגרנולה המוכנה מאפסנים בקופסה אטומה - או, אם אתן מתכננות להעניק אותה כמתנה לאורחים, בשקיקי ניילון או בד קטנים. 

 

בתיאבון! 

 

קרדיטים

הפקה וקונספט: כלות אורבניות

צילום: טלי דברת

מאת:כלות אורבניות
תגיות: