על הקאפקייקס והפיניאטה

09.05.13

 

את הסופ"ש שלנו אנו אוהבות מתוק ומפנק, אך מסתבר שיש מישהי אחת שאוהבת את זה אפילו יותר מאיתנו - הבטן שלנו. הבוקר היא טרחה להודיע לנו באופן חגיגי למדי שכדאי לנו לנקוט בפעולה כלשהי (ורצוי בכיוון הנכון… אל עבר המטבח), כי על הרצונות שלה היא ממש לא הולכת לוותר. למקרה שתהינו…

 

המזל האמיתי שלנו הוא שעל מנת לפתור מצבי חירום שכאלה אנו מקפידות תמיד ללקט קומץ מתכונים משובח מבעוד מועד, בכדי שלא נמצא את עצמינו עומדות אל מולה ללא מילים, או אם נהיה מדוייקות יותר - ללא כל מתכונים.

 

ואם גם לבטן שלכן מידי פעם בפעם רצונות משל עצמה, כדאי לכן לעקוב בתשומת לב רבה אחר המתכון הבא. הפעם, שלפנו את אחד המתכונים המשובחים ביותר שנתקלנו בהם לאחרונה: "קאפקייקס פיניאטה" מבית היוצר של הקונדיטורית המהוללת, נטלי לוין, מהבלוג המהולל עוד יותר - עוגיו.נט.

 

 

רגע לפני שאנו קופצות עמוק למים, לביצוע המשימה, חשבנו שתירצו לדעת מה לנטלי ולענייני פיניאטה, ולכן החלטנו לשתף אתכן במילותיה המדוייקות:

 

"לפני כמעט שנה הכרתי את בלוג האפייה הספרדי La Receta de la Felicidad, במסגרת חיפושיי אחר בלוגי אוכל יפים ומיוחדים מרחבי העולם. כשנתקלתי בבלוג היפהפה והתעמקתי בשלל המתכונים המרהיבים שיש בו, גיליתי גם מתכון לקאפקייקס פיניאטה וישר סימנתי לעצמי להכין מתישהו בעתיד.

 

מדובר בעצם בקאפקייקס פשוטים להפליא, שהשוס הגדול בהם הוא כמובן הקישוט המקורי: עוגות שוקולד אישיות עם ציפוי גנאש שמכינים בקלי קלות וקישוט של כיפת שוקולד צבעונית במילוי המון סוכריות ועדשים. כאשר הכיפה שלמה הם נראים תמימים למראה, אבל כאשר שוברים את השוקולד מתגלות סוכריות צבעוניות ושוקולדים שעושים שמח בעין.

 

מיותר לציין שהקאפקייקס האלה יהיו מושלמים למסיבות יום הולדת של ילדים, אבל מניסיון - גם מבוגרים משתגעים על הרעיון המדליק. לשם ההכנה גייסתי את רחלי קרוט הנפלאה ויחד הכנו כיפות שוקולד צבעוניות והחבאנו בתוכן המון סוכריות בהן הצטיידנו מבעוד מועד".

 

ועם תיאורים שכאלה המלווים כמובן גם במראות נפלאים כמו שתראו מייד - ידענו שזה בדיוק המתכון שעלינו לשלוף בבוקרו של יום זה. אז שלפנו, בטח ששלפנו.

 

מתחילים עם הכנתן של עוגות שוקולד אישיות:

 

 

מכינים כיפות של שוקולד (עם או בלי "טמפרור בזק" - קראו ב"הערות, הארות ותוספות"):

 

 

מקשטים את הכיפות היפות בסוכריות צבעוניות:

 

 

ממלאים את כיפות השוקולד בכל טוב (עדשים ושוקולדים):

 

 

וכעת, למתכון המלא. אתן רושמות?

 

❊❊❊

 

קאפקייקס פיניאטה

10-12 קאפקייקס

 

לעוגות השוקולד:

180 מ"ל (כוס) שמן צמחי

3 ביצים

400 מ"ל חלב

250 גר' סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן

70 גר' אבקת קקאו

10 גר' (שקית) אבקת אפייה

100 גר' שוקולד צ'יפס מריר

 

לציפוי שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

לכיפות שוקולד צבעוניות:

225 גר' שוקולד מריר קצוץ

75 גר' שוקולד מריר קצוץ

סוכריות צבעוניות

 

למילוי:

סוכריות עדשים צבעוניות

חטיפי "קליק" מסוגים שונים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3. מוסיפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.

4. מעבירים את התערובת לעטרות מקרטון או לתבנית שקעים משומנת קלות.

5. מפזרים שוקולד צ'יפס מעל כל קאפקייק.

6. אופים את הקאפקייקס במשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

7. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים ציפוי.

8. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.

9. מביאים את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על גבי השוקולד, ממתינים דקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.

10. יוצקים את הגנאש בעדינות על גבי כל קאפקייקס (אין צורך להציף).

11. מצננים את הקאפקייקס לחלוטין.

12. מכינים כיפות שוקולד: עושים "טמפרור בזק" לשוקולד - בקערה גדולה ממיסים 225 גר' שוקולד מריר לטמפרטורה של 45 מעלות.

13. מוסיפים לקערה 75 גר' שוקולד מריר ומערבבים היטב עד שגבישי השוקולד נמסים לחלוטין.

14. ממשיכים לערבב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 32 מעלות.

15. יוצקים את השוקולד לתבנית סיליקון של חצאי כדור, מרוקנים את שאריות השוקולד, מיישרים ומצננים כ-10 דקות במקפיא.

16. מחלצים את חצאי הכדור בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

17. מברישים בעדינות כל חצי כדור בשאריות השוקולד המומס וטובלים בתוך קערית קטנה עם סוכריות קטנטנות.

18. מעבירים את כיפות השוקולד המוכנות למקפיא עד הרכבת הקאפקייקס.

19. הרכבת הקאפקייקס: מניחים את כיפות השוקולד כאשר החלק הפתוח כלפי מעלה וממלאים (לא צריך להגזים בכמויות) בסוכריות ועדשים צבעוניות.

20. מניחים מעל כיפת השוקולד את הקאפקייק הפוך, והופכים הכול יחד (ראו בתמונות).

21. שומרים את הקאפקייקס במקרר ומגישים.

 

הערות, הארות ותוספות:

• לא מוכרחים לטמפרר את השוקולד ואפשר פשוט להמיס את כל 300 הגרמים בבת אחת. מאחר ושומרים את הקאפקייקס במקרר ממילא זה יעבוד גם, אבל טמפרור שוקולד תמיד עדיף. גם כך הטמפרור פה הוא חלקי, אבל הוא עושה את העבודה בשמירה על כיפות השוקולד עמידות יחסית.

• שימו לב שאין צורך שכיפות השוקולד יהיו דקיקות, ודווקא מומלץ לתת להן קצת עובי.

• שומרים את הקאפקייקס במקרר עד שבוע, אך הם במיטבם (וכך גם הסוכריות שבפנים) ביומיים-שלושה שלאחר ההכנה.

• מומלץ להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.

• לגרסה פרווה ממירים את החלב בעוגות בחלב סויה/קוקוס באותה כמות ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס באותה כמות.

 

❊❊❊

 

בשלב הזה, ניחוחות האפייה כבר ממלאים את ביתינו הקט ואנו מבינות שאולי בכל זאת לא רק הבטן שלנו היא זאת שהשתוקקה כל-כך לפינוקים האלה. הרי כבר אמרנו שאנחנו אוהבות סופ"ש מתוק ומפנק, ואין כמו שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד על מנת להפוך אותו לכזה.

 

שלכן תמיד,

טל והדר

 

קרדיטים:

 

לפוסט המלא ב"עוגיו.נט" ליחצו כאן.

מאת:כלות אורבניות