סיפור מעשייה

28.02.13

 

מעשייה - שם שכולו מעורר בנו קרקורי בטן עזים, ואם לשם הזה נלוות גם תמונות (כמו במקרה הבא) - אז הקרב בין השכל הישר לבין הבטן אבוד מראש. ושלא תאמרו שלא הזהרנו אתכן!

 

צילום: עודד מרום

 

את קייטרינג "מעשייה", מטבח שף מקומי שמאחוריו עומד השף המוכשר חיים סבג, יצא לנו לפגוש בכמה מן החתונות האורבניות שאירחנו על גבי דפי הבלוג. התמונות שראינו במסגרת האירועים שנערכו על-ידי אנשי מעשייה, קראו לנו מתוך הדפים והיפנטו אותנו בצבעיהן העזים, בצורות ההגשה המיוחדות ובניחוחות שגם בהם כמעט, אבל כמעט והצלחנו לחוש.

 

צילום: עודד מרום

 

היום, אי אפשר לחשוב על חתונה מבלי לחשוב על המאפיינים הקולינריים שלה, שיעשו גם לכן וגם לאורחים שלכן הרבה נעים וטעים. המרכיב הזה הפך בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מאירוע מוצלח, כזה שיזכר גם זמן רב לאחר שיכבו האורות על רחבת הריקודים.

ובשביל לדעת כיצד מחוללים את כל הפלא הזה במעשייה, שלפנו את השף חיים סבג הישר מבין הסירים והבישולים, וישבנו לשיחה צפופה, מלאה בניחוחות ובטעמים.

 

צילום: בועז לביא

 

תחילה נשמח לשמוע מתי וכיצד נולד הרעיון להקים את "מעשייה".

הרעיון נולד ממש לאחר החתונה הפרטית שלי. עד אז תיפקדתי כשף במספר מסעדות בארץ ובעולם, וכשהחלטנו להתחתן רצינו חתונה שתהיה חפה מכלל הסממנים הרגילים שראינו עד אז בחתונות. איתרנו לוקיישן מדהים ממנו נשקף נוף אל הים, והחלטנו שהאוכל באירוע יהיה אוכל של הדודות העיראקיות שלי. ואכן בימים שלפני האירוע, הן הדריכו חברים וטבחים ביצירה ובשכפול של האוכל לכמויות גדולות, אחותי היתה אחראית על העוגות וכך התחתנו בחתונת שנערכה בצהרי יום שישי והייתה גם חוויתית וגם אותנטית.

 

הצלחתו הרבה של האירוע הזה וההרפתקה שהיתה כרוכה בו, גרמו לי להבין שכנראה הגיע הזמן לשינוי, והחלטתי על הקמתו של קייטרינג שיהיה שמח על כל אתגר חדש שיקרא בדרכו. בשורה התחתונה, ניתן לומר שהחתונה הפרטית שלי הכתיבה לגמרי את הקונספט שעומד מאחורי מעשייה.

 

תמונה עליונה- צילום: יעל אביב | תמונה תחתונה: צילום: יח"צ

 

מה בעינייך הוא הסוד האמיתי של מעשייה, מהו הדבר שמייחד ומבדל אתכם?

ללא שום צל של ספק מדובר באנשים עצמם, בכח האדם שבונה את הקייטרינג. מדובר בחבורה של שפים, טבחים ונותני שירות שמאמינה במוצר, נהנית מן העבודה המשותפת וגומעת עם הזמן קילומטרים רבים של עשייה משותפת באירועים השונים שאנו עורכים, מארוחות קטנטנות ועד לאירועים מרובי משתתפים.

 

נוסף לכך, האהבה של החבורה לאוכל ולחדשנות מביאה איתה רק דברים טובים, עם קונספטים שונים שמנוסים וורסטיליות גדולה מאוד בין האירועים. אם נסכם את זה, מעשייה הוא קייטרינג של אנשים שאוהבים אחד את השני ואוהבים את מה שהם עושים. כל כך אמיתי, כל כך פשוט.

 

שף חיים סבג, צילום: בועז לביא

 

איזה סוגי מטבחים ניתן למצוא במעשייה?

הסגנון נשען באופן בלעדי כמעט על בישול ישראלי עם השפעות ים-תיכוניות מאיטליה, יוון, טורקיה, צרפת וספרד. האוכל מבוסס על חומרי גלם מקומיים שנבחרים בקפידה רבה, והבישול נוטה להיות בישול פשוט, כזה שנותן בראש ובראשונה כבוד רב לחומרי הגלם. כמובן שאנו לא מוותרים על שילובי טעמים מיוחדים וצורות הגשה מפתיעות. מבחינתנו זה מתחבר ישירות לסגנון עצמו.

 

צילום: עודד מרום

 

מהם האירועים שאתם הכי נהנים לערוך?

האירועים שאנו הכי נהנים לערוך הם אירועים שבמסגרתם אנו פוגשים בלקוחות אשר מעוניינים באירוע שונה וניחנים באומץ הדרוש לעשות זאת (ולא, זה בהחלט לא פשוט!). באופן תמידי כמעט אנו מנסים למשוך את האירוע, או לפחות חלקים ממנו למקום חדשני יותר, מסעיר יותר, וכשאנו נתקלים בלקוחות שמעוניינים ללכת בדרך השונה הזאת - גם אנחנו וגם הם זוכים בחוויה קולינרית מופלאה.

 

צילום: בועז לביא

 

כיצד הייתם מאפיינים את הזוגות שבוחרים לצעוד איתכם אל עבר האירוע שלהם?

רוב הזוגות שלנו פונים אלינו בעקבות המלצה חמה או לחילופין ביקור באירוע שערכנו. רבים מהם מחפשים אחר קונספט מאתגר, וסבורים שאנו הכתובת לכך. יש לנו מערכת יחסים נפלאה ואמון גדול עם הזוגות שלנו, שזוכים לליווי צמוד ומקצועי לכל אורך הדרך המשותפת.

 

צילום: בועז לביא

 

שאלת השאלות (שכמובן מטרידה גם את הכלות האורבניות שלנו) - איך גורמים לאוכל שמבושל לכמות רבה כל כך של אנשים להיות איכותי?

את כל האוכל אנו מבשלים למעשה במקום עצמו. כל דבר שעלול לפגוע באיכות האוכל על ידי הכנה מוקדמת נפסל על הסף, וכמובן שצוות גדול מאוד של טבחים עובד בכל אירוע. נוסף לכך, פעמים רבות אנו מנחים את הזוג מה מתאים יותר ומה מתאים פחות, על מנת להגיע לתוצאה מכסימלית מבחינת האוכל שיוגש.

 

צילום: בועז לביא

 

האוכל הרי מלווה את כל אחד ואחד משלביו השונים של האירוע, אך מניסונכם הרב - מאיזה שלב של האירוע ישאר אצל האורחים הזכרון הקולינרי החזק ביותר? כולם מדברים תמיד על מנות הפתיחה.

אכן מנות הפתיחה הן המקום האולטימטיבי לקייטרינג להתבלט בו על פני שאר המנות, בעיקר מבין המנות העיקריות שנוטות בדרך כלל לשמרנות מסויימת. עצתי האישית לזוגות אשר חוששים מתפריט לא שגרתי, היא "לשחרר את החבל" לקייטרינג במנות הפתיחה, להסכים להעז שם, במקום הזה, ולאחר-מכן אפשר תמיד לחזור לאוכל הקלאסי במנות העיקריות.

 

צילום: אסף רזון

 

צילום: עודד מרום

 

קינוחים! אם לומר את האמת, בדרך-כלל במרבית האירועים הקינוחים הם אותם קינוחים. איך מגוונים ומפתיעים גם בגזרה הזו?

את הקינוחים שלנו אנו כמובן מייצרים בעצמינו ובכך מוודאים כי אנו שולטים בצורה מוחלטת גם על הסיום המתוק של האירוע, מבלי להיגרר לקינוחים ההמוניים שנפוצים בחתונות רבות. הקינוחים יכולים לשלב אפייה של כנאפה ומאפי שמרים במקום, עמדת עוגות מפנקת בסטייל של לפני מספר עשורים אך עם טעמים עדכניים יותר, מזנוני פטיפורים מהממים, שילוב של גושי חלבה, עגלות גלידה - והשמיים (עם הקלוריות המתווספות, אך המענגות) הם בהחלט הגבול.

 

צילום: רותם ברק

 

צילום: בועז לביא

 

שאלה אחרונה וחשובה לסיום - כיצד מתאימים בין חתונה לבין האוכל הנכון שיוגש בה? החל מהטעמים, דרך הצבעים, צורות ההגשה ועוד.

תחילה מקשיבים. מנסים לזהות את המשאלה או החזון שאיתו מגיע הזוג לתכנון האירוע. מהרגע שיש קצה חוט, בודקים עד כמה הדברים מתאימים למציאות: למקום בו נערך האירוע, לסוג הקהל וכמובן גם לתקציב. לאחר-מכן מחברים את עונת השנה בה נערך האירוע, דבר שמכתיב את סוג האוכל ואת העיצוב שישתלבו ביחד עם המרכיבים האחרים. אז בוחרים את ההגשה המתאימה, הכלים הנכונים, הלבוש וכל מה שדרוש בכדי לייצר את האירוע המדוייק ביותר שניתן לחלום עליו.

 

צילום: בועז לביא

 

ואחרי ההיכרות המעמיקה הזאת (ומעוררת התאבון יש לציין!), נראה לנו שהגיע הזמן לשחרר את השף חיים סבג לדרכו, לא לפני שנודה לו על ההזדמנות להכיר את מעשייה בדיוק בדרך שאנו אוהבות - על הצבעים, הטעמים, הניחוחות וכמובן גם האנשים שעומדים מאחורי העשייה המשובחת הזאת.

ומה אתן אומרות כלות אורבניות יקרות, יש סיכוי שכל הדיבורים הללו על אוכל עשו אתכן קצת רעבות? אנחנו בכל אופן, חייבות למצוא איזה משהו טעים לנשנש... הבטן כבר מאותתת לנו.

 

*הפוסט נכתב במסגרת שיתוף פעולה תכני-מסחרי. תמונות ופרטים נוספים ניתן למצוא באתר היפיפיה של קייטרינג "מעשייה" - מטבח שף מקומי חיים סבג.

מאת:כלות אורבניות
תגיות:
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)