מעשיות מתוקות לולנטיינס דיי

12.02.14

 

הולנטיינ'ס דיי שיגיע ממש, אבל ממש בקרוב, גרם לנו לחשוב על כל אותם השילובים שעובדים עימו היטב: אז יש כמובן את השירים הרומנטיים, הורדים האדומים… והז׳אנר החביב עלינו - קינוחים מתוקים. האמת, שכל אלה קלאסיקות מנצחות שאין, פשוט אין להן תחליף.

 

ולכבוד החג המתוק שבחגים, החלטנו להפיץ קצת אהבה מתוקה בסיועו של קייטרינג ״מעשייה״. כן, כן, הוא זה שגורם לקיבה שלנו לקרקר ושולח אותנו פעם אחר פעם להרפתקאות מטבח.

 

חיים סבג, השף העומד מאחורי ״מעשייה״, כבר רגיל לכך שאנו פונות אליו בבקשות שונות - כשהוא נענה להן תמיד בשמחה גדולה. הפעם, אמרנו לו: ״חיים, עשה לנו בבקשה קינוח רומנטי״, וזה בדיוק מה שהוא עשה - אפילו שניים ליתר דיוק, למקרה שלא יתחשק לנו לחלוק את הקינוח שלנו עם אף אחד אחר.

 

אנו בהחלט מקוות שאתן שבעות, אך אם בכל זאת נשאר גם אצלכן בקיבה מקום קטן לקינוחים, מצפים לכן כאן שני מתכונים קלילים ויותר ממומלץ לנסות אותם בבית… הם לבטח ינעימו את החיך שלכן ושל האדם האהוב בחייכן.

 

 

טראפלס שוקולד בלגי ואספרסו

 

מצרכים להכנת כ-50 יחידות:

תבנית בגודל 20*30

600 גר׳ שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו)

325 מ״ל חלב קוקוס

1 כף פולי קפה טחונים או קפה מגורען

כ-100 גר׳ אבקת קקאו איכותית

 

אופן ההכנה:

1. להביא לרתיחה חלב קוקוס וקפה ולשפוך על השוקולד המריר.

2. להמתין דקה ולערבב במטרפה, עד שנוצר קרם חלק.

3. את התערובת החלקה שופכים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים.

4. שמים במקפיא לפחות לשעתיים.

5. ברגע שמסת הטראפלס מתקשה, מחלצים מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

6. את הטראפלס החתוכים מעבירים לכלי ובו אבקת קקאו איכותית, טובלים את הטראפלס עד לציפוי מלא באבקה.

7. מעבירים לכלי איחסון אטום ושומרים במקפיא. להוציא מספר דקות לפני ההגשה.

 

צילום: מעשייה

 

 

מלבי מי ורדים, פיסטוקים וסירופ רימונים

 

מצרכים לכ-6 מנות:

 

למלבי:

חצי ליטר שמנת מתוקה

חצי ליטר מים

150 גר׳ סוכר

65 גר׳ קורנפלור

10 טיפות תמצית ורדים טהורה

 

לסירופ:

כוס מיץ רימונים טרי

5 כפות סוכר לבן

5 טיפות תמצית ורדים טהורה

 

לפיזור מעל: גרגרי רימונים, פיסטוקים טריים שבורים, קוקוס

 

אופן ההכנה:

 

להכנת הסירופ:

1. מבשלים את הסוכר והרימונים במחבת כבדה על אש בינונית לקבלת סירופ. 

2. מורידים מן האש ומטפטפים תמצית ורדים, מקררים בצד.

 

להכנת המלבי:

1. בסיר כבר על אש בינונית, מביאים לרתיחה את כל חומרי הגלם מלבד מי הורדים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. כאשר רותח מוסיפים את תמצית הורדים ומבשלים 10 שניות נוספות.

2. מעבירים מיד לכוסות זכוכית ומקררים מינימום 4 שעות.

3. מגישים עם סירופ, פיסטוקים טריים שבורים, גרגרי רימונים וקוקוס.

 

צילום: יפתח שלף

 

 

רגע לפני שנאחל לכן בתאבון, רצינו להזכיר לכן את פעילות הולנטיינ׳ס דיי שלנו אשר מתקיימת בעמוד הפייסבוק של ״כלות אורבניות״. מישהי מכן תוכל לזכות בקרוב מאוד בזוג נעליים בעיצוב אישי, מתנת ״Lollytout״. מתוק, כבר אמרנו?!?

מאת:כלות אורבניות
תגיות:
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)