מטעמים של חג

03.06.14

 

אי-אפשר לציין את חג השבועות, מבלי להזכיר את הפן הקולינרי שמתכתב עם החג הזה בצורה הכי טבעית שיש! מרבית החגים שנחגגים בארצינו הקטנה, אמנם מתקשרים לנו לרוב בתודעה כ״כבדים״ מבחינת המאכלים המאפיינים אותם, בעוד שחג השבועות קליל יותר ועמוס בטעמים מושלמים של קיץ.

 

בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים לוותר על מוצרי חלב, המאפיינים פעמים רבות את החג, אך האם זה אומר שהם מוותרים גם על טעמיו? כלל וכלל לא! הטבע העניק לנו דברים טובים ורבים, אשר באמצעותם ניתן להרכיב שלל מנות נפלאות.

 

ב״מעגלים״ כבר הבינו מזמן כי יש צורך בתפריטים שונים ומגוונים, ולכן מציעים הם תפריט המבוסס על טהרת הצומח, תוך שימוש ביצירתיות וכמובן גם מבלי להתפשר על הטעמים. וכיצד מגיבים האורחים לאירוע בו המנות קצת אחרות? הם מופתעים ומתרגשים, כמו גם חיכם שפוגש בטעמים חדשים.

 

אז אם בעבר ההחלטה לדבוק בהעדפה קולינרית שכזו נתפסה כשורה ארוכה של ויתורים, היום כבר ברור מאליו שאין צורך לוותר על שום טעם, מרקם או חג. אפשר בהחלט לחגוג, רק קצת אחרת, ואנו בהחלט מברכות על האפשרות העומדת בפני זוגות ומאפשרת להם לחגוג את חתונתם בדרך שמתכתבת עם אורח חייהם.

 

ואחרי שסיקרנו את בלוטות הטעם שלנו כל-כך, לא ניפרד מכן לפני שנחלוק עימכן קומץ מתכונים ייחודי לחג מבית ״מעגלים״. מוכנות ומזומנות?

 

 

 

מצרכים ל-14 מנות:

3 קופסאות עלי מיקרו (שילוב של בזיל, רוקט, סלק וכוסברה)

1 צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים בלבד

1 חב׳ טורטיה צ׳יפס, שבורה גס

2 יח׳ תפוח עץ מזן סמית, חתוכים לפרוסות דקות ומושרים במי לימון

1 שקית עלי רוקט קרועים גס

לעיטור: משולשי טורטייה

 

מצרכים לרוטב ויניגרט ירוקים:

170 מ״ל שמן זית

100 מ״ל חומץ אורז

2 שיני שום

1 כף חרדל דיז׳ון חלק

200 גר׳ תערובת עשבי תיבול טריים: בזיל, כוסברה ופטרוזיליה

30 גר׳ סילאן

מלח, פלפל שחור טרי, מעט סוכר

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את כל סוגי העלים ומייבשים.

2. מכינים את הרוטב: שמים במעבד מזון או בלנדר את עשבי התיבול וטוחנים היטב. מוסיפים את כל המרכיבים, פרט לשמן ולחומץ וטורפים היטב. תוך כדי פעולה, מוסיפים את השמן והחומץ לסירוגין, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

3. לפני ההגשה מתבלים את הסלט בתנועות הקפצה קלילות. מעבירים לכלי הגשה ומעטרים במשולשי טורטייה. מגישים מיד.

 

 

 

 

מצרכים ל-200 מנות:

2 בצלים קלופים וחתוכים גס

2 שיני שום קלופות

1 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורר

1 ק״ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גסות

1 ליטר מים/ציר ירקות

250 מ״ל חלב/קרם קוקוס

50 גר׳ חמאת בוטנים חלקה

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לעיטור: בצל ירוק חתוך באלכסון, 50 גרם ברס (אגוזי לוז מסוכרים טחונים)

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הבטטה, הבצלים, השום, הג׳ינג׳ר והציר לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות הבטטה.

2. מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד מזון עד למרקם חלק ואחיד.

3. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את החלב/קרם קוקוס וחמאת הבוטנים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.

5. מבשלים עוד כ-10 דק׳ ומגישים חם או קר בעיטור בצל ירוק ובוטנים.

 

 

 

 

מצרכים ל-100 מנות:

50 גר׳ פניני טפיוקה

1/2 ליטר מים

100 גר׳ סוכר

150 מ״ל חלב קוקוס

זסט מ-1/2 תפוז

250 גר׳ פירות העונה חתוכים לקוביות

לעיטור: קוקוס קלוי ועלי נענע

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים טפיוקה עם מים על אש בינונית במשך כ-20 דק׳ עד להתרככות ומוסיפים סוכר.
2. מערבבים היטב ומצננים מעט, מוסיפים קרם קוקוס וזסט תפוז, מערבבים ומוזגים לכלים אישיים. מצננים היטב.

3. מפזרים מלמעלה פירות, מעטרים בקוקוס קלוי ובעלי נענע ומגישים קר.

 

צילום: מיכל לנרט

 

 

כעת, נגלה לכן בסוד כי המטבח שלנו כבר מוצף בשלל ניחוחות ובאווירה המיוחדת הזאת שיש באוויר כשהחג קרב ובא. אחח… איזו אווירה! בינתיים אצנו רצנו להמשיך בהכנות, חג שמח לכן כלות יקרות שלנו!

מאת:כלות אורבניות
תגיות:
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)