ירח דבש אירופאי: רומא

16.10.12

 

אי שם, בתחילת חודש יולי, קיבלנו מסר מרומי, שסיפרה לנו שממש במקרה גילתה את 'כלות אורבניות', למרות שכלה אורבנית היא כבר היתה. הבלוג שבה את ליבה והיא החליטה לפנות אלינו ולספר לנו על הבלוג שלה, 'Romina e La Cucina', שנולד בעקבות אהבתה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט.

 

 

כמובן שלא יכולנו להתאפק והחלטנו לשוחח בטלפון ולהכיר קצת יותר. מסתבר שרומי, אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחה את הידע הקולינרי שלה (ובעיקר את התאבון, כך היא מספרת), חזרה לארץ והחליטה שהגיע הזמן לשתף ולהתאים את שלל המתכונים האיטלקיים שצברה במרוצת השנים לארץ ולמוצרים הישראליים. דרך הבלוג שלה היא נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת, ומיד ידענו שגם את הכלות שלנו היא תצליח לרגש. אז יצאנו לדרך...

 

היום, אנו שמחות להציג בפניכן פוסט שכתבה רומי במיוחד ל'כלות אורבניות'. הפוסט הזה טומן בחובו המלצות קולינריות שוות ואותנטיות לעיר המופלאה רומא, כאלה שמהר מאוד הצטרפו לפנקס ההמלצות הפרטי שלנו וממתינות כבר בקוצר רוח לרגע בו נממש אותן. מוכנות? בון אפטיטו‬!

 

✈ ✈ ✈

 

רומא. כל מילה נוספת מיותרת. הסתיו הגיע, ואיתו העלים הנושרים על המדרכות ומכסים את העיר בגוונים של אדום, חום וצהוב. הרוח הקרירה וטיפות הגשם הקטנות, שגורמות לנו להתעטף במעיל דק ולהיצמד חזק חזק לאהובינו. אותה הרוח מביאה עימה גם ריח ארובות, פיצות חמות בתנורי אבן גדולים, ערמונים קלויים בצידי הרחוב ומוזיקה איטלקית של פעם אשר נשמעת מאחד החלונות הרחוקים. ירח דבש ברומא, הכי רומנטי שיש.

 

 

כשהתחלתי לחשוב על מסעדות קטנות ורומנטיות ברומא, לא הצלחתי למצוא בזכרוני איזו מסעדה קיטשית או מנות בסגנון הולנטיינס דיי (או "סנט ולנטינו" באיטלקית), אלא מצאתי רגעים קטנים של אושר, מנות איטלקיות פשוטות, סמטאות יפות, איטלקיות בנעלי עקב לא אפשרויות אשר מנסות לתקתק את צעדיהן בין אבני הסנט-פייטריני, אלו הרגעים שאתם רוצים לזכור מטיול בעיר הבאמת מדהימה הזאת.

 

 

אל תוותרו על הפיאצות המוכרות. זה בסדר להרגיש תייר לפעמים, "ללכת אחרי העדר", לזרוק מטבע לפונטנה די-טרווי, כי הרי איך אפשר לחשוב שלא לחזור לקסם של העיר המיוחדת הזאת... ללכת לסימטה הסמוכה ולהינות מהגלידה של Il gelato di San Crispino, שמגישים לכם מכלי המתכת הגדולים. לעלות על המונומנט הלבן בפיאצה ונציה ולהשקיף אל הנוף.

 

 

לטייל סביב הקולוסיאום (כשהמנגינה מהסרט "גלדיאטור" מתנגנת לכם בראש), ואם כבר גלידה, אז גם בקולוסיאום, טפסו אל השכונה ממול, ל-Antica Gelateria De Matteis, אפילו גלידה בטעם פרמז'ן יש להם שם. המשיכו לויה קונדוטי, להציץ לחנויות המותגים ולהתפדח להיכנס לשם עם נעלי הספורט שלנו, ובסופו של דבר להתפעל מהמדרגות הספרדיות ומעשרות הצעירים שיושבים עליהן ומקשקשים. תלכו עם הרומנטיקה עד הסוף, שיכרו כרכרה וטיילו בעיר. הצנועים יותר יוכלו לשכור זוג אופניים ולנסוע במרחבים הירוקים של וילה בורגזה או וילה פמפילי. תלכו יד ביד ותחשבו על סצינות רומנטיות מסרטים איטלקיים ישנים בשחור-לבן.

 

 

באחד מימי השיטוט שלכם באזור וילה בורגזה, אתם יכולים להתלבש יפה וללכת לאכול ארוחת צהריים או ערב ב-Casina Valadier. המסעדה האלגנטית הזאת ממוקמת בקצה וילה בורגזה וצופה על כל העיר. את תרגישי כמו נסיכה, כשתעלי במדרגות והמלצר הראשי יאסוף את מעילך. המסעדה מגישה את המנות האיטלקיות הקלאסיות עם שידרוגים קטנים של השף. הזמינו יין איכותי, התרווחו בכסאות הנוחים ותיהנו מהנוף הבלתי יאומן הזה.

 

 

ואם כבר מדברים על הנוף המדהים, כשחוצים את הנהר ועולים לג'אניקולו, תפגשו במסעדת Lo Zodiaco, המשקיפה על העיר מן הצד השני. אפשר לבוא לאכול, או אפילו סתם להנות ממשקה אפרטיבו או כוס יין כשהשמש שוקעת על העיר.

 

 

למי מכם ששכר רכב, או מוכן להשקיע בטיול קטן עם מונית לצפון העיר, כחצי שעה נסיעה מהמרכז, תוכלו לבלות במסעדת La Vergara. המסעדה ממוקמת בנוף הירוק, ממש ביציאה מן העיר. בית קטן, שקומתו התחתונה משמת כמסעדה וקומתו העליונה למגורי המשפחה. הסבתא מנצחת על הפסטות והלזניות (מומלץ לאכול את הטלייטה ברוטב פטריות), הבן אחראי על הבשר הנהדר (לא לוותר על הקרפצ'ו המדהים), והאחות - אחראית על הקינוחים. בימים החמימים אפשר לשבת בחצר הנעימה ופשוט להרגיש לרגע בטוסקנה. בחורף, מומלץ להתמקם ליד האח הדולקת.

 

 

אבל כמו שכבר הבנתם מהפתיחה, אני בחורה צנועה שמסתפקת במועט, אוהבת להסתובב בסמטאות טרסטוורה, ולעמוד בתור כמו כולם, איטלקים ותיירים כאחד, בכדי לאכול את הפיצה הכי טובה בעיר, Dar Poeta, וגם אחרי פיצה גדולה לא לוותר על הפיצה עם הנוטלה כמנה אחרונה. ואם אתם מסתובבים לכם בקמפו די פיורי או בפיאצה נבונה, היכנסו לאחת הסמטאות, לויה דל גוברנו וקיו, וביחרו בכוס יין ונשנוש של צנימים עם פטה כבד ב-Cul De Sac. מחפשים עוד פיצריה מופלאה, שמייצרת פיצה דקה דקה, כמו שאוהבים ברומא? עיצרו בפיצריה ב-Baffeto, ולעיתים בשל העומס, אפילו תחלקו שולחן עם זוגות אחרים...

 

 

ובכדי לסיים את טיולינו הרומנטי בעיר הזאת חייבים להגיע לפונטנה מילוויו בקצה העיר, ולצרף מנעול קטן לאלפי המנעולים הסגורים שם, המביעים אהבה אין סופית של זוגות רומנטיים שהשאירו שם את חותמם האישי.

 

מרומא באהבה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צילום: כלות אורבניות

מאת:כלות אורבניות