הו בראנץ! המומלצים שלנו

02.03.16

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל" אמר הסופר והפילוסוף האמריקאי הנרי דייוויד תורו. או! זה בהחלט ציטוט עתיק שאנחנו מתחברות אליו, ואם נניח לרגע את הפילוסופיה בצד, ברוח הדברים הללו ולקראת סוף השבוע הקרוב, אנו מגישות לכן בתיאבון את רשימת הבראנצ'ים המומלצים שלנו, שאת חלקם אף קיבלנו מבנות הקבוצה הסודית.

 

טדאם!

 

משק ברזילי
שוכנת בבניין קסום בנווה צדק, ויש בה אווירה פסטורלית עם קריצה עדכנית ומלאת אופי.
למסעדה חלל פנימי באווירה ביתית, מרפסת מקורה נעימה ומוארת ושולחנות תחת כיפת השמיים.
המסעדה החלה את דרכה לפני 12 שנים ונחשבת לחלוצה של המטבח הצמחוני-טבעוני תוך שהיא משלבת בצורה מוצלחת מאוד בין מטבח בריא למטבח מקומי יצירתי ומקורי.
נסו את ארוחת הבוקר הטבעונית בה מציעים חביתת חומוס עם בצל, עלים ושום, סלט גינה, סלסלת מאפים,
מגוון גבינות טבעוניות וממרחים, מוגשים עם מיץ טבעי וקפה.
אחד העם 6, נווה צדק, ת”א | 03-5166329

 

משק ברזילי

 

משק ברזילאימשק ברזילי צילום: דניאל לילה

מנטה ריי
מסעדת חופים וותיקה הידועה באג'נדה "אופטימיות ללא תקנה", לחובבי דגים ופירות ים. אבל ממש לא רק!
ולו בשביל הסיכוי הקלוש שטרם שמעתן עליה, נספר כי המטבח הינו ים-תיכוני ומוגשים בו המאזטים החלומיים ביותר שניסינו! וניסינו. אבל רגע, זה לא הכל. דיברנו על בראנץ' לא?
בתפריט "אוכלים של בוקר טוב" תמצאו את מר קראנצ'י שהוא בעצם ארוחת ה-בוקר של מנטה ריי, לפחות מהנסיון שלנו. יגישו לכן חלה קלויה עם ליבת חציל קלוי, גבינת קצ'וטה, שתי ביצים לבחירה ופינוקים קטנים בצד כדוגמת סלט ולחמים טריים וקוקוטים מלאי טעם. נפלא! כל אלו ועוד רבות, מעשה ידיו של השף הוותיק רונן סקינזיס, באהבה.
רחוב יחזקאל קויפמן 703 תל אביב |03-5174773

 

רביבה וסיליה
הסניף הראשון והאהוב עלינו הוא הסניף ברמת השרון. ללא ספק המקום עם השם יוצא הדופן, צבר מוניטין חיש מהר והפך לאחד המקומות היותר ידועים לבראנצ'ים. הרעיון שלהם היה להקים מקום שיאפשר להציע אוכל ועוגות לבתי קפה וללקוחות פרטיים, אבל כבר עם פתיחתו, הציג סגנון חדש של אפייה ואירוח שהיו פחות מוכרים אז בזמנו.
הכי כיף אצל רביבה וסיליה, הוא המזנון הפתוח בשבת בבוקר. המון סלטים מפנקים וטעימים טעימים (הפלפלים הקלויים!) לצד סלסלות מאפים ובריושים מפתים. כנראה שגם שם נפגש :)
המייסדים 1, רמת השרון | 03-5400179 (יש גם ב- G צמרת תל אביב וגם המעדנייה נמצאת צמוד).

  

גוז' ודניאל בבני ציון
בלב טוסקנה של השרון, במרומי גבעה החולשת על מטעי גפנים, זיתים ופרדסים מאופק לאופק, ממוקמת מסעדת ביסטרו כפרית ושמה גוז' ודניאל. גילוי נאות, המקום האהוב על טל שלנו :) במסעדה מציעים מנות מוקפדות המושפעות מהמטבח הצרפתי-איטלקי, עם נגיעות מקומיות ים תיכוניות.
אין לנו איך להגיד את זה אחרת - הבראנצ'ים הטובים בתבל! בופה מגוון ומרהיב, עשיר בסלטים, גבינות ורטבים, פריטטות ומאפים טריים היישר מהטאבון, כולם עשויים מחומרי גלם טבעיים, עונתיים וסופר טריים. הירקות חייכנים ורעננים ונקטפים היישר מהמשק המקומי. מכאן, לא ניתן לכן לצאת בלי שאכלתן קינוח! פשוט כי את הפאבלובה המפנקת או הבראד פודינג, אי אפשר לשכוח.
רק אל תשכחו להזמין מקום מראש. הרבה זמן מראש.
מושב בני ציון |09-7714122

משייה
כאן כבר לא מדובר רק בבראנץ'. מדובר בעולם שלם. בחוויה עצומה שכולה טעמים, ניחוחות וחזרה למקורות במטבח המרוקאי של אמא אבל באופן הכי מעורר חושים. כלי ההגשה עשויים כולם עבודת יד מדויקת, המיתוג מעורר ההשראה, אפילו המוזיקה האותנטית המתנגנת ברקע. כולם פרי פיתוח של השף יוסי שטרית.
ובכל זאת, באנו לדבר כאן על אוכל, אם הגעתן לבראנץ' אל תוותרו על השקשוקה הלבנה, ביצים עשויות על מצע של רוטב יוגורט, חצילים, תרד ושקדים ומתובלת בסומק, שמעניק טוויסט כיפי ומדויק למנה. זו לצד מימוזה קרה ומיד אחר כך, הופ לשנ"צ.
מנדלי מוכר הספרים 5, תל אביב | 03-7500999
* אל תוותרו על המוזיקה באתר. רק לעצום עיניים.

 

המעדניה
בקיבוץ מרחביה, שוכן בית בית אוכל בוטיקי קסום, המעדניה של השף אייל גימשי. אנחנו כל כך אוהבות לאכול שם! יש שם כל מה שתרצו בדגש על הפרטים הכי הקטנים והשילוב של טעמים מיוחדים ולא שיגרתיים. המעדניה מתמחה בתפריטי בוטיק לחתונות ואירועים מיוחדים (כן, תוכלו למצוא אותו גם אצלנו בפינצטה) ולאחרונה פתחה את הדלתות גם לאירוח אינטימי של ארוחות בוקר שונות מפתיעות. בשביל ליהנות מהארוחה, אתן צריכות לבוא גמישות ומוכנות להרפתקאה, שכן, שף המקום, מכין את המנות לפי ראות עיניו, תוך שהוא מקפיד להגיש אוכל מוקפד ואסתטי מחומרי גלם סופר טריים וברובם הגדול אורגניים, המגיעים מחקלאות מקומית. שימו לב, הבראנצ'ים מתקיימים בימי שישי בלבד! ואנחנו ממליצות מאוד להזמין מקום מראש.
קיבוץ מרחביה | 054-700-0772

בראנצ׳ במעדניה

 

סיטארה
בשבתות כשיש שמש מלטפת, להגיע לכאן בתצפית על הנוף המושלם של חופי צפון תל אביב, ליהנות מהאסתטיקה של הכל אבל בעיקר של המנות, הניחוחות, הטעמים והמרקמים, פורצים את גבולות הדמיון ואנחנו מדברות רק על הבראנץ'! אבל היי, בואו נשאר ממוקדות.
אם אתן אוהבות פירות ים, המנה של מלאווח פירות הים תפגיש טעמים מאד מיוחדים עם החך שלכן. אופציה מדהימה נוספת היא מנת הקרוק מאדאם. טוסט כזה עוד לא אכלתן.
רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב | 03-6996633

 

בינתיים, אנחנו כבר שבעות, אך מבטיחות שהמשך עוד יבוא...

מאת:כלות אורבניות