!We Love Pudding

10.10.12

 

לעבודות המטריפות של "פודינג" התוודענו דרך טפטופי תמונות בפייסבוק כבר לפני כשנה. דרך התיוגים ותחת מעטה המסתורין הכבד שאפף את העניין כולו, הצלחנו להבין שמדובר בזוג נשים מוכשרות בטירוף - עידית יוסף ורעות חיון פיינגולד, שעובדות להן בשקט בשקט על הקמתו של עסק חדש ומסקרן להפליא.

 

 

מהר מאוד החלטנו לבצע מעקב סמוי אחר השתיים, עד שנבין במה בדיוק מדובר וכיצד אפשר לשתף גם אתכן בשירותים הנפלאים שהן מציעות. לשמחתינו הרבה, הן הקדימו אותנו והרי אנחנו כאן עם אחד הפוסטים השווים ביותר שעלו לאחרונה ב"כלות אורבניות".

 

שאלות רבות היו לנו לבנות פודינג המופלאות, שאלות שלשמחתינו הרבה נענו ביתר פירוט ואריכות. האמת שהשתדלנו לערוך את מילותיהן כמה שפחות, מכיוון שאנו בטוחות כי כמונו בדיוק - גם אתן אינכן רוצות לפספס אף מילה של השתיים!

 

 

עידית ורעות, אנחנו הכי סקרניות לשמוע כיצד הכול התחיל.

הכול התחיל מאירוע אחד, שהחלטנו באופן ספונטני וללא שום הצהרת כוונות מוקדמת, לעצב את כולו. ולא סתם לעצב, אלא באופן שבו הוא יעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר שלנו ויהיה "אירוע החלומות". הזמן היה קצר והמלאכה מרובה. בתוך שבועיים בלבד בנינו שולחנות ממזוודות ישנות וצבענו אותן אחת אחת. תפרנו כריות ענק מהבדים המובחרים ביותר, קנינו שמשיות רומנטיות, ולמעשה זו היתה גם הפעם הראשונה בה עיצבנו שולחן מתוקים.

 

שיטוט קטן ברשת הבהיר לנו שמצאנו את הילד השלישי של כל אחת מאיתנו (כן, אנחנו אמהות לשניים). אפשר לומר שהקלישאה הגדולה ביותר עבדה כאן, ובתוך שבועיים בדיוק, מבלי לדבר יותר מידי ולאחר שאפינו, גזרנו, הדבקנו, זילפנו, העמדנו את אירוע חלומותינו.

 

צילום: אילן סבירסקי

 

זה גם הרגע לציין שהשתיים הללו מגיעות כשעימן רקע של שנים בתחום העיצוב וההפקה (אופנה, גרפיקה, קונדיטוריה, עיצוב אירועים), ושילוב היכולות שלהן גם יחד הוא זה שמוליד את האירועים המקצועיים והמתוקתקים האלה. ממש כמו בתמונות מעוררות הקנאה מחו"ל.

 

 

תגידו בנות, אפשר להציע לכן חברות? אנחנו קצת מאוהבות... אתן יודעות מה, בינתיים ספרו על בחירת השם שלכן. ציפור קטנה לחשה לנו שזו הייתה בחירה לא פשוטה כלל וכלל.

במשך שנה שלמה של עבודה אינטנסיבית ומהנה, הדבר היחיד שהתקשנו למצוא היה השם. בעיקר, היה קשה לתמצת את כל העשייה שלנו למילה אחת קטנה.

חיפשנו שם עגול ורך, שממלא את חלל הפה בטעמים וריחות, אך במקביל טומן בחובו עולמות נוספים וקורטוב של נוסטלגיה.

בכל פעם, כששומעים את השם פודינג לראשונה, מיד עולה חיוך מופתע על הפנים. מבחינתנו, פודינג מרמז על כך שבאנו לעשות כיף, לתת שירות מהוקצע תוך הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר.

 

 

את כל היופי הזה שאתן יוצרות, אנחנו חושבות שאי אפשר לפספס אם מביטים בתמונות, אך נשמח אם תספרו לנו מה בדיוק אתן עושות וכיצד אתן יוצרות את האירועים המושלמים האלה (אשר ביניהם ימי הולדת, מסיבות רווקות, ארוחות ערב חגיגיות, ימי נישואין וכמובן גם חתונות)?

כבר מהאירוע השני שעשינו, הבנו שאנחנו לא יכולות להסתפק רק בשולחן מתוקים. עם כל הרעיונות שממלאים לנו את הראש, אנחנו חייבות להתפרס לתחומים נוספים. היום, אנחנו בונות קונספט ונותנות לו ביטוי ויזואלי וקולינרי, מסונכרן אחד עם השני באופן מושלם, ובהשראתו אנחנו יוצרות Giveaways, סידורי פרחים, מספרי שולחן, שלטים, דגלונים, קשים ממותגים ולמעשה, סטיילינג מלא לאירוע. מה שמבדל אותנו, היא העובדה שהכול נעשה בעבודת יד קפדנית ביותר והעיצוב מבוסס על אוספים אישיים. גם אם נרצה, לא נוכל לייצר עשרה שולחנות זהים זה לזה.

 

 

בגדול, אפשר לומר שהשירות שלנו הוא ליצור מעטפת נוגעת ומרגשת הנותנת טעם שונה וערך מוסף לאירוע. בכל פעם מחדש כיף לנו לגלות אורח שנעצר רק בכדי לקרוא את הטקסט שמשולב בסידור הפרחים, שמעביר יד על דגלון שננעץ בקאפקייק על מנת לוודא אם הוא הודבק בשתי ידיים או נקנה בחנות. והכי הכי אנחנו נהנות לשמוע, את השאלה שחוזרת על עצמה בכל אירוע: מי לעזאזל המטורף שעשה את השולחן הזה?!?

 

 

שולחנות המתוקים הוא מנהג עיצובי מקסים ששולט בעולם עיצוב האירועים החו"לי והתחיל אט אט לעשות עלייה לארץ. ספרו לנו בבקשה על שולחנות המתוקים שלכן. איך הלקוחות מגיבים לקונספט השולחן וכיצד הוא משתלב בעיניכן בקונספט של האירוע כולו.

שולחנות המתוקים הם אכן טרנד עולמי, ולפעמים יש אפילו תחושה שזהו, ראינו הכול. שכולם משתמשים באותם האלמנטים, שהרעיון ברור, ומכאן והלאה הכול תלוי בטאץ' של המעצב. ובכן, זה לא באמת כך. כלומר זה כן, במקרה של אנשים שסופגים את ההשראה שלהם רק דרך האינטרנט, נפעמים מהיופי ומן האסתטיקה ומעתיקים, וזה בסדר גמור ולגיטימי.

 

 

אם נזקק את כל העשייה בתחום, שצובר תאוצה רבה בארץ, המקום שלנו על המפה הוא ברור לגמרי. הדיטיילס הם סימן ההיכר שלנו. בדיוק כפי שישנם מעצבי אופנה שמעצבים תוך שימוש בגזרות, ישנם את אלה שמעצבים בדיגום חופשי. שנותנים לדימיון להשתולל, שמרגישים את הגוף תוך כדי, שהאצבעות רצות הרבה לפני ההיגיון. זוהי צורת העבודה שלנו. שילוב בין תכנון קפדני ורמת דיוק הזוייה לפעמים בהכנת האוכל ובקישוטו, לבין הפיתוח הויזואלי של הקונספט.

 

 

מעולם לא התקיימה ביננו שיחה על סגנון העיצוב שלנו. לא החלטנו מראש על הקו. אנחנו פשוט מספרות את הסיפור של הלקוח דרך העיניים שלנו. כשעיצבנו למשל את שולחן מסיבת התה, היה לנו ברור שחוץ ממגדל הכלים המתבקש והמוכר, נשלב גם מיניאטורות בנושא: שרשרת עם ספל תה, שעון אנגלי, פעמון בראש מגדל פרחים וכו', כך שזה תמיד מעבר למקובל ולצפוי. במקרה הזה למשל, בכל פעם שאנשים התקרבו לשולחן הם גילו משהו חדש: כפיות זהב קטנות נעוצות בכל קאפקייק, תיונים מושקעים בעבודת יד ועוד.

 

 

נקודה נוספת היא הטון ששולחן הקינוחים מעניק לאירוע: הוא חגיגי, מעלה חיוך והמון רגש. כל כך שונה מכל האירועים שמעוצבים באותם הכלים שנקנו באותן החנויות בדיוק, ושהושכרו מאותן חברות ציוד. כמה שמחה זה מכניס לאירוע, פתאום יש עוד שיא קטן בחתונה, וכשזה מתכתב עם אלמנטים נוספים בעיצוב החלל שאנחנו יוצרות - יש פשוט מאוד תחושה של משהו שהוא אחר.

 

 

בחתונה הראשונה בה עיצבנו שולחן מתוקים, הבנו, שכדי שכולם יהיו מרוצים, הן מבחינת התוצאה והן מבחינת העלות, כדאי ואף רצוי לשתף פעולה עם הקייטרינג המוזמן. עד היום נתקלנו בשיתוף פעולה מלאה ובחיוך גדול עם כל השפים שעבדנו איתם. בעיקר, היה כיף לגלות שהתוצאה - מרהיבה לא פחות. אנחנו מבססות את שולחן המתוקים על בסיס הקינוחים שהקייטרינג מספק, כאשר אנו שותפות מלאות בבחירת המגוון, יצירת כלי ההגשה והקיבול, ולמעשה מתקיים דו שיח פורה ורציף עד ליום האירוע עצמו.

 

 

זה נשמע לנו כמו פתרון פרקטי שעשוי להוזיל עלויות ולקרוץ לכלות רבות, שהרי בכל מקרה הקינוחים עצמם כלולים במחיר המנה. וכיצד זה מתנהל מבחינת תהליך העבודה אל מול הלקוחות שלכן?

לאחר שיחת טלפון בה הצדדים מרגישים זה את זה, ובהנחה שהכול זורם, נקבעת פגישה ומשם ההמשך ברור. במהלך הפגישה, אנו מקשיבות בתשומת לב לפנטזיות, לאהבות ולרעיונות של הלקוחות, זה בהנחה שיש כאלה כיוון שיש לקוחות שמגיעים אלינו ללא קונספט מוגדר. גם אליהם אנו יודעות להתאים את עצמינו, ותוך בניית האירוע, אנו מובלים ביחד לקונספט הרצוי.

ביננו לבין הלקוחות שלנו מתקיים דו שיח פתוח ופורה, עם תהליך עבודה בוטיקי, בדיוק כמו האירוע עצמו. חשוב לנו שכל לקוח יקבל את היחס שהוא מצפה לו, ולאור העובדה הזאת אנו נוטות שלא לקחת מספר רב של אירועים בפרק זמן קצר.

 

 

ומענייני פרקטיקה, נעבור לענייני רוח. מהם מקורות ההשראה שלכן?

כמו כל מעצב, גם אנחנו מתעדכנות באופן קבוע במה שקורה בתחום עיצוב שולחנות המתוקים בעולם, אבל הקסם האמיתי הוא כאשר מתקבלת השראה מחפץ מעניין או אפילו מסדרת טלוויזיה של הילדים. כשפתאום נדלקות העיניים ואנחנו יודעות שפיצחנו את זה, מצאנו את הדופק של האירוע.

 

צילום: דן מילר

 

אז מה נאמר לכן כלות אורבניות יקרות שלנו? היה לנו וואו אחד גדול לארח את בנות פודינג המגה-מוכשרות ואין לנו ספק שכל אירוע, קטן כגדול, יוכל ליהנות ממגע הקסם ואבקת הפיות של רעות ועידית.

 

שמענו מהן גם כמה תכנונים לאירועים עתידיים, עם שולחנות מתוקים מקסימים ועיצוב שמשלב בין טרנדים באופנה לבין עולם האירוח והאירועים. האמת, שאין לנו מושג איך נשב בשקט ונמתין לתמונות האלה, אך דבר אחד בטוח - לא נשכח לשתף גם אתכן בהן. היו מוכנות!

 

*הפוסט נכתב במסגרת שיתוף פעולה תכני-מסחרי. עבודות נוספות של בנות "פודינג", ניתן למצוא בעמוד הפייסבוק שלהן.

מאת:כלות אורבניות