Mix & Match

19.03.15

חמש השנים בבלוג-מגזין שלנו לימדו אותנו כי אלכוהול הוא לא רק דרינקים שנמזגים לתוך כוסות יפות ומעוצבות - כי אם תשומת הלב לפרטים הקטנים, הדואט בין הרכיבים האלכוהוליים לבין התיבול הנכון והקריצה הקטנה של הפרי שעושה את כל ההבדל או כפי שמכנים זאת: מיקסולוגיה. 

 

מדובר בתורה שלמה המאפשרת שילוב בין כמה משקאות חריפים ואיזון בין מרכיבים דומיננטיים לעדינים יותר כך שהתוצאה שמתקבלת הרמונית ונעימה לחיך. גם בעולם האירועים אנו רואים יותר ויותר זוגות וברים אשר אינם חוששים מאמנות המיקס אנד מאץ' ומיטיבים לשקשק, לנער, לתבל ולשדך בין כמה סוגי דרינקים אלכוהוליים, עד שנרקח לו לבסוף המשקה שהופך להיות משקה החותם של הערב.

 

 

גם מקומות אשר שמים דגש מיוחד על תפריט האלכוהול הופכים להיות נפוצים יותר, מתוך ההבנה כי הדרינקים הם רכיב חשוב בכל מופע קולינרי באשר הוא. כזה הוא בדיוק הספייסהאוס (Spicehouse) שנבנה על גבו של בית מרקחת ישן נושן, וינטג' אמיתי בלב תל אביב. במקום להעלים כל זכר למקום, הוחלט להפוך את כל בקבוקי המדידה והכלים בעלי השיק של פעם, לחלק בלתי נפרד מהשפה של הבר - מה שהופך אותו לסוג המקומות המיוחדים שאנו כל כך אוהבות.

 

 

נפלה בחלקנו הזכות לפגוש את אלי דדיאנקו (Ali Dedianko), הלא היא השגרירה הבינלאומית של וודקה belvedere, בדיוק בנקודה בה רצינו ללמוד עוד אודות מיקסולוגיה. פגשנו אותה בספייסהאוס ושם, כשהוודקה והוורמוט הם כחומר ביד היוצר - היא רקחה עבורנו ספק דרינקים וספק שיקויים יפים וטעימים. תוך כדי מלאכתה, היא סיפרה לנו על חשבון האינסטגרם שלה Planes_view, בו היא מתעדת את מסעותיה ברחבי העולם ממעוף כנף המטוס ואת כל המראות הנפלאים שהזדמן לה לפגוש הודות לאהבתה לאלכוהול משובח. 

 

 

 

בדיוק כמו אלי, גם אנו רואות באלכוהול כעולם ומלואו ומכאן שלא מדובר רק בבן לוויה של תפריט האוכל, אלא תחום נפרד שעומד בפני עצמו ומתכתב עם שאר עולמות הלייף סטייל היפים שאנו כל כך אוהבות וכותבות עליהם.

 

 

הופתענו לראות כיצד דרינקים המבוססים על רכיבים דומים, יכולים להיות שונים כל כך ברגע שמשנים מעט את סדר הפעולות, מוסיפים ניעור או רכיב קטן אך משמעותי שלא היה נוכח קודם - וזוהי בדיוק המיקסולוגיה, שמוכיחה לנו כי השלם תמיד גדול וטעים מסך חלקיו.

 

כדי שגם אתן, כלות אהובות שלנו, תוכלו להתנסות בכיף הזה, ביקשנו מאלי לחלוק איתנו שניים מהמתכונים האהובים עליה. מומלץ להניח את האקססוריז שלכן בצד על השולחן ולהשקיע את כל כולכן במלאכת הערבוב והשילובים - אולי בזכותה יווצר הקוקטייל של אירוע החתונה שלכן ומה שבטוח, כך תוכלו ליצור דרינק טעים... אז צ'ירס!

 

 

 

 

קפירושקה אשכולית:
50 מ"ל בלוודר אשכולית אדומה (Belvedere Pink Grapefruit)
2-3 רבעי פלחים של אשכולית אדומה טרייה
1-2 כפיות סוכר

 

הכנה:
לערבב את רבעי פלחי האשכולית עם הסוכר
להוסיף בלוודר אשכולית דומה ומעט קרח גרוס
למעוך מעט את הכל באמצעות עלי או כף
לכסות בעוד קרח כתוב ולקשט בפלח טרי של אשכולית אדומה

 

 

 

בלוודר מרטיני קלאסי:
60 מ"ל וודקה בלוודר (belvedere)
10 מ"ל לילט בלאנק (יין מתובל) או וורמוט לבן (כמו מרטיני ביאנקו)

 

הכנה:

מערבבים את הוודקה עם היין המתובל או הוורמוט
בכוס ערבוב מלאה בקרח עד שהמשקה מאוד קר.
מסננים לכוס מרטיני מקוררת
ומקשטים בקליפת אשכולית וורודה.

 

יצא לכן להתנסות בהכנת אחד המשקאות? נשמח לראות את התוצאה בתגובות! 

 

קרדיטים

צילום סטילס: חיים אפריאט

צילום וידאו: המסרטה

תכשיטים: ליאור שולק

וודקה: Belvedere, יבואן י.ד עסקים

תודה מיוחדת לספייס- האוס (spicehaus) ואלי דדיאנקו (Ali Dedianko)