בשורה לפודיז: החוויה הקולינרית החדשה של 'ביער'

01.10.24

אם אתן מבלות הרבה בקבוצה הסודית שלנו (איך לא, זה הכי ממכר) בטח שמתן לב שביער הוא אחד מגני האירועים הבולטים שמופיעים שם, ולא מעט כלות מציינות אותו כאחד מהספוטים הכי חלומיים שיש. 

 

אחת הסיבות לכך, בעינינו, נובעת מהשילוב המדויק בין אווירת טבע של מרחבים ירוקים ויפים, לבין פרפקציוניזם והקפדה על הפרטים הכי קטנים. זה מתחיל מהיער הטבעי והגן המטופח וממשיך עד לעיצוב התאורה - בכל דיטייל מושקעות מחשבה ואהבה, וזו בול המשמעות של סטנדרט גבוה בתחום האירוח. 

 

ביערררר

(צילום: מרווין שישפורטיש)

    

מרווין שישפורטיש 2

(צילום: מרווין שישפורטיש)

 

גם הקולינריה במקום תמיד הייתה מוקפדת ואיכותית, אך בימים אלה, המקום עובר שינוי משמעותי בגזרה הזו, במטרה לייצר לאורחים חוויה אמיתית של מסעדת שף. כמו שאתן בטח מבינות - כשזה מגיע ממקום כמו ביער, זה הולך להיות הכי וואו. 

 

על הקונספט הקולינרי החדש אמון השף אבי ביטון, אחד השפים הבולטים בארץ שמככב בתוכניות טלוויזיה (ביניהן גם מאסטר שף, אליה יצטרף בקרוב), הוציא ספרי בישול וכיום הוא השף של מסעדת קפה פופולר ויאסו התל אביביות. את הקונספט הייחודי יוציא לפועל קייטרינג Porcini by Avi Bitton. 

   

1

 

2

    

4

 

5

 

6

 

פיין דיינינג בחתונה שלכן 

 

כדי להבין עד הסוף את הקונספט החדש ישבנו לשיחה עם השף אבי ביטון, שהסביר לנו את כל הרציונל מאחורי המהלך. "המטרה שלנו הייתה ליצור חוויית בילוי חד פעמית לאורחים, בדיוק כמו ארוחה במסעדת שף נחשבת או וויקאנד במלון", מסביר ביטון, "כדי לעשות זאת לקחנו את חוויית הפיין דיינינג והבאנו אותה לעולם האירועים". 

 

איך זה בא לידי ביטוי? אחת המשמעויות הראשונות עליה מספר ביטון היא שימוש בחומרי גלם משובחים, בדיוק כמו אלה שמגיעים למסעדות של השף, כדי להביא את אותה חוויית קולינריה מצוינת של המסעדות גם לאורחים בחתונה. 

 

"התפריט שבנינו פונה לכל חיך", הוא מוסיף, "מכיוון שבשונה ממסעדה, האורחים בחתונה הם לרוב קבוצה מגוונת: יש קרניבורים ויש טבעונים, נועזים קולינרית או שמרנים. הרעיון היה לבנות תפריט שיוציא את כולם עם חיוך על השפתיים. ירקות וקטניות מקבלים מקום של כבוד עם מנות מדהימות, וכל נתח דג או בשר הוא איכותי ביותר".  

 

מבט אחד בתפריט החדש, ממחיש בעינינו היטב את המסע הקולנרי המלא שהאורחים שלכן עומדים לעבור. 

  

7

 

8

 

9

 

10

 

חגיגה של מראות, ריחות וטעמים 

  

החוויה מתחילה בעמדות קבלת הפנים שמספקות שואו של ממש. בין המנות שהאורחים יהנו מהן בשלב זה של הערב אפשר לציין את הקרודו דגי ים שכולל מגוון של דגים טריים עשויים פרי סטייל בשילוב ירקות וויניגרטים ממזרח למערב. מנה נוספת שתוכלו להנות ממנה היא עוף צ'אנג מאי, שכוללת עופות ללא עצמות הצלויים בכדי חרס תאילנדיים מוגשים עם איטריות סומן ברוטב תאילנדי מסורתי ועלים ארומטיים. יש אפילו מנה מסורתית עם טוויסט: סאלוף בסירי פלא מכרם התימנים, ובה פיתות סאלוף שנאפות במקום בסירי פלא של פעם, עם המון דברים טובים. 

 

11

 

12

 

13

 

14

 

בארוחה עצמה ניתן לבחור בין הגשה לשולחנות עם תפריט להשלמת חווית המסעדה, או בבופה. היא כוללת ראשונות מושלמות, כמו לדוגמה קונפי חציל עם ויניגרט מזרח רחוק ובצל ירוק, סיגר דג מרוקאי אסלי, סלקים צלויים עם בלסמי מצומצם, פיסטוקים ופרמזן טבעוני. וזו באמת רק ההתחלה. 

 

גם בעיקריות תוכלו לבחור בין מגוון מנות כמו סטייק אנטרקוט, פירה כמהין וציר ערמונים; נתח אונטריב בצלייה איטית, ציר מעושן ופירה ירקות כתומים. הטבעונים יוכלו ליהנות ממנת אסאדו דלעת עם ציר תמרים ופריקי מעושן - וזה רק על קצה המזלג.

 

15

 

16

  

ההיכרות של ניר, מהבעלים של 'ביער', עם שף אבי ביטון הולכת אחורה שנים רבות, בין השאר מהתקופה שבה אבי היה השף של הקייטרינג הנחשב מזל טלה. הפעם, השניים שילבו שוב כוחות כדי לייצר מוצר באיכויות מעולות, ולבנות לאורחים שלכן חוויה מיוחדת במינה.

 

השף יניב אורן העומד בראש קייטרינג פורצ'יני הוא האיש שנבחר לדייק את הפרטים הקטנים, ולהביא את כל איכויות המסעדה - שמגיעה לרוב עם כמויות סועדים קטנה יותר - לאירוע של מאות אנשים. 

 

17

 

18

 

19

 

20

 

אנחנו בטוחות שמעכשיו, זוגות שיגיעו ללוקיישן בגלל המוניטין והשם, יישארו - בין השאר - גם בגלל הקולינריה החד פעמית, שמתעלה לסטנדרטים המדויקים של המקום כולו. מכירות את הכלות שאומרות: "בא לי להיות אורחת בחתונה של עצמי?". זה בדיוק זה. 

  

21

 

22

 

23
קרדיטים:

צילום: עידן חסון - ברנדו פוטוגרפי

 

 

מאת:כלות אורבניות