פודיז? זה בשבילכן - כל הטיפים החשובים לבחירת הקייטרינג לחתונה

25.12.18

נניח שכבר החלטתן על לוקיישן לחתונה, ובחירת הקייטרינג היא לא משהו שמונחת עליכן מלמעלה, אתן מקבלות משימה חדשה והיא לבדוק למעשה מי יהיה אחראי על הגשת המנות באירוע שלכן. אם מבחינתכן חוויה קולינרית מעולה בחתונה זה מאסט, או יותר נכון – אחד הדברים החשובים ביותר שצריכים להיות בה אם לא ה-, אנחנו ממליצות בחום שתמשיכו לקרוא.

 

בתור חובבות אוכל מושבעות החלטנו לבדוק, לחקור ולרכז עבורכן טיפים מעולים לבחירת קייטרינג שאתן ממש צריכות להכיר רגע לפני שתיגשו למשימה. אנחנו מציעות לכן לעבור עליהם, לשאול את ספקי הקייטרינג את כל השאלות, ורק אחרי שסימנתן וי על הדברים החשובים לכן – ללכת על זה. בואו נתחיל.

 

 

plate2

(צילום: Adventures in cooking)

 

1. ודאו כי יש לעסק רישיונות


אל תירתעו מלשאול את הקייטרינג אם יש להם רישיון עסק בתוקף, שכן זה מעיד בראש ובראשונה על יושר וכך תדעו שלא תיפלו קורבן לעבודה חובבנית. הדבר השני שצריך לבדוק הוא האם לעסק יש רישיון יצרן ממשרד הבריאות, שזהו רישיון הניתן לכל גוף המייצר מזון. 

 

2. בררו על יכולת תפעול וניסיון


בדקו כמה זמן הקייטרינג קיים ועובד בתחום החתונות בפרט. אם החתונה שלכן תיערך בלוקיישן לא שגרתי, כמו חיק הטבע, חוף הים או מקום אחר בסגנון, כדאי לבחור בקייטרינג שמתמחה באירועים מסוג זה. מה נחשב למספיק זמן ניסיון? לפחות שלוש שנים.

 

3. בקשו לקבל המלצות


אתן יכולות לבקש מנציגי הקייטרינג עצמו, או לחפש ברשת (למשל ב-Wedrevriews) שם זוגות שכבר התחתנו מפרסים את המלצותיהם על הספקים השונים. אין חכם כבעל ניסיון ויכול להיות שביקורת שתקראו תשנה לכאן או לכאן את ההחלטה שלכן.

 

4. התחשבו בחוויה אישית מוצלחת


בין אם הקייטרינג ערך טעימות שמאוד נהניתן מהן או שכבר טעמתן מהמנות שלו בחתונות שהייתן בהן, זכרו שאין כמו החוויה האישית בכל הנוגע לקבלת ההחלטה על הקייטרינג שלכן. אם כל החוויה הקולינרית הייתה ממש מוצלחת עבורכן – זו אינדיקציה מעולה.

 

5. בדקו האם יש חיבור אישי עם הצוות


אנחנו חוזרות על המילה "חוויה" בהקשרים שונים, ויש לכך סיבה. לא רק האוכל הוא מה שחשוב, גם כשמדובר בספק אוכל, אלא החומר האנושי. נציגי הקייטרינג הולכים ללוות אתכן עוד מלפני האירוע, ואתן צריכות להרגיש ביטחון ותחושה של הליכה שלהם לקראתכן. מה זה כולל? התחשבות בבקשות שונות שלכן לגבי התפריט, זרימה עם חלומות קולינריים שלכן ועוד ועוד.

 

 

plate3

(צילום: Adventures in cooking)

 

 

6. תאהבו את צורת ההגשה


אנחנו בעידן שבו זה כבר ידוע שלא מספיק להגיש מנה טעימה, אלא צריך שהיא תהיה גם אסתטית. כמעט כולנו חוטאות בצילום תמונות של אוכל והעלתן לאינסטגרם, לכן, חשוב שתתחברו לצורת ההגשה של המנות. האורחים שלכן קודם כל יאכלו עם העיניים, וחשוב שמה שהם יראו יהיה ברמה הגבוהה ביותר.

 

7. היו שבעות רצון מהשפע בתפריט


בהמשך לסעיף הקודם, מאחר וכמעט כולם נעשו חובבי קולינריה באופן זה או אחר (האחריות מוטלת על תוכניות הריאליטי שעוסקות בתחום, אם תשאלו אותנו), אתן צריכות להיות שבעות רצון מהשפע שהתפריט מציע. מומלץ לעבור על רשימת המנות האפשריות, לראות שיש מגוון ומענה לכל מני סוגים של טעמים ומנות (למשל יותר ממנה אחת לטבעונים, צמחונים או ילדים).

 

8. בררו הכל על תפעול האוכל באירוע


למשך כמה זמן יוגשו המנות במהלך החתונה? האם יש זמן מוקצב לסרוויס? מתי מוגשים הקינוחים? אתן צריכות לדעת את כל הדברים הללו מראש כדי להיות בשליטה על מהלך האירוע שלכן. תשאלו את כל השאלות, הבהירו את מה שחשוב לכן וכמובן – בררו על כמות המלצרים. בעינינו היחס צריך להיות מלצר אחד לעשרה אנשים כדי להבטיח שירות מהיר ונגיש.

 

9. עמדו על איכות וטריות האוכל


בסופו של דבר, המוצר שבשבילו תשכרו את חברת הקייטרינג הוא אוכל, וחשוב שהוא יהיה הכי איכותי והכי טרי. ודאו כי החברה משתמשת בחומרי גלם מהטובים ביותר בשוק, זה אומר בשר משובח (בררו מהיכן הוא מגיע), דגה טרייה, ירקות עונתיים ועוד. מותר ורצוי שתשאלו האם הבישול נעשה במקום או כמה ימים מראש, האם הירקות והפירות נקנים או נקטפים באותו היום וכו'.

 

all to know food like

 

כמובן שבמסגרת המחקר שלנו היינו חייבות לעומק את עניין הקולינריה. מלבד הטיפים וההמלצות, בחרנו כמה מנות אקסטרה מהממות שנתקלנו בהן, שיכולות להעניק לכן רעיונות בכל הנוגע לבניית התפריט לקראת החתונות שלכן. מזהירות מראש: מומלץ לצפות בתמונות כשאתן שבעות פלוס. 

 

ניוקי בעבודת יד - קייטרינג גוסטו (ריברסייד)

 

ניוקי תפוחי אדמה קלאסי העשוי בעבודת יד ומבושל במקום לעיני האורחים. האורחים יוכלו לבחור מתוך מגוון רטבים לפי טעמם, ואנחנו יכולות רק לדמיין את החום הזה שמתפזר בגוף עם הביס הראשון. יאמי.

 

למה בחרנו במנה? מנות קלאסיות שעוברות ריענון מסויים בהגשתן זה משהו שתמיד עובד מבחינתנו. וכשמדובר בניוקי רך כמו ענן שמגיע עם רטבים והתוספות הכי נכונות, ההצלחה מובטחת. 

 

all to know food like(צילום: מורן מעיין)

 

קרואסון פריקסה - קייטרינג אלומות

 

האמת שאנחנו מתחילות להיות רעבות רק מלקרוא את המרכיבים של המנה הפוטוגנית הזו: איולי אריסה, לימון כבוש, אריסה ביתית, תפוח אדמה, ביצת שליו ופטרוזיליה קצוצה וכל זה בקרואסון מתפצח ומהביל. נשמע לנו סופר דלישס.

 

למה בחרנו במנה? טאץ׳ של המטבח התוניסאי, טאץ׳ של המטבח הצרפתי - השילוב הזה מצא חן בעיננו ממש, בעיקר בזכות התוצאה המרעננת והמיוחדת שמגיעה בדמות הפריקסה המטריף הזה. 

 

all to know food like(צילום: אמיר מנחם)

 

עראייס - צל החורש

 

פיתות קטנטנות וקריספיות, בתוכן בשר לוהט, סביבו ירקות, שום ונגיעה של פלפל חריף. בואו, התיאור הזה לא נשמע לכן כמו המנה האולטימטיבית לשלב קבלת הפנים בחתונה?

 

 

למה בחרנו במנה? השילוב של בשר ובצק זוכה לשלל טייק-אופים בעולם הקולינריה בכלל ובעולם החתונות בפרט, וכשהוא מגיע במגוון מרקמים כמו כאן ובצורת הגשה כיפית של מנת ביס, זה לגמרי קונה אותנו.

 

all to know food like(צילום: איציק סינטוב)

 

פולנטת תירס - חוות אלנבי

 

כנראה שיש סיבה שהמנה הזו מככבת בכל כך הרבה תפריטים של מסעדות גורמה, היא פשוט מדהימה: פולנטת תירס בליווי תבשיל פטריות וכמהין שמוגשות בכלים קטנטנים ומתוקים.

 

למה בחרנו במנה? אין, אבל פשוט אין סיכוי שתוכלו לטעות עם פולנטה. המרקם הקרמי והמפנק והסיומת הריחנית של פטריות הכמהין יוצרים סחרור מושלם בין מרקמים לטעמים, ומי צריך יותר מזה כשמדובר במנה המוגשת בחתונה?

 

 

all to know food like

(צילום: אייל פאר)

 

מיני בורגר עסיסי - אדום קייטרינג (בת הגלבוע)

 

קבלו אותו: הסנדביץ׳ המשודרג, המפגש הכי משמח שיכול לקרות בין לחמניה לקציצת בשר איכותית, המבורגר! במקרה הזה, מדובר במיני-בורגר, שמלבד העובדה שהוא בגודל המושלם, הוא מלווה בשלל תוספות היסטריות: גוואקמולי, ביצת עין וירקות טריים. 

 

למה בחרנו במנה? אחד היתרונות הגדולים בהמבורגר הוא שלרוב, בביס אחד ניתן לטעום מכל הטוב שיש לו להציע ולחוות את כל הטעמים והמרקמים. וברגע שהביס הוא מושלם, כלל החוויה הקולינרית מושלמת גם היא. 

 

all to know food like

(צילום: אדום קייטרינג, בת הגלבוע)

 

עמדת פיצות ופוקצ'ות - שף נודד

 

בדוכן המאפייה אופים בקייטרינג שף נודד שלל בצקים הנאפים בטאבון או בתנור ענק. התוספות מעל הפחמימות המנחמות הללו הן מגוונות: ירקות טריים או קלויים שהוכנו במקום, רטבים, נקניקים, גבינות, שרימפס, עשבי תיבול וכן, גם מתוק כמו נוטלה וחמאת בוטנים. 

 

למה בחרנו במנה? אנחנו פשוט לא עומדות בריח של לחם טרי ולוהט, ועצם המחשבה שהוא ילווה חלק ניכר בחתונות יוצרת בליבנו תחושה חמימה. 

 

all to know food like

(צילום: שף נודד)

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)