חתונת חצר מעוצבת: כך תעשו זאת

21.05.19

אנחנו לא יודעות אם לכן זה קרה, אבל מאז הביקור של החתונה של דנה ואור בבלוג שלנו, אנחנו לא מפסיקות לחשוב על חתונות חצר. יכול להיות שזה קרה כיוון שזה היה חלום עבר שלנו, או פשוט כי זו הייתה חתונה מדהימה, אבל החלטנו להרים את הכפפה ולבדוק עם המפיקה שעומדת מאחוריה, ספיר זוהב, מה בדיוק נדרש כדי להרים חתונת חצר יפה שכזו, שלב אחר שלב.

 

כך שאם אתן חושבות על חתונה בחצר האחורית, נראה לנו שהטיפים והתובנות של ספיר יהיו מעולים בשבילכן, כי תכל׳ס, אין כמו הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם החתונות.

 

gallery 1

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 2

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 3

(צילום: יוליה טוקרב)

 

השלב הראשון - פגישה עם המפיקים:

 

אחרי שחשבתן יחד עם בני או בנות זוגכן על הקונספט של חתונה בחצר, תיערך הפגישה עם המפיק או המפיקה. מדובר בפגישה ראשונית בה נקבע הקו המתווה את האופן בו החתונה תיראה ותתנהל, ולרוב תיערך מספר חודשים לפני האירוע.

 

במהלך הפגישה תעלו את כל הדברים שהם בגדר מאסט עבורכם ומה אתן מדמיינות, ומנגד, המפיקה תבדוק האם הלוקיישן המדובר מתאים לויז׳ן שלכן. לאחר תחקיר מקיף, תוכלו לתכנן יחד את האירוע, לבנות את התקציב, לתכנן את הסקיצה, לחשוב על קונספט ותוכן.

 

חשבו יחד עם המפיק או המפיקה על כל הפרטים החשובים, קטנים כגדולים. גודל השטח ביחס אל כמות המוזמנים, תוואי השטח, תקציב, מועד בשנה, חניה ועוד ועוד. לכולם משמעויות כשמדובר בהפקת אירוע במקום שבבסיסו לא נוצר לאירוח אירועים גדולים.

 

gallery 4

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 5

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 6

(צילום: יוליה טוקרב)

 

השלב השני - בחירת הספקים:

 

בשלב זה צוות ההפקה בוחן את האפשרויות המתאימות לזוג מבחינת תקציב וסגנון, וכך בוחר לאילו ספקים לפנות - בגזרת הלוגיסטיקה, הקולינריה, המוסיקה ועוד ועוד.

 

בכל הנוגע לעיצוב (המרהיב) בחתונה של דנה ואור, ספיר חברה אל המעצבת גוני שביט. יחד, בהתאם למסקנות הפגישה הראשונית עם הזוג, יצרו סקיצה שחילקה את החצר לשני אזורים: קבלת פנים וחופה ומתחם המסיבה. הן השתמשו ביתרונות הייחודיים של החצר (למשל, תוואי השטח הקיים במקרה הזה חילק באופן טבעי את החצר לכמה אזורים), ויצרו את ההתאמות הנדרשות לסדר העדיפויות של דנה ואור. 

 

gallery 7

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 8

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery 9

(צילום: יוליה טוקרב)

מתוך הפינצטה שלנו

 

gallery 10

(צילום: יוליה טוקרב)

 

השלב השלישי - החתונה:

 

כמובן שעד החתונה עצמה קיימים כמה שלבים נוספים כמו בניית לו״ז, פגישת הספקים בשטח וההקמות. כל אלו מתקיימים בשיתוף פעולה ושיח מלא בין צוות ההפקה לבין הזוגות, כדי להבטיח את התוצאה המושלמת ביום האירוע. 

 

יש לקחת בחשבון שמדובר בשלבים שנעשים יחסית בקירוב ליום החתונה, וגזירת הזמנים במקרה הזה היא קריטית. כך, למשל, בחתונה של דנה ואור, שהתקיימה יום אחרי חג, היה על הספקים לעבוד על ההקמות לפני כניסת החג כדי לעמוד בזמנים.

 

gallery 11(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery12

(צילום: יוליה טוקרב)

 

האם חתונת חצר מתאימה לכן?

 

לפי ספיר, יש לא מעט גורמים שיש לקחת בחשבון (והסיכוי שלא חשבתן עליהן הוא די גבוה). אלו כמה מהם -

 

1. גודל ותוואי השטח- חשבו האם גודל השטח עליו חשבתן תואם את כמות המוזמנים בחתונה שלכן, והאם סוג השטח בו החתונה תתקיים מתאים לאירוע. כך, תוכלו ליצור בהתאמה את סגנון ההושבה, הקייטרינג והעיצוב. 

 

2. תקציב- ישנה טעות נפוצה לחשוב שחתונה בחצר הבית תחסוך בעלויות, כשלמעשה, מדובר בבניית אולם אירועים קטן במקום שאינו מיועד לאירועים, מה שעשוי לייקר את ההוצאות. 

 

3. מועדים בשנה- אמנם בורכנו במזג אויר שמשי כמעט בכל ימות השנה, אבל בחודשים מסוימים מרחף גשם פוטנציאלי. מאי-ספטמבר עם בדרך  כלל המועדים בטוחים יותר, כשניתן לחרוג במעט גם לאפריל ואוקטובר. לכל מקרה שהוא, חשוב למצוא תכנית חלופית - מקום אחר או אופציה להקמת אוהל למשל. 

 

4. חניה- כיוון שאירועים מסוג זה נערכים לרוב באזורי מגורים, עניין החנייה הוא עניין קריטי, שכן מצד אחד חשוב לדאוג לנוחות האורחים, ומצד שני צריך לדאוג שלא לפגוע ברווחת התושבים. כשמחליטים לערוך אירוע בבית, צריך לתכנן היכן תמוקם החנייה, כשאפשר להיעזר בחניונים קרובים או בשירותי שאטלים או וואלה פארקינג, וכמובן, לא לשכוח סדרני חניה.

 

5. שכנים- מומלץ לעדכן אותם מראש ואפילו לרתום אותם לעניין, כדי למנוע תקריות לא נעימות.

 

6. חוק הרעש- זכרו שהחוק מתיר לנגן מוסיקה עד 23:00 בלילה בימי חול ועד חצות ביום שישי, ובכל הימים, עד ווליום מסוים.

 

7. ביטוח- אל תשכחו לבצע ביטוח צד ג׳ לאירוע.

 

8. מים וחשמל- יש צורך בנקודת מים למטבח ולשירותים ולדאוג למקור חשמל (יכול להיות מסופק על ידי גנרטור, שכדאי לוודא שקיים גם לו גיבוי).

 

9. אבטחה- בין אם לתחושת הביטחון או בין או לשמירה על הכספת, מומלץ.

 

gallery13

(צילום: יוליה טוקרב)

מתוך הפינצטה שלנו

 

gallery16

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery17

(צילום: יוליה טוקרב)

 

gallery18

(צילום: יוליה טוקרב)

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)