10 המכות של כלות בדרך לחתונה

29.03.18

אף אחד לא אמר שתהליך תכנון החתונה יהיה קל (אבל מצד שני גם לא הזהיר אותנו שהוא כזה קשה), בדיוק בגלל אלה המשפט הנודע לפיו יש ליהנות גם מהדרך ולא רק מהיעד הוא נכון שבעתיים בכל הנוגע לחתונות – הרי בכל זאת, מדובר באירוע בן כמה שעות בלבד שמתכננים מספר חודשים קדחתניים. חשבתן שאתן לבדכן בסיפור? אז זהו, שממש לא! קבלו את 10 המכות הבלתי כתובות שכל אחת מאיתנו חווה בדרך לחתונה.

 

1. לתכנן את סידורי ההושבה


להכין את רשימת סידורי ההושבה לחתונה זהו לא פחות מסיוט. הרי במשפחה שלכן דוד חיים לא מדבר עם דודה צילה, שצריכה לשבת בנפרד מסבתא שוש כי מאז הריב הגדול הן לא מדברות. והיי, עוד לא דיברנו על כך שבצד שלו אוהבים להשאיר דברים לרגע האחרון, ושתי דקות אחרי שכבר סיימתן להושיב סט של שלושה שולחנות מורכבים במיוחד (או לפחות חשבתן שסיימתן), לפתע מודיעים לכן שלמשפחת לוי יצטרפו ארבעה אורחים נוספים – והסיוט מתחיל בשנית. הצילו!

 

gallery 2

(צילום: איל הצילום)

 

2. חצ׳קונים


אם תציצו בערך "חצ'קונים" במילון, תיווכחו שהוא מופיע לצד ערך נוסף ושמו "חוק מרפי". הרי ברור ששבוע לפני החתונה יצמחו לכן שני חצ'קונים בגודל של מרפק במרכז הפנים! לא משנה כל טיפולי היופי והקילוף וההזנה והחידוש שעשיתן אצל הקוסמטיקאית עוד חודשים קודם, ושהקפדתן לרחוץ פנים פעמיים ביום ולמרוח קרם הזנה מיוחד שעשוי מאצות מיוחדות שמגיעות מאזור מיוחד ושעולה סכום מיוחד בהחלט, דווקא כמה ימים לפני החתונה תגלו שיש לכן אורחים חדשים על הפנים ושעולמכן, פחות או יותר, חרב עליכן. הערה: כמובן שבמקום חצ'קונים עשויים להופיע גם כאבי צמיחת שן בינה, אדמומיות על העור או כל מטרד בלתי צפוי אחר. יאי!

 

מתוך הפינצטה שלנו

3. חלומות (או יותר נכון, סיוטים) על החתונה


לדרוך על השמלה וליפול, לשכוח את הטבעות בבית, לא לישון כל הלילה שלפני, להיראות מפוחדות כמו שפן סלעים בצילומי הזוגיות, לגלות שנגמר כל האלכוהול בבר, לפחד שהוא ישבור את הרגל בדרך לשבירת הכוס, לאבד את הכתובה, לשפוך יין על עצמכן בחופה ומה לא. התקופה שלפני החתונה מאופיינת בסיוטים ליליים חוזרים ונשנים תחת הקונספט של "כל מה שעלול להתפקשש בחתונה – המיטב". שמישהו כבר יעיר אותנו!

 

gallery 2

(צילום: לוז)

 

4. אישורי הגעה


זהו לא רק המטרד הפיזי של להתקשר ולברר מי מגיע, באיזה היקף והאם ודאי או שמתנדנד, אלא שזהו בעיקר החשש כי כמה רגעים לפני, ובעיקר ביום החתונה עצמו, המוני אורחים פשוט יבריזו. אתן חוששות כל כך, שלמרות שבהתחלה רציתן לבחור בחתונה אינטימית ומרגשת שבה תכירו את כל האורחים, עם הזמן שחלף הסכמתן כבר להתפשר ולאפשר לאמכן להזמין אל כל החברות מהספרייה, ועוד לא דיברנו על העדכונים בזמן אמת שניתנים לכן סביב כל אורח לא מוכר כזה או אחר. אכן, רגעים קשים.

 

5. לנסות להשתלט על יותר מדי פרויקטים במקביל


אז תכננתן לחסוך קצת בעיצוב ובעיקר רציתן להפגין את החוש היצירתי שלכן מז'אנר ה"וואו, לא יאומן – הכנת את כל זה?!". מחשבה נהדרת, והיי – כמה זמן כבר ייקח לעטוף את עציצי התבלין בבד יוטה? אז זהו, שלא מעט בכלל! ובדרך בטח בד היוטה ייגמר לכן, ותצטרכו לנסוע שוב לחנות היצירה, וחכו, עוד לא דיברנו על רגעים מאתגרים עוד יותר - למשל כמו שערב לפני החתונה תבקשו מכל בני המשפחה מדרגה ראשונה לעזור לכן להשלים את הכנת סידורי ההושבה - ובדיוק אז תגלו שאין לכן מספיק ברווזונים לקשור אליהם סרטים מפונפנים!

 

אין ספק שתהליך ה-DIY מביא אותנו לתוצאות מושי מושלמות, אבל חשוב רק לזכור שכמו כל דבר טוב אחר בחיים, יש קצת קשיים בדרך, ובסופו של יום "הקשיים" האלו יהפכו לסיפורים הכי משעשעים שתזכרו מתקופת החתונה (מודות).

 

gallery 2

(צילום: לוז)

 

6. להתלבט לגבי השמלה (אחרי שכבר הצלחת לבחור אותה)


כל התהליך הזה של "לבחור שמלה" אף פעם לא נגמר באמת בבחירה של שמלה, כי הרי גם אחרי שכבר בחרתן שמלה, סביר שפתאום תקבלו רגליים קרות לגביה! האם בחרתן את השמלה הנכונה? האם היא מספיק וואו? האם היא בעצם מתאימה לכן? כמובן שכשמדובר בתהליך של תפירת שמלה מאפס מדד החששות מכפיל את עצמו בחזקת עצמו. אוף, למה אין תלבושת אחידה או משהו?!

 

gallery 2

(צילום: אורלי פרל ניר)

 

7. לבחור שיר חופה ייחודי


כי מצד אחד הוא צריך להיות מרגש (אבל לא בנאלי), ומצד שני הוא חייב להיות רומנטי (אבל לא קיטשי) ומצד שלישי אין מצב שתמחזרו שיר שכבר שמעתן בחופה אחרת. בחירת שיר חופה מנקזת את הרצון להיות ייחודיות, לרגש, להפתיע ובסופו של יום לגלות שמאגר שירי החופה הוא לא כזה גדול כמו שבהכרח חשבתן – ושלמרות שזו אולי הייתה ״אהבה ממבט ראשון״, זו בהחלט לא הפעם הראשונה שבחרו בו לשיר חופה. אחרי הבחירה מגיע שלב השכנוע העצמי, ואז מגיע שלב הפשרות של בחירה בשיר שכבר שמעתן באיזו חופה או שתיים. אל חשש, בסופו של דבר, גם אם מדובר בשיר הכי מושמע בחתונות לאורך ההיסטוריה, ברגע האמת הוא ירגיש לכם הכי-הכי שלכם.

 

8. לחפש לוקיישן לצילומי זוגיות


אם יש דבר חשוב יותר מהחתונה עצמה – הרי שאלו התמונות שיישארו אחריה. צילומי הזוגיות שלפני חייבים להיות מתוחכמים ונהדרים – השאלה היא רק איפה לערוך אתם? אז נכון, לפעמים הצלם ימליץ לכן על לוקיישן היסטרי שיתאים לוייב שאתן מחפשות – אבל זה לא אומר שתסתפקו בהמלצתו, וגם אם
כן, עד שתגיעו לבחירה זו, סביר שתנדדו עם בן הזוג בהרבה שדות פרחים תוך שתבררו שוב שוב בקבוצה הסודית באילו חודשים יש פריחה של מרבדי פרחים בצפון/מרכז/דרום.

 

gallery 2

(צילום: ארתור ארונוב)

 

9. לחלק הזמנות אישיות

 

בעולם מתוקן כולם היו שמחים לקבל הזמנה בוואטסאפ, אבל לא, יש את בני המשפחה העתיקים שמכירים פורמט אחד בלבד של הזמנה לחתונה: הגשה ביד. ועל כן עליכן לצאת עם בן הזוג לסיבוב הופעות אצל דודים ובני דודים מדרגה שנייה שפגשתן בפעם האחרונה כשהייתן בנות שש רק כדי לתת להם הזמנה אישית. פאן, פאן, פאן!

 

10. אורחת בשמלה לבנה

 

אוקי, נכון, לא מדובר בהצהרה רשמית, אלא יותר בחוק לא כתוב שאוסר בכל תכלית האיסור על אורחות ללבוש שמלה לבנה בחתונה. ואיכשהו, בכל, אבל בכל חתונה בה אנחנו נתקלות, מופיעה לה אורחת לבושה לבן (כן, גם פודרה/בז׳/קרם נחשב). אנחנו פונות בקריאה נרגשת אל כולן - מדובר ביום החתונה של מישהי אחת בלבד, גניבות הצגה בדמות אאוטפיט מתעתע הוא בגדר לא קול בעליל. ואם יש ספק לגבי הגוון, אז אין ספק.

 

gallery 2

(צילום: ארתור ארונוב)

 

רגע אחרי שסיימנו להוציא קיטור, שווה לזכור שתקופת ההכנות לחתונה, גם אם היא יכולה להיות מלחיצה ומעט מעייפת, היא בעצם התקופה הכי כיפית וייחודית שיש. תקופה מלאה בציפיות וחיפושים ותכנונים ובעיקר התרגשות אינסופית. במבט לאחור, כל "המכות" האלו יהפכו לאנקדוטות משעשעות מתקופה חד פעמית - שאפילו יהיה כיף להיזכר בהן (טוב נו, אולי חוץ מסידורי השולחן).

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)