להתחתן ויגן סטייל

05.07.15

זה התחיל לפני כשנתיים, אז פגשנו לראשונה ניצנים של חתונות טבעוניות. זוגות באותה תקופה נחשבו לאמיצים על שעשו בחירה כזו אך לנו היה ברור שזוהי רק ההתחלה ולא מדובר בתופעה, כי אם בהתכתבות טבעית עם מצב הטבעונות בארץ.

 

 

 

 

הזוגות שלנו עושים שלל בחירות במהלך האירוע, שנועדו לשתף את טעמם האישי ואת אישיותם - החל מהאופן שבו הם נראים ועד לדיטיילים הקטנים ביותר בעיצוב ולכן הבחירה בתפריט שתשקף את אורח החיים שלהם מרגישה לגמרי נכונה.

 

 

גם בקבוצה הסודית זו סוגיה שעולה לעתים קרובות, שהרי האוכל באירוע הוא נושא משמעותי לא רק עבור הזוג, אלא גם עבור קרובי המשפחה ולאורחים. פעמים רבות עולות דילמות בעקבות זאת ובדיוק מהסיבה הזו היה חשוב לנו לעסוק בנושא ולהקדיש לכן, כלות אהובות ומתלבטות שלנו, את הפוסט הבא.

 

 

 

 

כדי להגיש לכן את כל המידע בנוגע לחתונות טבעוניות, פנינו לאורי שביט, דמות פעילה מאוד בסצינת הקולינריה הטבעונית ואישה ממש מעוררת השראה. אורי שביט היא יועצת קולינרית באירועים טבעוניים ובעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", כך שידענו שצפויים לנו כמה טיפים משובחים במיוחד.

 

 

החשש מהתגובות של האורחים, כך מספרת לנו אורי, הוא מובן לגמרי, שהרי למרות שמדובר בקונספט שתופס תאוצה והופך להיות נפוץ יותר ויותר, הוא עדיין נחשב ליוצא דופן בזירה המקומית. לכן, אורי מעודדת את בני הזוג המעוניינים לקיים אירוע עם תפריט טבעוני, להזמין את קרובי המשפחה לערב הטעימות, כך שיוכלו להסיר חשש מליבם בנוגע לאיכות האוכל. ברגע שהאירוע מתכתב עם תפיסת עולמם של בני הזוג, הרי שהדבר מורגש באירוע כולו ואין ספק שהאווירה הזו משפיעה על האורחים, רק לטובה.

 

רעות וגידי, זוג שהתארח אצלנו עם חתונתם האורבנית לאחרונה מספרים לנו כי לא היה שום ספק בליבם לגבי קיום אירוע עם תפריט טבעוני. השניים עוסקים באוכל טבעוני באתר המשותף שלהם "תיאבון בריא" ולכן הם אפילו ציפו להזדמנות לחלוק את האהבות הקולינריות שלהם עם קהל האורחים. 

 

 

 

 

באשר לשאלה האם ראוי להודיע לאורחים מראש אודות התפריט הנבחר, גם אורי שביט וגם רעות וגידי מרגישים שאין כאן החלטה חריגה אשר דורשת התראה לאורחים, אך אורי מוסיפה כי אם בכל זאת בני הזוג מרגישים חשש קל ורוצים לציין זאת מראש, ניתן לכתוב בהזמנה כי באירוע יוגש מזון על טהרת הצומח.

 

 

 

 

לא רק האורחים הם אלו שנפתחים לרעיון של תפריט טבעוני, אלא גם השפים ובעלי המקומות אשר נתקלים בביקוש גובר לנושא. עבורם מדובר בהרפתקה קולינרית אשר פוגשת ברצונם לשמח את הזוגות ולכן רובם ככולם נענים לאתגר בחיוב. כל השפים בהם פגשה אורי שביט באירועים שבהם ייעצה, עשו מאמצים גדולים כדי לייצר מנות על טהרת הצומח וכאלה שיש בהן אמירה יצירתית שלא נופלת מהמקבילה המוגשת בדרך כלל באירועים.

 

 

קינוחי פרווה נחשבים לאתגר לא קטן כשזה נוגע לאירועים טבעוניים בפרט, אך לא רק. אורי שביט מרגיעה ואומרת שמדובר במיתוס בלבד, שמתקשר אצלנו בתודעה לקינוחים שאליהם היינו רגילים בעבר. כיום המבחר גדול כל כך ולשפים יש יכולת יצירתית מפותחת ולכן גם על ההיבט הזה אין צורך להתפשר ואפשר ליהנות מטירמיסו קרמי, צ'ורוס טבולים בשוקולד, מוס שוקולד נימוח וכך הרשימה נמשכת ומעוררת בנו חשק למשהו קטן ומתוק.

 

 

 

 

 

 

מה קורה ביום שאחרי? מספרים לנו שהתגובות הן בדרך כלל חמות וגם באירוע עצמו האורחים לא מתביישים ליהנות מכל המטעמים עד הפירור האחרון, אחרי הכל - אוכל טעים הוא אוכל טעים. רעות וגידי מספרים שקיבלו תגובות חיוביות לגבי איכות האוכל ואילו אורי שביט מזכירה את מה שהכי חשוב באירועים - הזוג עצמו כמובן והשמחה המשותפת שלהם, אשר אותה מגיעים האורחים כדי לחגוג. גם עבור השפים והקייטרינג אגב, זו הזדמנות לעשות משהו קצת שונה והם לרוב שמחים מאוד על ההזדמנות הזו.

 

 

 

אם בני הזוג מעוניינים לשלב את אורח חייהם הטבעוני בהיבטים נוספים באירוע פרט לתפריט, הם יכולים לעשות זאת באמצעות מתנה מקורית לאורחים - תרומה לעמותות למען בעלי חיים ואפילו לעצב את האירוע בהשראת מוטיבים מן הצומח, שהם טרנדיים במיוחד הקיץ ומזכירים לנו את חתונת הפירות היפה של שי ואדם.

 

 

 

 

טיפ אחרון של אורי לפני סיום, הוא לקחת את התפריט הטבעוני למקומות יצירתיים ופשוט ליהנות: דוכני מזון השואבים השראה מדוכני Street food מסביב לעולם, מטבח פתוח שבו השפים עובדים אל מול עיני האורחים, תחליפי בשר טעימים או מנות חדשות לחלוטין, כל אלו הם פתרונות יצירתיים אשר אותם היא פגשה בהם באירועים בהם ייעצה והחופש היצירתי הזה הוא שהופך את ההתעסקות עם המזון הטבעוני למהנה כל כך.

 

 

 

 

אנו מחזקות מאוד את הדברים שנכתבו וממליצות בחום לזוגות שלנו ללכת עד הסוף עם צו ליבם כי עם גישה כזו... אי אפשר לפספס, גם בטעם וגם באווירה.

 

 

תודה לאורי שביט ולרעות וגידי שהשתתפו בהכנת הפוסט.

 

קרדיטים

תמונות 1-4: שף עמית קאופמן, קייטרינג "טעם וצבע", צילום שירן כרמל, סטיילינג: מיכל קאופמן, מקום האירוע: הקיו

תמונות 5-8: צילום: נטלי שור, קייטרינג המאמות

תמונות 9-14: צילום: אורי שדה, קייטרינג ומקום האירוע: הקומה הרביעית

תמונה מספר 15: צילום: ארט תמיר, קייטרינג: עץ השדה

תמונות 16-21: צילום: אורי מרשנסקי, קייטרינג ומקום האירוע: הכליף, עוגה: תמר על ההר

תמונות 22- עד הסוף: צילום: טלי ודבורה, קייטרינג: עץ השדה

 

מאת:כלות אורבניות
פרויקט מציאות מדומה יצא לדרך
באיזה איזור בארץ? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
מה הסגנון? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)
כמות אורחים משוערים? (ניתן לסמן כמה אפשרויות)