הכי קטן שיש!

08.01.10

כאשר "אוכל הבנות" הסטנדרטי: בורקסים, פשטידות, סלטים ושות' מתחיל להימאס עליכן במקצת, יש אלטרנטיבה חדשה ומרעננת הנקראת פינגר פוד או בתרגומה הישיר לעברית, "אוכל אצבעות". זהו אוכל שאינו מצריך שימוש בסכו"ם המוכר והידוע – לא מזלגות, לא סכינים, לא כפיות, רק אצבעות.

 

הפינגר פוד, מחזק את התפיסה הרווחת בתחום הקולינארי בשנים האחרונות לגבי טרנד האוכל הקטן. מדובר במנות ביס טעימות ומפתיעות בטעמן, אלגנטיות, מעוצבות להפליא וכאלה הגורמות לך להושיט את היד עוד ועוד. זהו אוכל שהולך מצוין עם הקיץ הישראלי ובכלל, כוס קאווה קרירה ביד וסיפורי בנות שנמשכים עד השעות הקטנות של הלילה.

 

נישת הפינגר פוד מציעה מגוון עצום של מתכונים להכנה (מאפים מיניאטוריים, טארטלטים, סנדוויצ'ונים, קרפים, פרלינים, פטיפורים וכו') פשוטים יותר או פחות. הכול תלוי כמובן במידת הסבלנות והרצון להשקיע ביצירות האומנות הקטנות הללו. בנוסף, תמיד קיימת האלטרנטיבה להזמין אוכל שכזה מקייטרינג המתמחה בדבר, ובכך לחסוך מספר לא מבוטל של שעות מטבח.

 

אז לאילו מכן שרוצות ללכלכך את הידיים, צירפנו כאן כמה מתכונים קלילים ולאלו שקצת פחות – אתן תמיד מוזמנות ליהנות מן המראות מעוררי התיאבון.

 

כמו תמיד נשמח אם תשתפו אותנו ברעיון קולינרי מדליק למסיבת הרווקות. אנחנו כל-כך אוהבות דברים חדשים. ובינתיים, שיהיה בהצלחה לכולן!

 

מתכון לקרוסטיני תפוחי-עץ וזוקיני

כמות: 36 חטיפים בגודל ביס

 

חומרים:

5-7 פרוסות לחם מחיטה מלאה (פרוס דק)

150 גר' גבינת עיזים

3-4 כפות חלב/שמנת מתוקה לבישול

¼ כוס תפוחים חתוכים לקוביות

¾ כוס זוקיני חתוכים לקוביות

½1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

שמן זית

מלח, פלפל טרי

 

הוראות הכנה:

1. מחממים את התנור מראש לחום של כ-180 מעלות צלזיוס.

2. חותכים את הלחם באמצעות חותכן עוגיות לחתיכות בגודל ביס, מברישים כל חתיכה במעט שמן זית ובוזקים קמצוץ מלח. מארגנים את חתיכות הלחם במגש אפייה ואופים אותן עד שהן הופכות להיות זהובות וקריספיות משני צידיהן. לאחר-מכן מוצאים אותן מן התנור ונותנים להן להתקרר.

3. בינתיים, מערבבים את גבינת העיזים בקערה קטנה ביחד עם מעט חלב/שמנת מתוקה לבישול עד אשר מקבלים מרקם קרמי. מעבירים את הגבינה לשקית זילוף ומניחים בצד, במקום קריר.

4. כעת נעבור להכנת תערובת התפוחים והזוקיני. נחמם מעט שמן זית במחבת, נוסיף אליה את התפוחים החתוכים ונתבל במעט מלח. נטגן את התערובת כ-15 שניות ולאחר-מכן נוסיף את חתיכות הזוקיני. נשאיר את התערובת הכוללת לכ-20 שניות נוספות (חשוב לזכור שאין לטגן את התערובת יתר על המידה. איננו רוצים ירקות מאודים, אלא כאלה שהתרככו מעט).

5. נסיר את התערובת מהאש ונוסיף לתוכה מיץ לימון טרי ונגיעה נוספת של שמן זית. נטעם מן התערובת ונוסיף מלח אם יש צורך. לאחר-מכן נמתין עד אשר התערובת תתקרר מעט.

6. השלב הבא הוא בעצם שלב הרכבת המנה (חשוב לזכור כי יש לעשות את השלב הזה סמוך למועד ההגשה). ניקח חתיכת לחם קלויה, נשים עליה כפית מתערובת התפוחים והזוקיני ומעל נזלף נגיעה של גבינת עיזים. לתיבול אחרון של המנה, נוסיף מספר גרגרים של פלפל טרי.

 

 

 

 

מתכון לאשכולות קוקו-שוקו

 

חומרים:

½2 כוסות קוקוס קלוי

½1 כוסות שקדים קלויים (ללא מלח) וקצוצים דק

250 גר' שוקולד מריר 70% קקאו

1 כפית של פולי קפה איכותיים גרוסים

קמצוץ מלח

 

הוראות הכנה:

1. מערבבים יחדיו את הקוקוס הקלוי והשקדים הקצוצים.

2. ממיסים את השוקולד ופולי הקפה בסיר אידוי כפול.

3. שופכים את השוקולד המומס על הקוקוס הקלוי והשקדים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן לתערובת כולה להתקרר מספר דקות.

5. ניצור כדורים מהתערובת באמצעות כפית ונשים אותם במקרר על-מנת שיתמצקו.

 

 

 

.The images & recipes are taken from: 101cookbooks blog

מאת:כלות אורבניות