מאחורי הקלעים של עולם החתונות: ממה מורכבים מחירי המנות?

01.07.19

אתן כבר אחרי שלב ההצעה, האופוריה וההיי הכללי והתחלתן לחפש לוקיישן לאירוע? אם כבר התחלתן לשאול חברים וחברות, או לבקר בגנים ואולמות כדי לאתר את האחד והיחיד עבורכן, בטח שמתן לב להפרשי מחירים בין המקומות, כאלה שיכולים להגיע גם למאות שקלים. ההפרשים האלה מבלבלים ויכולים בהחלט לעורר תהיות: למה במקום מסוים יבקשו 500 ש"ח למנה, בעוד שבמקום אחר מסתפקים ממש בחצי מחיר?

 צילם ניצן גורצילום: ניצן גור

 

כדי להבין קצת את מאחורי הקלעים של עולם החתונות ואת מה שמרכיב את מחירי המנות, אספנו עבורכן את האלמנטים המשפיעים על ההפרשים בין המחירים שדורשים בגנים ובאולמות. אנחנו חושבות שזה סופר חשוב, כדי שתדעו על מה למעשה מבקשים מכן לשלם, וגם - כדי שתכירו את הקריטריונים ותבינו אם הם באמת חשובים לכן, ומה מהווה דיל ברייקר עבורכן. 

 

צילם ניצן גורצילום: Fabiana Kocubey Photography

 

עוד דבר אחד חשוב – אם אתן בשלב בירור המחירים אתן חייבות להכיר את סקר המחירים שלנו! שם תפזרו את הערפל סביב עלויות של ספקים בזכות מידע של כלות שהיו שם לפניכן ודיווחו על מחירים. כך תוכלו לדעת מה טווח המחירים שמקובל לשלם לכל ספק, וכמה דורש ספק ספציפי שאתן מתעניינות בו. תוכלו גם להתייעץ עם כלות אחרות שהיו שם ישירות בוואטסאפ או ליצור קשר מיידית בוואטסאפ עם ספקים. אתן חייבות לנסות, ולהודות שזה פשוט מהמם.

מתוך הפינצטה שלנו
קולטורה
קולטורה

לוקיישן חדש שכדאי לכן להכיר

 צילום ניצן גורצילום: ניצן גור

 

ונחזור לנושא העיקרי שלנו – הקריטריונים שמרכיבים את מחירי המנות. מקוות שאתן אול אירז, כי אנחנו מתחילות:

 

רישיון עסק – רישיון העסק של המקום מהווה עבור זוגות את הגושפנקא לכך שהוא ראוי לערוך בו אירוע מהיבטים בטיחותיים ובריאותיים. אם למקום יש רישיון עסק זה אומר שעבר את האישורים של כל הגופים הנדרשים: משטרה, כיבוי אש, משרד הבריאות, איכות הסביבה, מכון התקנים, מהנדסי בטיחות וחשמל, נגישות ועוד. המודעות לחיפוש מקום בעל רישיון עסק עלתה בשנים האחרונות, אחרי לא מעט מקרים של עוגמות נפש של זוגות, שהגן בו בחרו פשוט נסגר לפני החתונה. אז איך הדבר משפיע על המחיר אתן שואלות? בעלי המקום נדרשים ללא מעט הוצאות, כמה עשרות אלפי שקלים מדי שנה, כדי להוציא לעמוד בדרישות הגופים השונים ולקבל את הרישיון. בסופו של דבר אותן הוצאות יבואו גם לידי ביטוי במחיר שיעלה קיום אירוע במקום.

 

צילם ניצן גורצילום: Fabiana Kocubey Photography

 

 מיקום – כאן יש הגיון נדל"ני שדי מסביר את עצמו. כולנו היינו בשלב שבו היינו און דה האנט לדירה, ואנחנו יודעות שפריים לוקיישן פשוט עולה יותר. לפעמים הרבה יותר. מובן שאותו היגיון תקף לתחום האירועים. עלות השכירות של מקום ששוכן בקו ראשון לים בתל אביב היא מן הסתם גבוהה בהרבה מהשכירות בלוקיישנים פחות לוהטים ומבוקשים. אז כאן כללי האצבע הם ברורים: כמה שהמיקום מבוקש יותר, הדבר יבוא לידי ביטוי גם בעלות המנה. וכמובן, כמה שהחלל גדול יותר, כך שכר הדירה והארנונה יהיו גבוהים יותר, ובהתאם - מחיר חתונה באותו לוקיישן יהיה יקר יותר. אם תמיד חלמתן על חתונה תל אביבית על הים, יש לכך מחיר. אם אתן מתרחקות מן המרכז ונעות לאזורים פחות מבוקשים, גם תשלמו פחות.

 

צילם ניצן גורצילום: ניצן גור

 

רמת שירות – כפי שבמסעדה שבה יש מלצר אחד על כמות גדולה של שולחנות השירות נמצא עצמנו מתלוננות על השירות, גם בחתונה השירות יהיה מתוקתק ככל שכמות המלצרים והברמנים מותאמת לכמות האנשים. לא כל הזוגות מודעים לכך, אבל יחס המצרים והברמנים באירוע משתנה ממקום למקום. ככל שהיחס קטן בין נותן השירות לכמות האורחים, השירות יהיה טוב יותר. ומן הסתם, ככל שכמות נותני השירות גדולה יותר, ההוצאות של המקום גדלות, מה ששוב בא לידי ביטוי במחירים למנות. עוד נקודה שחשוב לשים לב אליה היא זכויות העובדים במקום. אנחנו חושבות שקריטי לבחור במקום שמשלם לעובדיו שכר על פי חוק. מקום שמקפח את זכויות העובדים אולי יגבה פחות למנה, אבל זה לא מקום שהייתן רוצות לו את הכסף שלכן. זו דעתנו.

 

צילם ניצן גורצילום: Marvin Photography

 

סוג הקייטרינג - פעם היה מקובל מאוד שהגן או האולם נפרדים מהקייטרינג, ונבחרים בנפרד. היום אפשר למצוא הרבה מקומות שבהם הקייטרינג הוא אין-האוס. זה לא דבר רע בהכרח, אבל חשוב לשים לב שהדבר לא בא כדי להוזיל עלויות. בחלק מהמקומות המשמעות היא שאין את כל האישורים הנדרשים כדי להפעיל מטבח, מכיוון שהמקום הוא לא באמת חברת קייטרינג שמתמחה בקולינריה. כל אותם אישורים להפעלת מטבח כרוכים בהוצאות עבור המקום, שגם הם יבואו לידי ביטוי בסופו של דבר במחיר שמשלמים הזוגות שמציינים בו את ההפי דיי שלהם. 

 

צילם ניצן גורצילום: דריה גלר

כמות ואיכות המנות - אם כבר עשיתם סיבוב בין כמה לוקיישנים שקרצו לכם, יכול להיות שהבחנתם בכך שעל פניו התפריטים נראים די דומים. בפועל, כאשר מגיעים לחתונה עצמה, הם יכולים להיות שונים מאוד. ישנם טריקים שונים בהם נוקטים במקומות שונים כדי להוזיל עלויות. למשל, בקבלת הפנים אפשר לראות למשל שימוש רב בפחמימות פשוטות וזולות על חשבון דגים ובשרים יקרים יותר, או יותר על מלצרים מסתובבים על חשבון עמדות. הדרך הכי טובה לדעת מה טיב המנות באמת היא לשאול כלות שכבר התחתנו באותו המקום, או חברים שהיו אורחים בחתונה בו. חשוב לציין גם שכולנו חווינו את עליית מחירי המזון בשנים האחרונות, והיא באה לידי ביטוי גם בעולם החתונות. ההשפעה ניכרת במחירי המנות מכיוון שבמקומות בהם עושים שימוש בחומרי גלם איכותיים נאלצים להוציא יותר כסף מבעבר - מה שמתבטא בסופו של דבר במחיר המנה. 

 

צילם ניצן גורצילום: Marvin Photography

 

היצע וביקוש - כמובן שעל המחירים משפיע גם נושא ההיצע והביקוש. אירועים בתאריכים מבוקשים בימי חמישי בקיץ, למשל, יעלו משמעותית יותר מאמצע השבוע באוף סיזן. בנוסף, אם אתן סוגרות פינה עבור בעלי המקום ומתחתנות בתאריך פנוי שהם היו חייבים לסגור כדי לא לצאת בהפסד, גם תשלמו פחות. 

 

מתוך הפינצטה שלנו
יערה מן
יערה מן

שמלות שהן דוגמא קלאסית לאיזון מושלם: פשטות מחד, טוויסט גאוני מאידך.

צילם ניצן גורצילום: דריה גלר

 

אז אם לסכם, חיפוש הספוט המושלם לקיום האירוע שלכן הוא לרוב אחד הדברים הראשונים והכי הכי חשובים בתוך התכנון הכולל, אבל הוא גם אחד הלא קלים, שלא לומר המבלבלים ביותר. אנחנו מקוות שהמידע שציידנו אתכן בו יסייע לכן לעשות את הבחירה שתהיו הכי מרוצות ממנה. 

 

ומה הגוד ניוז? ברגע שתמצאו את הלוקיישן שלכן, תרגישו כאילו חצי עבודה כבר נעשתה, ומשם הדרך להמשך תיכנון החתונה תעבור הרבה יותר באיזי.