הכלות של פישנדג

04.05.12

 

יותר משבוע עבר מאז חגגנו סופ"ש ארוך של חגיגות עצמאות משמחות: טקסים, מטסים, משטים, זיקוקי דינור, הופעות, דגלים והרבה, הרבה מנגלים עמוסי כל טוב, שיחזרו לפגוש אותנו רק בשנה הבאה. עד אז נותר לנו להתגעגע, ולהתרפק על כל אותם דברים ישראליים שעושים לנו טוב. ומה עושה לנו כל כך טוב? כמובן שבראש הרשימה נכללים מותגי אופנה "כחול-לבן", שמספקים לנו ערימות של גאווה ישראלית לכל השנה. אתן חייבות לדעת שמדובר במשימה לא פשוטה, כזאת שיש להעריץ. להיות מותג אופנה בארץ כל כך קטנה, לצמוח, לגדול, להתפתח ובעיקר להמשיך וליצור, אלו דברים שמאפיינים את אותה הרוח הישראלית אשר לה אנו מצדיעות.

 

לפני 11 שנים, סיימה חגית ויטמן את לימודי עיצוב האופנה בשנקר. כבר אז היה לה ברור שברצונה להקים מותג עצמאי עם רוח חצופה ומאתגרת, וכך גם נבחר השם "פישנדג". בתחילת דרכו יצר המותג אופנת קז'ואל, כשלצידו עמדו גם שמלות ערב וכלה. עם השנים ובעקבות העבודה האישית עם קהל הלקוחות, עבודה שהניבה פירות יפים וכלות יפות עוד יותר, התהפכו היוצרות ובשנים האחרונות סובבת היא סביב שמלות הכלה והערב האלטרנטיביות.

 

 

 

חלל הסטודיו, צילום: כלות אורבניות

 

בשנת 2006 הצטרפה לעשייה מיכל רוזנברג, גם היא מעצבת בוגרת שנקר, כך שהשפה העיצובית והתקשורת בין השתיים זרמה למן הרגע הראשון. שתיהן גם יחד יוצרות בכל שנה מחדש את הקולקציה, תוך שהן מתעדכנות (חגית ממשיכה כל העת גם ללמד בשנקר), מעלות רעיונות, מפתחות אותן, משתפות ומבקרות זו את זו על מנת לדייק ולהגיע לתוצר הנחשק ביותר: הקולקציה החדשה. מקורות ההשראה של כל אחת מהן רבים ומגוונים, ונעים על הציר שבין ההיסטוריה של עולם האופנה, תוך שיוט על ציר הזמן, לבין גירויים קונספטואליים שצצים להם כמו משום מקום, מרוח התקופה של ימינו, ומתוך חוויות שמלוות את חייהן הפרטיים כגון: תערוכה טובה, נסיעה לחו"ל ועוד. בסיומו של תהליך ארוך ומרגש, מתמזגים כל אלה יחדיו לרעיון אחד, שהופך להיות בגד ממשי ולביש.

 

 

החנות, צילום: כלות אורבניות

 

ומיהן הכלות של פישנדג? אז למען האמת, עוד לפני שפגשנו בחגית ובמיכל, כבר יצא לנו לפגוש בכלות שעבורן הן מעצבות את שמלות הכלה. לא אחת הן התארחו כאן על גבי דפי הבלוג בשלל פוסטים של חתונות אורבניות, והגבירו אצלינו את יצר הסקרנות לפגוש במעצבות שעומדות מאחורי יצירה עם חותם מובהק כל כך בנוף השמלות הישראלי. ובדיוק כמו הכלות שהתארחו כאן אצלינו בבלוג, כך גם שאר הכלות של פישנדג שביניהן ניתן למצוא מעצבות גרפיות, אדריכליות, מרפאות בעיסוק, פסיכולוגיות, מורות, רופאות, אחיות ואפילו מעט מהנדסות. הן מחפשות שמלה שתהיה מדויקת לאופיין ולמידתן, תחמיא ותדגיש את היפה, תהיה פשוטה אבל עם טאץ', עדינה ובעיקר שתתאים למציאות המקומית בה אנו חיים. חגית ומיכל סבורות כי גם ביום החתונה אפשר ללבוש שמלה שתאפשר לנשום, לשבת ולאכול, שתגרום לכל אותן הכלות להיראות נפלא (אפילו אם את כלה הריונית - דעי שיש להן דוקטורט בהריוניות!), ולהרגיש בנוח גם ליד הדודים והדודות.

 

חלל השואו-רום, צילום: כלות אורבניות

 

הרי ברור לכן שלא התאפקנו, והחלטנו לצאת ולסייר בכל אחת מהתחנות שעוברת כל כלה שבוחרת ללבוש שמלה של פישנדג, אל מן הרגע שהיא נכנסת לחנות בפעם הראשונה ועד ליום החתונה. המסע שלנו כלל שלוש תחנות תל אביביות: החנות, השוכנת על רחוב דיזינגוף ואליה גם ניתן להגיע באופן ספונטני וחופשי להתרשמות ראשונית. השואו-רום בכיכר מסריק, שמיועד לפגישות אישיות אל מי שהסגנון וכתב היד שראתה בחנות מצאו חן בעיניה. והסטודיו, שם פוגשים בחגית ובמיכל, רואים את בחירת השמלה שנעשתה בשואו-רום, מדייקים בבחירת החומרים הספציפיים, לוקחים מידות ובפגישה שלאחריה מודדים כבר את השמלה החדשה שנתפרה במיוחד עבור אותה הכלה. שבוע לפני החתונה, הכלה מגיעה לפגישה נוספת ואחרונה בה מוודאים שהכול מושלם, מוסרים את השמלה וקדימה, לחופה.

 

 

 

 

צילום: גיא כושי ויריב פיין

 

ולאחר שעברנו בין כל תחנה ותחנה, אנו רק יכולות לומר שכל תחנה מוסיפה בדיוק את החלק החסר על מנת להרכיב את הפאזל השלם, ולגרום לכל אחת מן הכלות להגיע בשלה ומוכנה לתהליך יצירת השמלה הפרטית שלה. ואם חלפה בראשיכן המחשבה כיצד יוצאים למסע שכזה מבלי להצטייד באמא, אחות או חברה טובה - דעו שהן לא ישתעממו, להיפך. הן יחשפו לקולקצית שמלות הערב שעונה לקשת רחבה של גילאים, נתפרת באופן אישי ומשלימה את העשייה של המותג הנפלא הזה, "פישנדג".

 

*הפוסט נכתב במסגרת שיתוף פעולה תכני-מסחרי. שמלות כלה וערב נוספות של "פישנדג" ניתן למצוא באתר ובעמוד הפייסבוק.

מאת:כלות אורבניות