מתכון לסופגניות טעימות ונימוחות

16.12.14

חג החנוכה, בנוסף להיותו חג מנצנץ וכייפי, הוא פשוט חג טעים! כן, כן, זו ההזדמנות המושלמת לנשנש לביבות וסופגניות מבלי לספור קלוריות מיותרות, כי הרי זה כל הפאן בחג.

 

 

אז לרגל המעמד החגיגי, פנינו ל"מובינג בייקרי", הלא הוא בית בוטיק למאפים והמקום בו אפשר למצוא כל מיני קינוחים טעימים ונימוחים לצד הקפה של אחר הצהריים- בחג ובכל שאר ימות השנה. המובינג בייקרי החליטו להעניק לכן, כלות אהובות שלנו, מארזי סופגניות, כדי שאפשר יהיה לחגוג את חנוכה כראוי (להשתתפות לחצו כאן), אך מעבר לכך, היינו מוכרחות - פשוט מוכרחות לדעת איך הם מייצרים את פיסות גן העדן הטעימות הללו, אז כמובן שגם לא יכולנו לוותר על מתכון.

 

 

זה בדיוק הזמן להכין פנקס ועט - ולהכניס את התנור לכוננות ספיגה, כי החג הזה יהיה אקסטרה מתוק, כך אומרת תחושת הבטן (הרעבה!) שלנו שלעולם אינה טועה. מוכנות?

 

חומרים לבצק:

 

1 ק"ג קמח

200 גר סוכר

20 גרם שמרים יבשים

100 גר חמאה (טמפ' חדר)

200 גר שמנת חמוצה

300 גר חלב

3 ביצים

מעט ווניל

קורט מלח

15 גר ברנדי

 

במיקסר עם וו גיטרה נשים את כל החומרים: קודם כל את המרכיבים היבשים ולאחר מכן לכסותם עם המרכיבים הרטובים.

למעט המלח והחמאה אותם משאירים לסוף.

לאחר כ 3-4 דק' כשהכל מתגבש לכדי בצק אחיד מוסיפים בהדרגה את החמאה ממשיכים את הלישה במיקסר

לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק מוסיפים קורט מלח וממשיכים ללוש עוד כ-10 דק'.

מחלקים את הבצק לכ-50 גרם לסופגנייה, מגלגלים על משטח חלק ליצירת כדורים, מניחים על תבנית מרוחה, משומנת בשמן קנולה

משאירים להתפחה איטית לילה במקרר.

בבוקר מוציאים את הבצק מהמקרר עד להכפלת נפח הבצק.

 

 

אופן ההכנה:

 

לוקחים סיר עמוק לטיגון עמוק, ממלאים את הסיר כ 3-4 ס"מ של שמן קנולה

מביאים את השמן לרתיחה (כאשר רואים בועות קטנות של השמן) זורקים חתיכה קטנה של בצק פנימה ורואים האם השמן מוכן.

להכניס את בצק הסופגנייה על הצד העליון ולארח כ-2 דק' להפוך עם כף לעוד 2 דק'.

בתום ה-4 דק, להוציא להניח על משטח עם נייר סופג ולאפר להתקרר.

 

חומרים לקונפיטורה:

 

300 גרם תותים טריים, שטופים ונקיים מעלים, חתוכים לפרוסות דקות

100 גרם סוכר

קורט קינמון

קורט ציפון

גרידה מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

 

בסיר רחב מעמידים על הגז ומדליקים אש גבוה, לתוך הסיר מוספים מיד את הסוכר והתותים

עד שהסוכר נמס תוך כדי ערבוב מנמיכים לאש קטנה מוסיפים את התבלינים לכשעתיים ומערבבים מידי פעם,

יש להיזהר מהסמכת יתר. התערובות צריכה לרדת מהאש כשאר היא עדיין נוזלית.

להוריד מהאש אחרי כשעתיים ולתת לתערובות להתקרר.

מכניסים את הקונפיטורה לשקית זילוף, עושים חריץ קטן בכל סופגנייה ומכניסים אל הסופגנייה

בזהירות לפי הטעם. מומלץ כ 20 גרם לכל סופגנייה.

 

 

המטבח שלנו כבר מתמלא בשלל ניחוחות... ניחוחות של מאפים שיש בהם גם משהו אקסטרה מיוחד - ניחוחות של חג.

כלות אהובות שלנו, שיהיה לכן חג שמח ובתיאבון!

 

 

קרדיטים

 

מתכון: מובינג בייקרי, דיזינגוף 308 תל אביב

צילום: אנתולי מיכאלו

 

מאת:כלות אורבניות